După Paște, specialiștii nu recomandă ca ouăle să fie păstrate prea mult timp, mai ales dacă nu sunt depozitate corect. Câte zile pot fi păstrate ouăle fierte în frigider. După această perioadă, trebuie aruncate.
După mesele bogate de Paște, multe familii rămân cu ouă roșii sau decorate pe care nu au apucat să le consume. Puțini sunt cei care știu că ouăle fierte au un termen de valabilitate destul de mare, însă cu o condiție: să fie păstrate în condiții corespunzătoare.
Te-ar putea interesa: Greșeala MAJORĂ pe care românii o fac la masa de Paște. Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă
Fie că sunt crude sau fierte, ouăle au un termen de valabilitate destul e mare. Nu degeaba sunt considerate un alimente complet cu un conținut complex de nutrienți esențiali în dieta fiecărui om. Dacă sunt depozitate corespunzător, ouăle fierte (decojite sau nedecojite) pot fi păstrate în siguranță la frigider timp de aproximativ 7 zile.
În cazul în care nu sunteți siguri de cât timp ați fiert ouăle, verificați mai întâi coaja, să nu fie lipicioase. De asemenea, un ou fiert stricat poate avea un miros distinctiv, neplăcut. Nu este recomandat să consumați ouă vechi, deoarece există riscul de a vă alege cu toxiinfecție alimentară, greață, vărsături și diaree.

După mesele bogate de Paște, multe familii rămân cu ouă roșii sau decorate pe care nu apucă să le consume. În loc să le arunci, iată câteva soluții practice și gustoase pentru a le folosi inteligent:
Te-ar putea interesa: Alimentul care nu trebuie să lipsească de la masa de Paște, potrivit medicului Mihaela Bilic: „Aș mânca tot timpul”
Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, conțin nutrienți vitali, inclusiv colina, care contribuie la sănătatea inimii și la dezvoltarea creierului. Sunt considerate o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali de care organismul uman are nevoie. Un singur ou fiert conține următorii nutrienți: