BAC 2018 toamnă. Absolvenții de liceu susțin probele la matematică și istorie

Publicat: 22/08/2018 | 10:39
BAC 2018 toamnă. Absolvenții de liceu susțin probele la matematică și istorie

Bac 2018 toamnă, probe matematică și istorie. Emoții mari pentru cei care susțin examenul maturității! Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie în cazul elevilor de la profilul uman şi Matematică, pentru elevii de la profilul real. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie.

Bac 2018 toamnă. probe matematică și istorie.  A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, cu proba la Limba și literatura română, iar ultima probă este cea la alegere, fiind susţinută joi, pe 23 august. (Consultă aici Calendarul Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă! )

Probele orale au început cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, iar pe 28 august a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. (Citește și Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă)

BAC 2018 toamnă, probe matematică și istorie. Reguli

Bac 2018 toamnă, probe matematică și istorie. Ca de fiecare dată, accesul candidaţilor în centrele de examen pentru proba la Istorie sau Matematică se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise la Istorie sau Matematică este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematică, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Pentru probele scrise la matematică şi istorie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. (Vezi aiciRezolvarea subiectelor limba română)

Examenul este supravegheat video și audio

Toate sălile de examen în care se desfăşoară probele la Istorie sau Matematică ale examanului de Bacalaureat 2018 trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul în sălile de examinare cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematică, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

 

Citește și...