Avem SMS-urile-bombă! Plănuiau să-și cumpere Mercedesuri cu banii din șantaj: ”O rezolvăm azi… Clasa E…”

Publicat: 22/03/2019 | 22:19

După ce CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, v-a anunțat, în premieră, că cei trei preoți care l-au șantajat pe Episcopul Hușilor pentru a nu difuza imagini compromițătoare cu el au fost condamnați la câte trei ani de închisoare, acum avem noi detalii exclusive din motivarea judecătorilor în acest caz. (Citește și: MITROPOLIA MOLDOVEI, DESPRE FILMUL XXX: „SUNT LUCRURI URÂTE…”)

Sentința-bombă dată în dosarul de șantaj i-a luat prin surprindere pe cei trei preoți inculpați, care s-au văzut nevoiți să-și facă bagajele și să se pregătească pentru o lungă perioadă după gratii. (Detalii AICI).

O scurtă retrospectivă a acestui caz care a șocat opinia publică în 2017: trei preoți din Vaslui l-au amenințat pe fostul episcop Corneliu Bârlădeanu că vor face publică o înregistrare în care acesta apare în ipostaze compromițătoare alături de un alt bărbat, dacă nu vor primi funcții sau bani (50.000 de euro).

(CITEȘTE ȘI: FOSTUL EPISCOP DE HUŞI, CERCETAT PENTRU ACTE SEXUALE CU MINORI. CINE VA FI CHEMAT LA POLIŢIE ÎN ZILELE URMĂTOARE)

Ce voiau șantajiștii

În cursul întâlnirii, toți martorii menționați i-au relatat Episcopului Hușilor faptul că fuseseră abordați de inculpatul Jitaru  Cristi Sebastian după același tipar, că le fuseseră arătate frânturi din înregistrări în care inculpatul Jitaru Cristi Sebastian preciza că s-ar afla în ipostaze compromițătoare Episcopul Hușilor și că, tuturor, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian le solicitase să-l anunțe pe Episcop că dorea nominalizarea sa ca și episcop vicar la Sinodul Mitropolitan din 15.06.2017, în caz contrar inculpatul Jitaru Cristi Sebastian urmând a devoala în presă imaginile compromițătoare.

Întrucât amenințarea cu darea în vileag a acestor imagini așa-zis compromițătoare a stârnit o stare de temere persoanei vătămate atât cu privire la lezarea imaginii sale, cât și cu privire la lezarea imaginii Bisericii Ortodoxe, (…) concluzia acestei întâlniri a fost aceea de a se analiza posibilitatea sesizării organelor de urmărire penală cu privire la amenințările proferate de inculpatul J. C. S. , se arată în motivarea instanței.

Tot din motivarea obținută de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA în exclusivitate aflăm și interesele ”defalcate” ale celor trei preoți, astfel: Jitaru Cristi Sebastian își dorea să fie numit episcop vicar, în vreme ce ceilalți doi inculpați, Damian Gheorghe și Bumbu Răzvan voiau bani, respectiv 50.000 de euro! Cel din urmă știa chiar și pe ce o să-i cheltuie. Dorea să-și achiziționeze o limuzină.

Planul „Mercedes”

Din discuțiile telefonice interceptate a rezultat faptul că suma de 50.000 de euro ar fi urmat să fie împărțită de cei doi inculpați, inculpatul B____ R_____ M_____ urmând a utiliza suma
respectivă la achiziția unui autoturism:

(„B____ R_____ M_____: Clasa „E” sau clasa…
INTERLOCUTOARE: Ba da! Te întrebasem ce-ai vă… Ce ți-a spus G___ când a venit la tine. Da’ lasă că vorbim când ne întâlnim.

B____ RĂZVAN M_____: Ce…O rezolvăm, ori azi, mâine, poimâine, săptămâna viitoare _______________ intrat și cu asta basta. Și eu o să am douăzeci și cinci de mii partea mea. Asta-i ideea!”)”, se mai arată în motivare.

S-au certat pe bani

În cele din urmă, după ce au pus în mișcare acest plan, între cei doi preoți care urmăreau să pună mâna pe cei 50.000 de euro a existat un moment destul de tensionat, pentru că nu s-au înțeles cu privire la metoda de virare a banilor proveniți din șantaj.

A rezultat de asemenea faptul că inculpații Damian Gheorghe și Bumbu Răzvan au avut opinii diferite în privința modalității de primire a sumei de 50.000 de euro pretinse persoanei vătămate. Astfel, în timp ce inculpatul D. G. s-a pronunțat pentru primirea sumei în contul parohiei inculpatului B. R. M, acesta din urmă a încercat să-l determine pe celălalt inculpat să meargă chiar în seara de 14.06.2017 la Episcopia Huși și să primească cash cei 50.000 de euro pretinși, inculpatul B. temându-se că tranzacțiile bancare ar lăsa urme. Mai mult, inculpatul B. R. M. se temea ca persoana vătămată să nu se răzgândească și să nu le mai remită cei 50.000 de euro pretinși, optând pentru a rezolva chiar în seara de 14.06.2017”, se arată în aceeași motivare.

Judecătorii au mai stabilit faptul că inculpații au plănuit încă din cursul anului 2016 șantajarea Episcopului Hușilor. Iar presiunea pe care o făceau asupra victimei (n.r. fostul episcop Corneliu Bârlădeanu) era foarte mare!

Discuțiile telefonice interceptate au relevat dese întâlniri între inculpații D. G. și B. R. M. și suspectul S. S., aceștia punând la cale un plan elaborat în încercarea de a pune presiune pe persoana vătămată în scopul obținerii rapide a sumei de  50.000 de euro pretinse, mesajele trimise persoanei vătămate stabilind ultimatumuri și termene foarte scurte, a stabilit instanța.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...