Care este județul în care s-au dat cele mai multe amenzi în perioada stării de urgență

Autor: A. D.
Publicat: 13/05/2020 | 18:54
Care este județul în care s-au dat cele mai multe amenzi în perioada stării de urgență

Epidemia de coronavirus a făcut necesară instaurarea stării de urgență, în care au fost impuse anumite reguli stricte pentru a preveni răspândirea virusului COVId-19. Cetățenii care nu au respectat noile restricții s-au ales cu amenzi record.

Ploaia de amenzi a început să curgă, iar oamenii au fost sancționați pe bandă rulantă. Mulți cetățeni au reclamat că mare parte dintre amenzile care au fost date au fost abuzive, iar autoritățile au aplicat sancțiuni și acolo unde se era nevoie. (CITEȘTE ȘI: „1 DAY SOONER”, PROIECTUL BIZAR PRIN CARE MII DE OAMENI VOR SĂ FIE INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS, PENTRU A ACCELERA PROCESUL DE DEZVOLTARE A UNU VACCIN)

Astfel, în starea de urgenţă, valoarea maximă a amenzii pentru nerespectarea restricţionării circulaţiei a fost de 20.000 de lei. Iar în topul județelor din România după amenzile date în starea de urgenţă s-a înregistrat o diferenţa de 40 de milioane de lei între primul şi ultimul loc, potrivit Mediafax.

Se pare că cea mai mare valoare a amenzilor a fost înregistrată în judeţul Bihor, care ocupă primul loc, cu sancţiuni în de peste 40 de milioane de lei. Iar pe locul doi este judeţul Dolj, acolo unde poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproape 18 milioane de lei, conform unei analize a ONG-ul Expert Forum.

În capătul opus al topului se află judeţul Gorj, acolo unde angajaţii MAI şi MapN au dat amenzi în valoare de puţin peste 1 milion de lei. (VEZI ȘI: CAZUL TRAGIC AL UNUI BEBELUȘ! A MURIT LA NUMAI TREI ZILE DE LA NAȘTERE. MAMA LUI FUSESE TESTATĂ POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS)

În urma analizei realizate de ONG-ul Expert Forum s-a reliefat faptul că judeţele care au valorile cele mai mari la amenzi nu sunt şi cele care au acordat cele mai multe sancţiuni. Cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în judeţul Prahova, peste 11.000, urmat de judeţul Constanţa şi Iaşi.

Citește și...