Acasă » Știri » CANCAN.ro transmite LIVE de la mega-parada Centenarului. La mulți ani, România!

CANCAN.ro transmite LIVE de la mega-parada Centenarului. La mulți ani, România!

De: Cancan 30/11/2018 | 23:14

La mulți ani, România! De Ziua Națională, CANCAN.RO este alături de toți românii și îi ajută să nu rateze niciun moment-cheie al sărbătorii Centenarului Marii Uniri! Chiar dacă nu vă aflați în stradă, în mijlocul evenimentelor, pe CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA veți putea intra în atmosfera de mare sărbătoare, pentru că aici puteți urmări LIVE cele mai tari imagini de la parada militară, dar și din multe alte zone de interes!  

UPDATE 11:30 Parada s-a încheiat cu muzicile militare reunite. La final, generalul Adrian Tonea, comandatul paradei, s-a înclinat în faţa oficialilor prezenţi

UPDATE 11:28 După cavalerişti, urmează Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul”, cea mai veche unitate a Armatei Române.

UPDATE 11:25 Jandarmeria a avut o prezenţă mai redusă ca de obicei la parada de 1 Decembrie 2018. De asemenea, un grup de spectatori a huidut momentul și chiar s-a întors cu spatele când mașinile cu jandarmi au defilat. 

UPDATE 11:15: În premieră, la paradă participă un detaşament al unui liceu militar. Urmează rezerviştii militari.

UPDATE 11:10 A început defilarea detaşamentelor Armatei Române. 

UPDATE 10:30 – Pe sub Arcul de Triumf trec vehicule de luptă ale armatei poloneze.

Parada Militară Națională de 1 Decembrie a început la ora 10:00, la Arcul de Triumf din Capitală, unde vor defila aproape 4.000 de militari și specialiști din MAI, Ministerul Apărării, SRI, SPP și Administrația Penitenciarelor. La paradă vor putea fi admirate și aproximativ 50 de aeronave.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, între care și aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, defilează, de 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Detașamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

La paradă au ajuns președintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

CANCAN.ro transmite LIVE de la mega-parada Centenarului. La mulți ani, România –> https://goo.gl/haHBzGCiteste si: Doliu urias în România, chiar de 1 Decembrie! A murit la 8 luni după fiica ei! Au făcut anunţul la miezul nopţii :'( –> https://goo.gl/y9q9k2A murit fostul preşedinte american George H. W. Bush –> https://goo.gl/obMBPb

Publicată de Cancan.ro pe Sâmbătă, 1 Decembrie 2018

UPDATE 9:45 – Ceremonia va începe în câteva minute, cu depunerea unei coroane de flori. Pe lângă preşedinte, dintre oficiali au venit atât preşedinţii celor două camere, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, membrii Guvernului, dar şi Florin Iordache

Ceremonia oficială începe sâmbătă la ora 10:00, când președintele Klaus Iohannis este așteptat în Piața Arcului de Triumf, unde va depune o coroană de flori. Defilarea tehnicii de luptă și a militarilor va începe în jurul orei 10:10.

Parada Centenarului, la București

Anul acesta, în premieră, parada militară națională va fi deschisă de AVIAȚIA MILITARĂ.
Paradă impresionantă a forțelor aeriene ale României
– Dispozitivul de zbor va fi deschis de o formație de elicoptere, în frunte cu un elicopter din dotarea Bazei 90 Transport Aerian, purtând drapelul național. Drapelul național va fi escortat de două elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT, din dotarea Bazei 95 Aeriene Bacău. Iar show-ul va continua!

Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, între care și aproximativ 500 de militari din mai multe țări aliate sau partenere, vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București„, a transmis Ministerul Apărării.

(Citește și: TREI ZILE DE SĂRBĂTOARE LA TVR 2, CU OCAZIA ZILEI DE 1 DECEMBRIE)

În acest an, detașamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Tot sâmbătă are loc, începând cu ora 08:00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Ceremonia militară de la Alba Iulia va începe la ora 15:30. La paradă vor participa aproape 1.600 de militari.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15:30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militară la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice și 23 de aeronave militare. În blocurile de defilare se vor regăsi militari și tehnică ale armatei poloneze„, au anunțat organizatorii festivităților.

Hora Unirii la Sibiu

Anul acesta, sibienii sunt așteptați în Piața Unirii pentru a face o horă imensă a unirii alături de militari și oficialități. Ansambluri locale din Arpașu, Săliște și Gura Râului vor face atmosfera mai frumoasă. În același timp, alpiniștii din cadrul ISU Sibiu sprijiniți de Salvamont Sibiu vor arbora steagul României.

La Sibiu, ceremonia militară religioasă și evenimentul depunerii de jerbe de flori și coroane vor avea loc în fața Cercului Militar. Totodată, Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul Junii” Sibiu organizează spectacolul “Noi suntem români”. Publicul care va asista la show va străbate toate zonele țării, într-o neașteptată călătorie muzical-coregrafică.

1 Decembrie 2018 la Cluj Napoca

De 1 Decembrie, clujenii sunt așteptați la manifestările organizate de autorități în Piața Mihai Viteazul, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, pe Bulevardul Eroilor și la Cinema Florin Piersic.

Manifestările cu ocazia Centenarului Marii Unirii încep vineri, 30 noiembrie când vor fi dezvelite statuile Mitropolitului Bartolomeu Anania, Cardinalului Iuliu Hossu și Episcopului Nicolae Ivan.

Programul evenimentelor de 1 Decembrie este următorul:

Piața Mihai Viteazu

9:00 – Ceremonie de depunere de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul

Piața Avram Iancu

10:00 – Slujba Te-Deum în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

10:30 – Ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României

11:00 – Defilare cu tehnică militară și de intervenție

11:30 – Spectacol de culoare (confetti și artificii de zi)

Sala de Sticlă

12:00 – Clujul Universitar și Marea Unire

Piața Avram Iancu: 

20:00 – Spectacol special de Centenar: sunet, lumini, videoproiecții și focuri de artificii

Bulevardul Eroilor:

12:00 – Reînscenare istorică

12:00 – 21:00 Photobooth

12:00 – 21:00 Animație stradală

Piața Unirii:

13:00 – 19:00 – Regal folcloric

19:00 – Aprinderea luminilor de Sărbători

19:05 – Concert Holograf

20:30 – Concert Zdob și Zdub

Cinema Florin Piersic:

18:00 – Proiecție film documentar – “Marea Unire, România la 100 de ani” – o producție AGERPRES

21:00 – Centenarul filmului românesc – Moromeții 2

Parada de 1 Decembrie la Constanța

Începând cu ora 9.00 vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central. Două ore mai târziu va începe parada forțelor armate – defilarea militarilor, care va avea loc pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Monumentului Eroilor Independenței din Parcul Casei de Cultură a Sindicatelor.

La ora 12, participanții vor admira o expoziție de tehnică militară și armament. Va avea loc și prezentarea noilor autobuze ale municipiului Constanța.

Între orele 11.00 și 16.00 participanții vor fi serviți cu câte o porție de fasole în corturile special amenajate în cinci zone din oraș: Parcul Tomis II, Piațeta Badea Cârțan – Clubul Pensionarilor, Zona CET – Clubul Pensionarilor, Parcul de la Gară, Piațeta Far.

Activități similare vor avea loc în marile garnizoane din țară, cu participarea reprezentanților Armatei României, precum și în teatrele de operațiuni în care se află în misiune militari români.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Măsuri de precauție

Pentru buna desfășurare a paradei, Brigada Rutieră București va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piața Arcul de Triumf, pentrziua de 1 decembrie.

(Citește și: NU E BANC! VASLUIUL NU VA AVEA PARADĂ MILITARĂ DE 1 DECEMBRIE! MOTIVUL E HALUCINANT)

Folosirea dronelor în spațiul aerian unde se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale este interzisă.

De asemenea, participanții sunt îndemnați să vină la ceremonii fără bagaje voluminoase.

Parada tramvaielor de epocă, în București

Societatea de Transport Bucureşti (STB) reînvie vremurile de altădată cu prilejul Zilei Naţionale a României, oferindu-le bucureştenilor o paradă a tramvaielor de epocă.

Vehiculele vor străbate centrul Capitalei, având printre călători personaje îmbrăcate în costume din vremurile respective.   

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântul Gheorghe şi retur, în intervalul orar 11:00 – 13:00. Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate în cadrul Uzinei de Reparaţii a STB SA”.

Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Vremea va fi deosebit de rece în Bucureşti, temperaturile urmând să ajungă la minus 12 grade. Vântul va sufla moderat şi vor fi şi condiţii de ceaţă şi chiciură.

Începând de sâmbătă dimineaţă până duminică dimineaţă, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea.

Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va urca de la -12…-10 grade la începutul zilei, până la -3…-2 grade în orele amiezii, apoi va scădea până la -12…-10 grade la sfârşitul nopţii. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Program TV de 1 Decembrie

PRO TV, dublă aniversare de 1 decembrie

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, PRO TV sărbătorește 23 ani de existență în casele telespectatorilor. Sâmbătă, 1 decembrie, este sărbătoare de la prima oră a dimineții și până după miezul nopții. În ziua Marelui Centenar, PRO TV împlinește 23 de ani și a pregătit un program special pe întreaga durată a zilei. Știrile PRO TV, concertul Andra „Tradițional”, Vorbește lumea, La Măruță, Ce spun românii, Maria, inima României și Vocea României sunt producțiile cu un conținut special gândit pentru această zi.

Antena 1, ediție specială de Centenar

Și postul de televiziune Antena 1 sărbătorește cum se cuvine 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Astfel, de la ora 10:00 la ora 12:00, postul de televiziune va transmite o ediție specială de 1 Decembrie. De asemenea, show-ul transformărilor „Te cunosc de undeva” va fi dedicat artiștilor români.

TVR păstrează tradiția

Pentru a trăi cea mai frumoasă experienţă de 1 Decembrie, TVR va mobiliza resurse impresionante. Parada militară de la Arcul de Triumf din Capitală, dar şi ceremoniile de la Alba Iulia şi Focşani vor fi pe micul ecran cu ajutorul a peste 50 de camere de filmare şi trei care de reportaj. Peste 100 de profesionişti ai TVR sunt implicaţi în realizarea transmisiunilor directe de la Bucureşti şi din ţară.  

Camere de filmare vor fi amplasate pe Arcul de Triumf, Casa Presei, dar vor fi şi imagini filmate cu drona sau în mişcare, transmise din elicopter sau de pe TAB-ul militar. Ca în fiecare an de 1 Decembrie, jurnalistul Adelin Petrişor va comenta desfăşurarea Paradei Militare de la Arcul de Triumf. Îi va fi alături colonelul Constantin Spânu. Principalul Telejurnal al zilei de 1 Decembrie, de la ora 20.30 (imediat după primul meci al Naţionalei de Handbal feminin la Campionatul European), va fi transmis la TVR 1 şi TVR Internaţional în direct de la Alba Iulia şi va fi prezentat de Radu Andrei Tudor şi Stela Dănilă, gazda Telejurnalului TVR Moldova.

Semnificația zilei de 1 Decembrie

1 Decembrie este Ziua Națională a României. La data de 1 Decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional. Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat o rezoluţie în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România. La 1 decembrie 1918, politicianul Vasile Goldiş a citit rezoluţia Unirii:

Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre”.

Legea Unirii a fost ratificată prin decret de lege, la 11 decembrie 1918 de cãtre regele Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaţilor în şedinta din 29 decembrie 1919.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
DECIZIA FINALĂ luată de familia lui Corduneanu! Ce s-a întâmplă cu sicriul în care se află trupul interlopului
DECIZIA FINALĂ luată de familia lui Corduneanu! Ce s-a întâmplă cu sicriul în care se...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am psihoze”
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...