Cazul Caracal. Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu ar putea fi eliberați. Au două zile la dispoziție pentru…

Publicat: 03/06/2020 | 07:34
Cazul Caracal. Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu ar putea fi eliberați. Au două zile la dispoziție pentru…

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu rămân în arest preventiv. Aceasta este decizia judecătorilor de la Tribunalul Olt, însă cei doi inculpați în șocantul caz ”Caracal” au dreptul la contestație.

În termen de 48 de ore, Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu pot contesta această decizie a judecătorilor de la Tribunalul Olt, iar dacă ar avea câștig de cauză ar putea fi puși în libertate.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu – cele două adolescente răpite, sechestrate și ucise, potrivit concluziilor la care au ajuns anchetatorii – au solicitat judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale, iar miercuri, 3 iunie, este termen pentru deliberare şi pronunţare.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din ”cazul Caracal”, informează antena3.ro. (CITEȘTE ȘI: GHEORGHE DINCĂ FACE UN PAS MARE SPRE ELIBERARE. AVOCATA FAMILIEI MELENCU: „PROCURORII AU ASCUNS ADEVĂRUL. DORIM SĂ AFLĂM CE S-A ÎNTÂMPLAT”)

Cazul Carcal. Comunicat DIICOT: ”Au dispus trimiterea în judecată…”

Conform comunicatului DIICOT, Gheorghe Dincă a săvârșit 8 infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol (2 infracțiuni), omor calificat (2 infracțiuni), profanare de cadavre sau morminte (2 infracțiuni).

Astfel, în urma rechizitoriului, ”monstrul din Caracal” a fost trimis în judecată, însă acest caz ”Caracal” este încă departe de a fi încheiat, Dincă susținând, în ultima perioadă, că a fost obligat de polițiști să declarate că le-a ucis pe cele două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

”În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ‘Caracal’ întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al PICCJ, domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G (n.red. – Dică Gheorghe) pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol. De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, a precizat DIICOT, într-un comunicat. (VEZI ȘI AICI: MISTERUL DINTELUI GĂSIT ÎN BUTOIUL LUI GHEORGHE DINCĂ NU A FOST DESCIFRAT NICI PÂNĂ AZI. AVOCATA FAMILIEI MELENCU: ”NU EXISTĂ NICIO PROBĂ CARE…”)

Citește și...