Campionul Glory al României, Benny Adegbuyi, a ”băgat în comă” o persoană în toaleta unei discoteci! Parchetul: „L-a lăsat inconștient…” Înalta Curte: decizie scandaloasă!

Autor:
Publicat: 02/11/2019 | 23:06

Povestea e halucinantă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre campionul Glory al României, Benny Adegbuyi! O bătaie într-un bar, la care luptătorul a luat parte, alături de șase prieteni, s-a lăsat cu dosare penale și apoi condamnări la ani grei de pușcărie. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, informații terifiante despre acel incident, dar și despre ce s-a întâmplat apoi în justiție cu autorii scandalului, acuzați de tentativă de omor.

Puțini știu că Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron (34 de ani), celebrul luptător din TOP 10 în clasamente ”Glory”, a petrecut, în urmă cu aproximativ 10 ani, câteva luni în arest. Fusese acuzat și trimis în judecată, alături de câțiva prieteni, pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Apoi, a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru primul capăt de acuzație, și la doi, pentru celelalte. (CITEȘTE ȘI: ULTIMELE IMAGINI CU LEO IORGA ÎN VIAȚĂ! MĂRTURII TULBURĂTOARE FĂCUTE DE PAULA, SOȚIA ARTISTULUI!)

Sportivul avea să fie, însă, absolvit de orice vină printr-o decizie dată de Înalta Curte, în anul 2013. Nu și amicii lui, care au participat la ”masacrul” din noaptea de 14-15 iunie 2009, din Club Yax. Și unde victimă a căzut Vasile Ioan Pui (36 de ani), unul dintre bodyguarzii care au încercat să aplaneze un conflict. Amicii victimei susțin că Procurorul General ar trebui să introduca un recurs în anulare și să infirme decizia.

Benny Adegbuyi a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare, dar a fost apoi achitat

Scandalul, pornit de la o tânără

Discoteca din Club Yax, Câmpeni, județul Alba. Un tânăr a venit, alături de prietena lui și de câțiva invitați, pentru a-și serba ziua de naștere. Între participanții la chef s-au numărat și Benny și tovarășii lui, cei care, puțin mai târziu, aveau să declanșeze un scandal sângeros. (VEZI AICI: PRIMELE IMAGINI CU BIANCA DUPĂ CE A ANUNȚAT DIVORȚUL! AM FILMAT-O CU…)

La ora 3 dimineața, prietena unuia dintre cei care aveau să devină inculpați a fost abordată și, se pare, bruscată, de o persoană din club. În sprijinul fetei a sărit chiar iubitul ei. Apoi și amici lui. Cel care o abordase a fugit. Extrem de nervoși, ”inculpații” le-au cerut bodyguarzilor clubului să le spună unde locuiește cel care a avut tupeul să se dea la tânără. Au refuzat. Între ei, Ioan Vasile Pui. Acesta a primit un pumn în față, de la unul dintre amici lui Adegbuyi, dar a reușit să fugă la parter, unde era baia. A dat să se spele pe față. Nu a mai apucat.

Era inconștient, dar l-au lovit cu picioarele!

Patru dintre inculpați, între care Adegbuyi, au intrat peste el și l-au lovit cu pumnii și cu picioarele și l-au trântit de pereți. ”Au scos-o apoi pe partea vătămată din baie și au trântit-o la pământ în fața intrării în baie și i-au aplicat din nou lovituri peste corp cu pumnii și cu picioarele lăsând-o în stare de inconștiență. Apoi, înainte de a se încheia incidentul, în timp ce partea vătămată era la pământ, au venit pe rând și i-au mai aplicat câte o lovitură cu piciorul, lăsând-o inconștientă la pământ și plină de sânge”, se arată în rechizitoriu. (NU RATA: EX-SOȚIA LUI WHAT’SUP RUPE TĂCEREA: ”AM AJUNS ÎN PUNCTUL ÎN CARE…”)

Victima, aflată în comă, a fost transportată cu o ambulanță la spitalul din Câmpeni, iar de aici a ajuns la Spitalul Județean de Urgențe Alba. Ce a stabilit medicul legist: ”În urma violențelor exercitate asupra sa, partea vătămată, Pui Ioan Vasile, a suferit un traumatism cranio-facial, cu fracturi ale oaselor feței și fractură de etmoid, leziuni care au determinat instalarea unui edem cerebral difuz, cu manifestări neurologice severe. Toate au necesitat peste 60 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața părții vătămate, iar eventualele sechele posttraumatice ar putea fi evaluate la șase luni de la întocmirea expertizei.”

Varianta lui Adegbuyi: ”A fost greu!”

Luptătorul are versiunea lui pentru tot ce s-a întâmplat în acea noapte, dar și pe perioada anchetei, când a petrecut câteva luni în arest. ”Am fost cu un grup de prieteni la o petrecere, unde s-a iscat un scandal foarte mare. Unde eu încercat, oarecum, să aplanez situația, dar au fost luați toți băieții cumva la grup și ulterior s-a dovedit că eu eram nevinovat. A fost un episod foarte urât, încerc să-l șterg, așa, cu buretele”, a explicat Adegbuyi, într-un interviu pentru gsp.ro. (CITEȘTE ȘI: CUNOSCUTĂ REPORTERIȚĂ DE LA PRO TV, AMENINȚATĂ DE UN TAXIMETRIST: ”TE DUC LA PĂDURE ȘI…”)

”Este o perioadă urâtă pentru oricine să treacă prin așa ceva. Să se gândească… tu știi că nu ai făcut nimic și să te afli în poziția respectivă. În arest încerci să te minți, să faci activități care să te țină departe de asta, dar nu reușești. La orice te gândești, mintea îți zboară, «când e procesul?»”, au fost trăirile luptătorului în perioada arestului.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)