Bacalaureat 2019. Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura maternă oral

Publicat: 05/06/2019 | 10:49

Bacalaureat 2019. Emoțiile pentru liceenii care au susținut ieri și alaltăieri proba orală la limba și literatura română s-au încheiat și au început pentru cei care dau proba orală la limba și literatura maternă. Aceasta se desfășoară tot pe durata a două zile, iar subiectele nu sunt deloc complicate.

BAC 2019. Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura maternă oral

Citește și: BAC 2019. Calendarul complet al probelor de la Bacalaureat 2019

În galeria foto a articolului aveți modele de subiecte pentru limba croată, germană, italiană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană – proba orală. Și, așa cum puteți observa pe foile de examen pot fi două întrebări pe baza textului dat, iar prima să aibă trei cerințe sau la limba și literatura germană și italiană, patru întrebări. Vă reamintim că subiectele au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale. Liceenii își pot nota ideile pe o ciornă, pusă la dispoziţie de organizatorii examenului de bacalaureat. Ulterior, candidaţii merg în faţa profesorilor din comisia de examinare ca să susțină proba.

Citește și: Ajutorul pe care toți elevii l-au așteptat. Cum să iei bacul cu nota 10

Cum se calculează media la Bac 2019

Ca să calculezi media finală a examenului de bacalaureat, trebuie să faci o formulă foarte simplă. Mai exact: Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, astfel că vor exista trei note. Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3. Prin urmare, dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5 Matematică – 8 Chimie 9,40 Media la BAC se calculează în felul următor. (8,5+8+9,40)/3= 8,63.

Citește și...