Avertizare ANM! Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Publicat: 03/09/2020 | 07:51
Avertizare ANM! Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare pentru toată țara. Va fi instabilitate atmosferică, începând de joi de la ora 12:00 până vineri la ora 21:00.

CITEȘTE ȘI: CÂND VOR AVEA LOC ALEGERILE PARLAMENTARE. AU FOST PREGĂTITE PATRU HOTĂRÂRI DE GUVERN

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a zilei de joi în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri şi pe parcursul zilei de vineri, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, anunță dcnews.ro.

ANM a emis prognoza meteo pentru septembrie

Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, în prima lună a acestei toamne vom avea o vreme mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european. Altfel spus: vom avea o vreme călduroasă în următoarele patru săptămâni, iar precipitațiile vor fi chiar mai reduse cantitativ față de cele înregistrate pe timpul verii. Desigur, valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase.

NU RATA: ANUNȚUL ALARMANT FĂCUT ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA EPIDEMIOLOGICĂ! UNUL DINTRE SCENARIILE NEGRE S-A PETRECUT

“Din datele înregistrate în perioada 1961-2019 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a lunii septembrie depăşeşte 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral şi izolat, în Delta Dunării şi sud-vestul Banatului. În Câmpia Română, în zonele deluroase ale Olteniei şi Munteniei, în Dobrogea, Câmpia de Vest, în estul şi sudul Moldovei, mediile de temperatură a aerului se situează între 16 şi 18 grade Celsius. Valori mai moderate, între 12 şi 16 grade Celsius, sunt caracteristice Transilvaniei, Dealurilor Vestice, Maramureşului, Moldovei şi Subcarpaţilor”, se arată în prognoza ANM, relatează digi24.ro.