Acasă » Exclusiv » Ce au găsit gardienii din Tulcea în celula ”Lordului lituanian al drogurilor” + traficantul a cerut șefilor închisorii să…

Ce au găsit gardienii din Tulcea în celula ”Lordului lituanian al drogurilor” + traficantul a cerut șefilor închisorii să…

De: I.D. 04/01/2020 | 22:25

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au dat o lovitură de proporții traficanților de droguri, confiscând – în portul Constanța – aproximativ două tone și jumătate de cocaină. Drogurile proveneau din Columbia, iar valoarea capturii a depășit o jumătate de miliard de euro. Spectaculoasa demonstrație de forță a polițiștilor și procurorilor români a avut loc în 2016, iar în anul 2018 au fost stabilite condamnări-record de către judecători. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații senzaționale despre unul dintre cei arestați, supranumit ”Lordul lituanian al drogurilor”. Acesta se află încarcerat, ispășind o pedeapsă de 18 ani și 5 luni închisoare, iar la un moment dat a cerut șefilor închisorii să fie ajutat într-o problemă personală. Numai că… (CITEȘTE ȘI: DROGURI DE 1 MILION DE EURO, GĂSITE LA TRAFICANȚII DIN BUCUREȘTI)

Senzaționala operațiune în urma căreia aproximativ 2,5 tone de cocaină au fost confiscate în portul Constanța a dus la arestarea a patru lituanieni și a unui columbian. Aceștia au primit pedepse, în anul 2018, cuprinse între 18 ani și 5 luni și 19 ani și 5 luni de închisoare. Vaporul cu care au fost aduse drogurile în România venise din America de Sud, iar stupefiantele aveau o puritate de peste 90%. Şase luni, 150 de poliţişti şi anchetatori sub acoperire au cooperat cu autorităţile din Spania, Statele Unite şi Columbia pentru a pregăti această operaţiune de amploare.

Anchetatorii au reuşit să se infiltreze printre traficanţi pentru a-i putea urmări îndeaproape. Aceştia au fost filmați când aranjau, într-un depozit, pachetele cu cocaină. Au fost înregistraţi apoi şi în portul Constanţa, atunci când scoteau marfa din pereţii containerului.

Comisarul Claudiu Cucu declara pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că au existat suficiente probe împotriva traficanţilor.  „Vor face închisoare la noi întrucât au comis faptele pe teritoriul României. Nu cred că ştie cineva câtă muncă a fost. Sunt ani de muncă în spatele acestui caz. Această reţea a acţionat prima dată pe teritoriul nostru, iar membrii ei nu au apucat să pună un gram de cocaină pe piaţă. Ulterior au existat operaţiuni şi în alte state”, spunea comisarul la vremea respectivă. (VEZI ȘI AICI: REȚEA URIAȘĂ DE TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ ÎN DÂMBOVIȚA)

Aproximativ 2,5 tone de cocaină au fost confiscate la Constanța

Traficanții de droguri închiriaseră un depozit în Eforie Sud

Cocaina era transportată din Columbia în Europa de Vest, România fiind un ”teritoriu de tranzit”. Dar traficanții se ocupau și cu traficul intern de mare risc, respectiv extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective – pe teritoriul României – în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest. Paravanul îl constituia import-exportul de… banane.

„În perioada aprilie – iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de 2.300 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import – export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România). (…) Inculpații au încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de 2.300 kilograme cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest”, se arăta în comunicatul DIICOT. (NU RATA: MIHAI BENDEAC A RECUNOSCUT DEPENDENȚA DE DROGURI, ALCOOL ȘI SOMNIFERE)

De altfel, traficanții de droguri – avându-l chiar pe ”Liderul lituanian al drogurilor” alături, au închiriat un depozit în  Eforie Sud. Acolo erau extrase drogurile, moment în care procurorii au descins. Valoarea de piaţă a drogurilor a fost calculată la aproximativ 625.000.000 de euro.

Polițiștii au confiscat droguri în valoare de 625.000.000 de euro

”Lordul lituanian al drogurilor” a dorit să vorbească prin Skype cu fiul său

Aflat în închisoare, ”Lordul lituanian al drogurilor”  a cerut, la un moment dat, să vorbească prin Skype cu fiul său. Acesta locuiește în Spania, iar traficantul de droguri a avut o dorință… firească, s-ar putea spune, fiind un părinte care, dintr-o dată, și-a adus aminte că are un fiu aflat la mare depărtare, iar regimul de detenție are regulile sale stricte.

Pentru a beneficia de un astfel de avantaj, un deținut trebuie să întrunească însă două condiții esențiale. (CITEȘTE ȘI: TRAFIC DE DROGURI DE RISC LA IAȘI! DOI BĂRBAȚI, ARESTAȚI PENTRU 30 DE ZILE)

 – deținutul trebuie să aibă o bună comportare – condiție imperativă.

 – trebuie să existe o propunere a asistentului social/reprezentant al sectorului reintegrare socială.

Însă cererea traficantului a fost respinsă.

Cocaina era adusă din Columbia și urma să ajungă în Europa de Vest

Traficantul, sancționat disciplinar în penitenciar

”Cererea deținutului de a comunica online a fost respinsă motivat de împrejurarea că acesta a fost sancționat disciplinar, sancțiune aplicată în perioada 01.10.—30.11.2018”, se arată în contestația depusă de reprezentanții penitenciarului. 

”Rezultă din cuprinsul înscrisurilor de la dosar că ceea ce se impută deținutului este faptul că nu are o bună comportare. Acest lucru rezultă din faptul că a fost sancționat disciplinar în ultimele 6 luni anterioare solicitării comunicării online.

Se reține că deținutul a fost sancționat disciplinar pentru că a deținut un obiect a cărui prezență în detenție este interzisă, respectiv un card micro SD”. (VEZI ȘI AICI: UN TÂNĂR DIN GORJ A FOST PRINS ÎN TRAFIC CU DROGURI DE 25.000 DE EURO)

”Deținuții au dreptul de a comunica online cu membri de familie”

Conform art. 66 din Legea nr. 254/2013, pentru anumite categorii de persoane condamnate, se poate facilita comunicarea online cu membrii de familie sau alte persoane.  Alineatul 2 al aceluiași articol de lege precizează: ”Categoriile de persoane condamnate, numărul și durata comunicărilor on-line, precum și modalitatea de acordare a acestora se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”. La rândul său, Regulamentul indică la art 134, alin 2, care sunt categoriile de deținuți ce pot comunica on-line: tinerii; femeile; deținuții internați în penitenciarele-spital; deținuții.

În privința ultimei categorii de persoane condamnate, legea impune mai multe condiții, anume o bună comportare, participare activă la programele și activitățile educative, de asistență psihologică și asistență socială recomandate în Planul individualizat de evaluare și intervenție educativă și terapeutică ori la activități lucrative. (NU RATA:  PROCURORII DIICOT I-AU DESCHIS DOSAR PENTRU CONSUM DE DROGURI CUNOSCUTULUI PREZENTATOR DE LA ANTENA 1!)

”Însă, indiferent de îndeplinirea acestor condiții, deținuții au dreptul de a comunica online cu membri de familie, aparținători sau alte persoane ce se află în situații de catastrofe, calamități, boală gravă, deces sau în alte cazuri temeinic justificate.  Prin urmare, au vocație la exercitarea acestui drept toate persoanele condamnate aflate în detenție.  În prezenta cauză, deținutul a solicitat comunicarea online cu copilul său, ce se află în Spania”.

Traficantul de droguri nu are dreptul nici la ”vizită intimă”

”Lordul lituanian al drogurilor” a fost sancționat după ce în celula sa a fost descoperit cardul de memorie SD și nu a mai avut dreptul nici la ”vizita intimă”.

”Revenind la «buna comportare» se constată că, prin prisma alin. 5 art. 40 din Lege, raportul între sancțiuni și recompense ce-l vizează pe deținutul (…) este în favoarea sancțiunilor. 

Cu toate acestea,  existența unei singure abateri disciplinare, săvârșită la distanță de un an față de solicitarea deținutului, fapta în concret săvârșită (deținerea unui card de memorie), situația personală a deținutului de altă naționalitate și scopul pentru care a fost solicitată convorbirea online sunt argumente pentru instanță în a aprecia că (…) nu poate fi catalogat un deținut care nu are o bună comportare.

În privința condiționării convorbirii online de recomandările evaluării sociale se constată că ea există, propunerea reprezentantului sectorului de reintegrare socială fiind pozitivă, în sensul aprobării comunicării”.

Astfel, traficantul de droguri, în urma unei hotărâri a instanței, va avea dreptul de a comunica online cu fiul său aflat în Spania. (CITEȘTE ȘI: IGPR, DESPRE DROGURILE DE LA CONSTANȚA: AU FOST OAMENI CARE AU GĂSIT PACHETE PE MARE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Kate Middleton, PRIMA apariție după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
Kate Middleton, PRIMA apariție după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Pițurcă și-a băgat în DEPRESIE AMANTA: „Am clacat! Mă răzbunam pe mine, să-mi fac rău”
Pițurcă și-a băgat în DEPRESIE AMANTA: „Am clacat! Mă răzbunam pe mine, să-mi fac rău”
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Ce religie are Monica Bîrlădeanu. Experiența incredibilă care i-a schimbat viața
Ce religie are Monica Bîrlădeanu. Experiența incredibilă care i-a schimbat viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva în spațiu? Nu-i nimic, reparăm cu sârmă
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de Narcisa dau totul peste cap: „Dormea la mine…”
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes: „Plecam la ora 6:30 și mă întorceam aproape de miezul nopții acasă. Am mâinile atât de muncite.”
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Ce trebuie să știe românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin. Metoda prin care aparatele pot fi păcălite să dea 50 de bani pentru PET-urile din afara programului
Ce trebuie să știe românii care returnează ambalajele contra garanție la magazin. Metoda prin care...
Planta banală care te scapă de stările de oboseală. O găsești în piețe, e foarte ieftină, dar mulți români evită s-o cumpere
Planta banală care te scapă de stările de oboseală. O găsești în piețe, e foarte...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Încă o veste bună pentru Florin Dumitrescu, după ce a semnat cu ProTv-ul! Fanii au transmis sute de mesaje de felicitări! El și Cristina sunt în culmea fericirii!
Încă o veste bună pentru Florin Dumitrescu, după ce a semnat cu ProTv-ul! Fanii au...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Iarna se ÎNTOARCE în România! Meteorologii anunță un nou val de aer polar peste țara noastră
Iarna se ÎNTOARCE în România! Meteorologii anunță un nou val de aer polar peste țara...
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian Mutu
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
Laurette se mută definitiv din România. Vedeta își vinde mașina și luxoasa vilă din Tunari
Laurette se mută definitiv din România. Vedeta își vinde mașina și luxoasa vilă din Tunari
Horoscop zilnic pentru duminică, 21 aprilie 2024. Schimbare mare pentru Berbec, bani pentru Balanță
Horoscop zilnic pentru duminică, 21 aprilie 2024. Schimbare mare pentru Berbec, bani pentru Balanță
Locul din România unde au fost “ascunse” sute de tone de aur. Bogățiile uriașe din adâncuri au uimit pe toată lumea. Puțini știu unde se află
Locul din România unde au fost “ascunse” sute de tone de aur. Bogățiile uriașe din...