Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au vizionat, luni, filmarea publicată în exclusivitate de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, în care episcopul Huşilor ar apărea întreţinând raporturi sexuale cu un alt bărbat. Clericii de la Iaşi confirmă că persoana care apare în filmare ar putea fi Corneliu Bârlădeanu, episcopul de Huşi, însă spun că se va face o expertiză care va analiza autenticitatea filmării. Asta pentru că, deşi pus în faţa evidenţelor, episcopul de Huşi spune că filmarea ar fi trucată. (VEZI ŞI: Episcopul de Huşi apare în filmuleţul XXX. Patriarhia a confirmat mega-dezvăluirea CANCAN.ro)

Vicarul administrativ Marian Timofte, din cadrul Mitropoliei Moldovei, este cel care a vizionat filmul în care ar apărea Bârlădeanu. „Am vizionat înregistrarea pe care am primit-o în cursul după-amiezii de sâmbătă de la redacţia ziarului Cancan. Sunt lucruri urâte pe această înregistrare, în contradicţie totală cu morala creştină. Dacă expertiza de specialitate va considera că sunt imagini reale şi nu trunchiate, unul dintre dintre personajele care apar acolo pare a fi episcopul Huşilor. Nu ştiu dacă este, chipul seamănă cu episcopul Huşilor. Celălalt personaj nu-l cunosc, nu pare a fi minor, pare a fi major”, a spus Marian Timofte, după ce a vizionat filmarea prezentată în exclusivitate de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. Clericul a mai spus că situaţia ruşinoasă în care este implicat episcopul de Huşi va discutată în Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. 

O discuţie pe marginea filmării a avut, vineri, şi Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, care l-a sunat pe Corneliu Bârlădeanu. Acesta din urmă a negat că el ar fi cel din filmare.  Dacă se va dovedi că filmarea este autentică, au mai spus reprezentanţii Mitropoliei, episcopul de Huşi va fi exclus din Biserică. (VEZI AICI: SILVANA RÎCIU a răbufnit dur la adresa Episcopului de Huşi, după ce au apărut imaginile cu acesta întreţinând raporturi sexuale cu un alt preot! "Oamenii aceştia slujesc Necuratului!")

„Chiar dacă ar fi săvârşite cu ani în urmă, un asemenea comportament şi asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericală la orice nivel de slujire, de la episcop, preot sau diacon. O asemenea faptă nu este compatibilă sub niciun chip cu slujirea de cleric”, a mai spus Marian Timofte, care este şi purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Corneliu Bârlădeanu este parte vătămată într-un dosar care se judecă la Iaşi şi în care trei preoţi sunt arestaţi la domiciliu. Feţele bisericeşti s-ar fi folosit de filmarea respectivă pentru a cere funcţii şi bani de la episcopul Huşilor. Acesta din urmă a mers la procurori şi a cerut protecţie, nebănuind, probabil, că demersul său va face ca filmarea compromiţătoare să devină publică. (CITEŞTE ŞI: DNA s-a mişcat ca fulgerul! Detalii din dosarul “Şantaj la episcop”: avocaţii anunţă “surprize şi picanterii”…)

Citeste despre:mitropolia moldovei, scandal episcop husi, episcopul husilor film, episcop husi, corneliu barladeanu


Share On Facebook