Home » Stiri » Care sunt, de fapt, simbolurile Reiki și la ce te ajută ele cu adevărat

Care sunt, de fapt, simbolurile Reiki și la ce te ajută ele cu adevărat

De: Alice Zotta 02/04/2020 | 17:15

Simbolurile Reiki ne conectează la diferite planuri vibraționale, energetice, dar și la diferite entități luminoase și la diferite dimensiuni. În alte sisteme… de exemplu Karuna Reiki, întâlnim alte simboluri care ne conectează la energiile binefăcătoare ale Sfinților Arhangheli Gabriel, Rafael, Mihai sau Fecioara Maria. În rândurile de mai jos, găsiți cinci dintre simbolurile Reiki pe care ar trebui să le știți dacă vă doriți să faceți călătoria spirituală la nivelul următor.

Citește și: Cum poți să te dezvolți personal și spiritual în timpul crizei provocată de noul coronavirus! Un reputat psiholog a dezvăluit tot ce trebuie să faci

Listă cu simbolurile Reiki și care este rolul lor în terapia cu energii

1. Cho Ku Rei (CKR) înseamnă “pune puterea aici”, de unde și denumirea de simbol puterii. El are rolul de a da putere și de a amplifica. De altfel, specialiștii spun că acesta este motivul pentru care, de multe ori, orice alt simbol am aplifica, terminăm prin aplicarea unui Cho Ku Rei pentru amplificarea puterii. Prima dată se desenează linia orizontală, apoi cea verticală și, în final, cele trei spirale care au sensul de rotație invers acelor de ceasornic (antiorar, trigonometric). Bara orizontală simbolizează sursa de lumină, bara verticală reprezintă în partea sa superioară calea urmată de lumină și, ulterior, canalul central energetic Sushumna, iar punctele de intersecție ale spiralei semnifică cele șapte chakre principale.

Prima utilizare a Cho Ku Rei este în activarea palmelor. El se desenează în palme cu degetele mâinii opuse în timp ce i se pronunță numele de trei ori fie mental, fie cu voce tare. Acest simbol are puterea de a le amplifica celorlalte simboluri eficacitatea, iar numele său reprezintă o mantră folosită pentru mărirea puterii. Aplicat pe chakrele principale și secundare, acest simbol are capacitatea de a le energiza și de a le deschide. În plus, el le creează o protecție împotriva energiilor negative.

Simbolul puterii, Cho Ku Rei, este folosit pentru creșterea ori slăbirea puterii (în funcție de direcția în care este trasat © YouTube/Reiki Guide
Simbolul puterii, Cho Ku Rei, este folosit pentru creșterea ori slăbirea puterii (în funcție de direcția în care este trasat © YouTube/Reiki Guide

Putem aplica simbolul Cho Ku Rei pe mâncare și pe băutură ca să o purificăm. De altfel, pentru același scop, preoții le recomandă credincioșilor să facă o cruce peste mâncarea și băutura pe care o folosesc. S-a demonstrat științific că mâncarea și băutura au o capacitate foarte mare de a înmagazina energii, atât dintre cele malefice, dar și unele benefice.

Află și: Horoscopul relațiilor aflate în impas. Ce spune, de fapt, acesta în 2020

2. Dai Ko Myo se traduce prin “Marea Lumină Strălucitoare” și reprezintă simbolul de maestru Reiki. Acest simbol se poate utiliza oricum, în orice scop pozitiv, el reprezentând sursa de lumină, sursa universală, locul de unde ne tragem energia. Este un simbol de vribrație foarte mare și este recomandat să fie folosit cât mai des.

Dai Ko Myo este sursa supremă de energie și principalul simbol care se folosește în acordaje, indiferent de grad. El se activează în palme, la fel ca și celelalte simboluri și poate îmbrăca orice formă practică de utilizare comună celorlalte, acordând o putere sporită acțiunilor întreprinse. Dai Ko Myo se poate folosi pentru protecție psihică și pentru curățarea și deprogramarea cristalelor terapeutice. Are capacitatea de a umple de lumină și, prin deschiderea sursei, adică pirin desenarea simbolului Dai Ko Myo, putem crea conuri de lumină protectoare care să înconjoare o persoană sau un obiect în vederea protecției energetice.

Dai Ko Myo, simbolul maestrului, semnifică tot ce e Reiki. Are capacitatea de a conduce către iluminare și este întrebuințat de maeștrii Reiki doar atunci când ajung cu adevărat pe aceeași lungime de undă cu cei pe care îi inițiază © YouTube/Reiki Guide
Dai Ko Myo, simbolul maestrului, semnifică tot ce e Reiki. Are capacitatea de a conduce către iluminare și este întrebuințat de maeștrii Reiki doar atunci când ajung cu adevărat pe aceeași lungime de undă cu cei pe care îi inițiază © YouTube/Reiki Guide

Dai Ko Myo reprezintă nivelul cel mai înalt la care poate ajunge un om, deocamdată. Este Lumina supremă, necondiționată, pură, care face ca tot ceea ce există pe Pământ să fie animat și viu.

Nu rata:Horoscopul banilor și al carierei pentru 2020 + care este cea mai norocoasă zodie în dragoste

3. Sei He Ki (SHK) nu provine din scrierea japoneză Kanji, susțin unii dintre specialiști, ci este o reprezentare plastică a celor două emisfere cerebrale: partea stângă a simbolului reprezintă emisfera cerebrală stângă, iar cealaltă – emisfera dreaptă. Acest simbol conectează la energii de vibrație mai mare decât Cho Ku Rei și are ca funcție principală vindecarea la nivel emoțional și mental.

Ca urmare a închiderii chakrei Ajna (chakra celui de-al treilea ochi și este centrul intuiției și a previziunii), câmpul mental va avea de suferit. Aceasta se poate manifesta sub diferite forme – lipsa puterii de concentrare, scăderea capacității de memorare, oboseala mentală rapidă sau reducerea interesului pentru activități intelectuale. Aplicând simbolul Sei He Ki pe această chakră și pe proiecția ei dorsală se poate mări funcționalitatea ei și, astfel, se elimină manifestările nocive enumerate anterior. O altă metodă utilizată în acest sens este activarea palmelor cu simbolul mental-emoțional și plasarea unei mâini pe frunte, iar a celeilalte, pe ceafă și menținerea acestei poziții timp de zece minute în fiecare zi.

Sei He Ki simbolizează armonia și are proprietăți în purificare, în vindecarea mentală și emoțională © YouTube/Reiki Guide
Sei He Ki simbolizează armonia și are proprietăți în purificare, în vindecarea mentală și emoțională © YouTube/Reiki Guide

O altă utilizare a simbolului Sei He Ki rezidă în capacitatea acestuia în a ne ajuta să eliminăm din sistemul nostru o serie de tabieturi, obiceiuri nocive – fumatul, cafeaua, alcoolul, ticurile etc. Prin plasarea palmelor activate cu SHK în pozițiile H (Head), însoțite de intenția de a ne elibera de tabietul X, de-a lungul timpului vor apărea rezultate. Acest lucru este dublat și de faptul că voința noastră este în parte controlată de câmpul mental și, cum simbolul lucrează la amplificarea acestuia, implicit va crește și puterea de a ne putea elibera de o anumită adicție. În același sens se poate menționa capacitatea simbolului de a ne elibera de programele autoinduse, de programările proprii și de condiționările negative care, în foarte mare parte ne afectează existența zi de zi. Cu siguranță ați spus de multe ori: “Nu pot face asta pentru că…”, “Dacă fac asta, cu siguranță nu o să fie bine…” ș.a.m.d. Ei bine, aceste replici nu sunt altceva decât condiționări negative pe care noi înșine ni le impunem (sau ne-au fost implementate de alte persoane din viața noastră) și care ne dăunează sănătății mentale, emoționale și sufletești. Și asta pentru că ni se induc astfel acțiuni neconforme cu binele suprem propriu și, în timp, duc chiar la crearea unor forme gând de dimensiuni foarte mari, care ajung să ne conducă viața.

Află și: “Superputerile” zodiilor din horoscop. Capricornii folosesc cifrele ca nimeni alții. Leii au premoniții

4. Simbolul Hon Sha Ze Sho Nen este o reprezentare Kanji cu traduceri multiple. Unii dintre cercetători l-au interpretat ca: “Nu există trecut, nu există prezent, nu există viitor”, iar alții: “Trecutul, prezentul și viitorul sunt acum”; o altă interpretare este: “Buddha din mine salută Buddha din tine”. În esență, acest simbol denumit simbolul de distanță are capacitatea de a șunta barierele timpului și ale spațiului.

Hon Sha Ze Sho Nen se folosește pentru vindecarea la distanță, indiferent de mărimea acesteia. În acest sens, se aplică împreună cu simbolul puterii și cu simbolul mental-emoțional cu intenția de a transmite lumina undeva, la depărtare. El se folosește întotdeauna combinat cu primele două din simplul considerent că Hon Sha Ze Sho Nen este, de fapt, un verb – este – și arată prezența luminii undeva.

Hon Sha Ze Sho Nen are chemarea de a trimite “chi
Hon Sha Ze Sho Nen are chemarea de a trimite “chi”/”ki” de-a lungul unor mari distanțe © YouTube/Reiki Guide

De exemplu, dacă dorești să trimiți lumină unei prietene, pe care o cheamă Eva, vei aplica următoarea formulă: CHO KU REI (Lumina, puterea) + SEI HE KI (și armonia) + Hon Sha Ze Sho Nen (sunt) la Eva.

Citește și: Mega-horoscopul lui 2020, prezentat pe larg pentru fiecare zodie

5.  Simbolul Raku este utilizat în stadiul final al procesului de inițiere Reiki. Are obiectivul de a pune în practică conceptele acestei proceduri. Practicanții fac apel la el în tratamentele de reconectare, reîmpăcare cu “chi-ul”/“ki-ul” retrezit în cei pe care îi tratează. Fulgerul cu care se aseamănă semnifică desăvârșirea, încheierea unei proceduri de vindecare Reiki.

Află și: Astrologul CANCAN.ro dezvăluie ce probleme medicale vom întâmpina în funcție de zodie. Cel mai detaliat horoscop al sănătății pentru 2020

Meditație cu ajutorul simbolurilor Reiki

Vizionarea clipului de mai jos este o metodă de a medita cu ajutorul simbolurilor Reiki. Acesta vindecă și curăță la nivelul corpului și ajută și la împământare.

Sursa info: Risvan Vlad Rusu, “Dicţionar de simboluri pentru protecţia spirituală”, Editura Trinity, 2013

Parteneri
Marian Vanghelie si-a snopit sotia in bataie! In ce HAL a ajuns la spital femeia… Ce anunt au facut politistii in urma cu putin timp
Marian Vanghelie si-a snopit sotia in bataie! In ce HAL a ajuns la spital femeia…...
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari buze din lume
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari...
Maria Ciobanu, pensie COLOSALĂ de la americani. Ce a făcut de încasează bani din SUA, de fapt (exclusiv)
Maria Ciobanu, pensie COLOSALĂ de la americani. Ce a făcut de încasează bani din SUA,...
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de 21 de ani
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
S-a îmbătat şi a luat-o la bătaie. Imagini incredibile cu o vedetă goală, la o petrecere
S-a îmbătat şi a luat-o la bătaie. Imagini incredibile cu o vedetă goală, la o...
Vanghelie a prins-o! Cine e bărbatul căruia Oana Mizil îi trimitea mesaje pe WhatsApp
Vanghelie a prins-o! Cine e bărbatul căruia Oana Mizil îi trimitea mesaje pe WhatsApp
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor sa facă acum cu iubitul lor
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor...
EXCLUSIV Răsturnare de situaţie în scandalul Oana Mizil-Marian Vanghelie
EXCLUSIV Răsturnare de situaţie în scandalul Oana Mizil-Marian Vanghelie
Fulgy, mesaj șocant de adio! „Îmi pare rău că m-am născut…” S-a întâmplat în urmă cu puțin timp!
Fulgy, mesaj șocant de adio! „Îmi pare rău că m-am născut…” S-a întâmplat în urmă...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Vanghelie a călcat-o în picioare! Oana Mizil, lovită cu pumnii și picioarele până a ajuns la spital - Detalii șocante
Vanghelie a călcat-o în picioare! Oana Mizil, lovită cu pumnii și picioarele până a ajuns...
O nouă lovitură pentru Brigitte și Florin Pastramă. Nu se mai poate face nimic. Au anunțat chiar ei
O nouă lovitură pentru Brigitte și Florin Pastramă. Nu se mai poate face nimic. Au...
De ce să pui BICARBONAT peste roşii atunci când găteşti. E un truc de milioane, spun bucătarii
De ce să pui BICARBONAT peste roşii atunci când găteşti. E un truc de milioane,...
Un copil de un an din Bihor a murit după ce s-a înecat cu o bomboană. Familia a luat la bătaie echipajul SMURD
Un copil de un an din Bihor a murit după ce s-a înecat cu o...
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
El 62, ea doar 30 de ani, dintr-o familie cunoscută! Cum au fost surprinși în public? Multora le-ar fi rușine
El 62, ea doar 30 de ani, dintr-o familie cunoscută! Cum au fost surprinși în...
China trimite o undă de șoc la nivel mondial! S-a aflat ce face, de fapt, guvernul de la Beijing. E vorba despre rachete nucleare
China trimite o undă de șoc la nivel mondial! S-a aflat ce face, de fapt,...
ULTIMA ORĂ: O nouă epidemie a lovit România. Românii se infectează CU ZECILE! Este alertă maximă
ULTIMA ORĂ: O nouă epidemie a lovit România. Românii se infectează CU ZECILE! Este alertă...
Un oraș a fost distrus în câteva minute. Mii de oameni au încercat să fugă din calea urgiei. Scene apocaliptice. VIDEO
Un oraș a fost distrus în câteva minute. Mii de oameni au încercat să fugă...
Bucurie imensă la CARACAL după DISPARIȚIA Luizei Melencu! Nu mai credea nimeni că se va întâmpla minunea
Bucurie imensă la CARACAL după DISPARIȚIA Luizei Melencu! Nu mai credea nimeni că se va...
O femeie și-a dat în judecată soțul care a bătut-o pentru că s-a jucat PUBG
O femeie și-a dat în judecată soțul care a bătut-o pentru că s-a jucat PUBG
Oana Zăvoranu, atac HALUCINANT la adresa afacerii Adelinei Pestrițu. Ce ar fi descoperit bruneta
Oana Zăvoranu, atac HALUCINANT la adresa afacerii Adelinei Pestrițu. Ce ar fi descoperit bruneta
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
Adevărul despre despărțirea Iuliei Vântur de Salman Khan! Abia acum s-a aflat de ce blondina nu s-a mai întors în India.
Adevărul despre despărțirea Iuliei Vântur de Salman Khan! Abia acum s-a aflat de ce blondina...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv Papadopol îi dă din nou `târcoale`
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv...
Soția lui Messi, apariție de infarct într-un slip minuscul. Ipostazele incendiare în care s-a lăsat filmată alături de fotbalist
Soția lui Messi, apariție de infarct într-un slip minuscul. Ipostazele incendiare în care s-a lăsat...
„Soțul perfect
„Soțul perfect"! Anamaria Prodan, reacție șocantă după ce Laurențiu Reghecampf a plecat cu amanta în...
Bravo, ai stil! Celebrities. CINE ii va lua locul lui Catalin Botezatu la "Bravo, ai stil! Celebrities". Prima reactie a designerului dupa ce a parasit rolul de jurat al reality-show-ului
Bravo, ai stil! Celebrities. CINE ii va lua locul lui Catalin Botezatu la "Bravo, ai...
Nu e linişte nici în Ungaria. Se întâmplă sub ochii lui Viktor Orban
Nu e linişte nici în Ungaria. Se întâmplă sub ochii lui Viktor Orban
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc, a renunţat complet la duşurile calde şi preferă să meargă pe jos la birou
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...
Fosta concurentă din Dominicană, moment cumplit: „A murit în brațele mele”
Fosta concurentă din Dominicană, moment cumplit: „A murit în brațele mele”
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
Fabulos ce a spus Vanghelie după ce s-a aflat că a bătut-o pe Oana Mizil
Fabulos ce a spus Vanghelie după ce s-a aflat că a bătut-o pe Oana Mizil
Orașul din România în care trotinetele electrice vor fi interzise. Ce riscă cei care nu respectă măsura
Orașul din România în care trotinetele electrice vor fi interzise. Ce riscă cei care nu...