Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica! Primele imagini cu intervenția autorităților VIDEO

Publicat: 04/10/2018 | 07:37
Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica! Primele imagini cu intervenția autorităților VIDEO

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica, ieri seară. Cele două erau căutate de autorități pentru a ispăși pedepsele pronunțate de justiția din România.

UPDATE: „În urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Costa Rica, au fost localizate şi reţinute Udrea Elena Gabriela şi Bica Alina Mihaela”, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Elena Udrea și Alina Bica au fost ridicate de pe stradă, potrivit Digi24.  Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani închisoare, iar Alina Bica trebuie să stea patru ani în pușcărie. Chiar dacă au fost reținute, asta nu înseamnă că vor fi extrădate imediat. (Vezi aici “Tricolorul”, arborat la clinica din Costa Rica unde a născut Elena Udrea!)

Costa Rica și România nu au un tratat bilateral de extrădare, dar Costa Rica a aderat la un tratat internațional prin care este de acord să extrădeze cetățeni acuzați de fapte de corupție. Pentru această acțiune. Autorităţile din Costa Rica au colaborat cu Direcţia de Informaţii, echivalentul SRI din această țară, dar şi cu INTERPOL.

Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10:00  (19:00, ora României), iar Alina Bica, patru ore mai târziu. Fostul ministru şi fosta şefă a DIICOT au fost plasate sub ordinele Curții Penale din San José. (Nu rata Ce condiții pune Elena Udrea ca să revină în România!)

Elena Udrea a anunțat recent că a născut

Elena Udrea a anunțat pe 20 septembrie că a născut o fetiță, în Costa Rica. La câteva ore după ce a devenit mămică pentru prima dată, Elena Udrea a povestit jurnaliștilor revistei VIVA! că a născut natural în toiul nopții. Recent, ea a declarat că și-ar fi dorit ca fetița ei să se nască în România, dar că se gândește serios să revină în țară de sărbătorile de iarnă, pentru a fi alături de logodnicul ei, Adrian Alexandrov, dar și de familie. (Citește și Ce a făcut Adrian Alexandrov înainte ca Elena Udrea să nască )

Citește și...