Autoritățile din Costa Rica au decis! Elena Udrea și Alina Bica vor sta două luni în arest preventiv

Publicat: 04/10/2018 | 21:22

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România, anunţă Gustavo Chinchilla, şeful Biroului local al Interpol.

Biroul pentru consultanţă tehnică şi Relaţii internaţionale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a iniţiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea şi Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat, conform site-urilor de ştiri CRhoy.com şi AmeliaRueda.com.

„În cursul zilei de ieri, agenţi ai Interpol Costa Rica în colaborare cu oficiali ai Direcţiei de Informaţii şi Securtitate din Costa Rica au realizat prinderea a două persoane de naţionalitate română care se află în ţara noastră, în baza unui mandat internaţional de arestare emis de autorităţile din România prin intermediul Interpol Bucureşti”, a declarat joi după-amiază Gustavo Chinchilla, şeful Interpol Costa Rica.

Gustavo Chinchilla a precizat că Elena Udrea a fost reţinută în zona Sabana Oeste din oraşul San Jose, în baza unui mandat de arestare pentru fapte de corupţie şi abuz în serviciu. La rândul său, Alina Bica a fost arestată pentru infracţiuni asociate corupţiei.

„Ambele persoane sunt în custodia Biroului pentru Investigaţii Judiciare şi în acest moment se află în detenţie preventivă pentru două luni (…), timp în care va fi efectuată procedura de extrădare (…)”, a precizat oficialul citat.

Întrebat cât va dura procedura de analizare a cererii de extrădare, Gustavo Chinchilla a precizat: „În mod obişnuit, de la arestarea preventivă, Guvernul care solicită extrădarea are la dispoziţie două luni pentru a finaliza tot ce este necesar”. Persoanele care fac obiectul cererii de extrădare pot contesta decizia prin recurs în justiţie.Gustavo Chinchilla a confirmat că există o cerere de acordare a azilului în Costa Rica, subliniind că se aşteaptă soluţionarea acestei solicitări pentru a se stabili dacă va avea loc extrădarea.

. (CITEȘTE ȘI: UNDE SE AFLA ELENA UDREA CÂND A FOST RIDICATĂ DE POLIȚIȘTI! PRIMA REACȚIE A AVOCATULUI FOSTULUI MINISTRU)

Avocatul Elenei Udrea, despre extrădare

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea joi dimineață că șansele de extrădare ale fosrtului ministru sunt zero, în condițiile în care copilul acesteia este cetățean costarican. Totoată, Alina Bica ar putea și ea să scape de extrădare deoarece este acuzată de o faptă care în legislația de acolo nu are corespondent.

„E posibil să putem vorbi despre o măsură preventivă pe perioada soluționării de extrădare, dar sperăm să fie o măsură temporară. După opinia mea, care e o opinie personală, șansele sunt zero (nr: de extrădare)”, a declarat Veronel Rădulescu, apărătorul Elenei Udrea. (VEZI ȘI: ELENA UDREA ȘI ALINA BICA, ÎNCHISE ÎN CEA MAI VECHE ÎNCHISOARE DIN COSTA RICA! ÎN CE CONDIȚII MIZERE STAU FOSTA ȘEFĂ DIICOT ȘI FOSTUL MINISTRU: „ESTE DE FAPT O CUȘCĂ!”)

Citește și...