Elena Udrea și Alina Bica, închise în cea mai veche închisoare din Costa Rica! În ce condiții mizere stau fosta șefă DIICOT și fostul ministru: „Este de fapt o cușcă!”

Publicat: 04/10/2018 | 10:10

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reținute, marți (3 octombrie), de autoritățile din Costa Rica. Ele stau în cea mai veche închisoare din Costa Rica, care va fi demolată în 6 luni.

Alina Bica și Elena Udrea au fost reţinute de pe stradă, în San Jose, de către ofiţerii Interpol. Ele vor fi duse în faţa unui judecător care va decide dacă mandatele lor de extrădare vor fi puse în aplicare.

 Elena Udrea şi Alina Bica au fost încarcerate la închisoarea de femei El Buen Pastor, din Aserri, o suburbie a capitalei costaricane San Jose, aflată la 20 de km în sudul acesteia, potrivit observator.tv. Închisoarea este cea mai veche din Costa Rica, fiind construită în urmă cu mai bine de 80 de ani. În această pușcărie stau aproximativ 180 de femei, toate cu condamnări ușoare. În acest centru de detenție, condițiile sunt total inadecvate pentru pedepse de lungă durată. Spațiile sunt improprii încacerării femeilor, potrivit presei costaricane. Guvernul costarican a luat decizia de a demola închisoare peste 6 luni. (Citește și Unde se afla Elena Udrea când a fost ridicată de polițiști! )
„În prezent, închisoarea este de fapt o cușcă și nu are nicio condiție sau perspectivă de gen. E nevoie dealtfel de spaţii, diferite de cele care sunt tradiţional destinate bărbaţilor.”, a spus ministrul Justiţiei din Costa Rica,