Home » Exclusiv » Ce au găsit gardienii din Tulcea în celula ”Lordului lituanian al drogurilor” + traficantul a cerut șefilor închisorii să…

Ce au găsit gardienii din Tulcea în celula ”Lordului lituanian al drogurilor” + traficantul a cerut șefilor închisorii să…

De: I.D. 04/01/2020 | 22:25

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au dat o lovitură de proporții traficanților de droguri, confiscând – în portul Constanța – aproximativ două tone și jumătate de cocaină. Drogurile proveneau din Columbia, iar valoarea capturii a depășit o jumătate de miliard de euro. Spectaculoasa demonstrație de forță a polițiștilor și procurorilor români a avut loc în 2016, iar în anul 2018 au fost stabilite condamnări-record de către judecători. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații senzaționale despre unul dintre cei arestați, supranumit ”Lordul lituanian al drogurilor”. Acesta se află încarcerat, ispășind o pedeapsă de 18 ani și 5 luni închisoare, iar la un moment dat a cerut șefilor închisorii să fie ajutat într-o problemă personală. Numai că… (CITEȘTE ȘI: DROGURI DE 1 MILION DE EURO, GĂSITE LA TRAFICANȚII DIN BUCUREȘTI)

Senzaționala operațiune în urma căreia aproximativ 2,5 tone de cocaină au fost confiscate în portul Constanța a dus la arestarea a patru lituanieni și a unui columbian. Aceștia au primit pedepse, în anul 2018, cuprinse între 18 ani și 5 luni și 19 ani și 5 luni de închisoare. Vaporul cu care au fost aduse drogurile în România venise din America de Sud, iar stupefiantele aveau o puritate de peste 90%. Şase luni, 150 de poliţişti şi anchetatori sub acoperire au cooperat cu autorităţile din Spania, Statele Unite şi Columbia pentru a pregăti această operaţiune de amploare.

Anchetatorii au reuşit să se infiltreze printre traficanţi pentru a-i putea urmări îndeaproape. Aceştia au fost filmați când aranjau, într-un depozit, pachetele cu cocaină. Au fost înregistraţi apoi şi în portul Constanţa, atunci când scoteau marfa din pereţii containerului.

Comisarul Claudiu Cucu declara pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că au existat suficiente probe împotriva traficanţilor.  „Vor face închisoare la noi întrucât au comis faptele pe teritoriul României. Nu cred că ştie cineva câtă muncă a fost. Sunt ani de muncă în spatele acestui caz. Această reţea a acţionat prima dată pe teritoriul nostru, iar membrii ei nu au apucat să pună un gram de cocaină pe piaţă. Ulterior au existat operaţiuni şi în alte state”, spunea comisarul la vremea respectivă. (VEZI ȘI AICI: REȚEA URIAȘĂ DE TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ ÎN DÂMBOVIȚA)

Aproximativ 2,5 tone de cocaină au fost confiscate la Constanța

Traficanții de droguri închiriaseră un depozit în Eforie Sud

Cocaina era transportată din Columbia în Europa de Vest, România fiind un ”teritoriu de tranzit”. Dar traficanții se ocupau și cu traficul intern de mare risc, respectiv extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective – pe teritoriul României – în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest. Paravanul îl constituia import-exportul de… banane.

„În perioada aprilie – iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de 2.300 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import – export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România). (…) Inculpații au încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de 2.300 kilograme cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest”, se arăta în comunicatul DIICOT. (NU RATA: MIHAI BENDEAC A RECUNOSCUT DEPENDENȚA DE DROGURI, ALCOOL ȘI SOMNIFERE)

De altfel, traficanții de droguri – avându-l chiar pe ”Liderul lituanian al drogurilor” alături, au închiriat un depozit în  Eforie Sud. Acolo erau extrase drogurile, moment în care procurorii au descins. Valoarea de piaţă a drogurilor a fost calculată la aproximativ 625.000.000 de euro.

Polițiștii au confiscat droguri în valoare de 625.000.000 de euro

”Lordul lituanian al drogurilor” a dorit să vorbească prin Skype cu fiul său

Aflat în închisoare, ”Lordul lituanian al drogurilor”  a cerut, la un moment dat, să vorbească prin Skype cu fiul său. Acesta locuiește în Spania, iar traficantul de droguri a avut o dorință… firească, s-ar putea spune, fiind un părinte care, dintr-o dată, și-a adus aminte că are un fiu aflat la mare depărtare, iar regimul de detenție are regulile sale stricte.

Pentru a beneficia de un astfel de avantaj, un deținut trebuie să întrunească însă două condiții esențiale. (CITEȘTE ȘI: TRAFIC DE DROGURI DE RISC LA IAȘI! DOI BĂRBAȚI, ARESTAȚI PENTRU 30 DE ZILE)

 – deținutul trebuie să aibă o bună comportare – condiție imperativă.

 – trebuie să existe o propunere a asistentului social/reprezentant al sectorului reintegrare socială.

Însă cererea traficantului a fost respinsă.

Cocaina era adusă din Columbia și urma să ajungă în Europa de Vest

Traficantul, sancționat disciplinar în penitenciar

”Cererea deținutului de a comunica online a fost respinsă motivat de împrejurarea că acesta a fost sancționat disciplinar, sancțiune aplicată în perioada 01.10.—30.11.2018”, se arată în contestația depusă de reprezentanții penitenciarului. 

”Rezultă din cuprinsul înscrisurilor de la dosar că ceea ce se impută deținutului este faptul că nu are o bună comportare. Acest lucru rezultă din faptul că a fost sancționat disciplinar în ultimele 6 luni anterioare solicitării comunicării online.

Se reține că deținutul a fost sancționat disciplinar pentru că a deținut un obiect a cărui prezență în detenție este interzisă, respectiv un card micro SD”. (VEZI ȘI AICI: UN TÂNĂR DIN GORJ A FOST PRINS ÎN TRAFIC CU DROGURI DE 25.000 DE EURO)

”Deținuții au dreptul de a comunica online cu membri de familie”

Conform art. 66 din Legea nr. 254/2013, pentru anumite categorii de persoane condamnate, se poate facilita comunicarea online cu membrii de familie sau alte persoane.  Alineatul 2 al aceluiași articol de lege precizează: ”Categoriile de persoane condamnate, numărul și durata comunicărilor on-line, precum și modalitatea de acordare a acestora se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”. La rândul său, Regulamentul indică la art 134, alin 2, care sunt categoriile de deținuți ce pot comunica on-line: tinerii; femeile; deținuții internați în penitenciarele-spital; deținuții.

În privința ultimei categorii de persoane condamnate, legea impune mai multe condiții, anume o bună comportare, participare activă la programele și activitățile educative, de asistență psihologică și asistență socială recomandate în Planul individualizat de evaluare și intervenție educativă și terapeutică ori la activități lucrative. (NU RATA:  PROCURORII DIICOT I-AU DESCHIS DOSAR PENTRU CONSUM DE DROGURI CUNOSCUTULUI PREZENTATOR DE LA ANTENA 1!)

”Însă, indiferent de îndeplinirea acestor condiții, deținuții au dreptul de a comunica online cu membri de familie, aparținători sau alte persoane ce se află în situații de catastrofe, calamități, boală gravă, deces sau în alte cazuri temeinic justificate.  Prin urmare, au vocație la exercitarea acestui drept toate persoanele condamnate aflate în detenție.  În prezenta cauză, deținutul a solicitat comunicarea online cu copilul său, ce se află în Spania”.

Traficantul de droguri nu are dreptul nici la ”vizită intimă”

”Lordul lituanian al drogurilor” a fost sancționat după ce în celula sa a fost descoperit cardul de memorie SD și nu a mai avut dreptul nici la ”vizita intimă”.

”Revenind la «buna comportare» se constată că, prin prisma alin. 5 art. 40 din Lege, raportul între sancțiuni și recompense ce-l vizează pe deținutul (…) este în favoarea sancțiunilor. 

Cu toate acestea,  existența unei singure abateri disciplinare, săvârșită la distanță de un an față de solicitarea deținutului, fapta în concret săvârșită (deținerea unui card de memorie), situația personală a deținutului de altă naționalitate și scopul pentru care a fost solicitată convorbirea online sunt argumente pentru instanță în a aprecia că (…) nu poate fi catalogat un deținut care nu are o bună comportare.

În privința condiționării convorbirii online de recomandările evaluării sociale se constată că ea există, propunerea reprezentantului sectorului de reintegrare socială fiind pozitivă, în sensul aprobării comunicării”.

Astfel, traficantul de droguri, în urma unei hotărâri a instanței, va avea dreptul de a comunica online cu fiul său aflat în Spania. (CITEȘTE ȘI: IGPR, DESPRE DROGURILE DE LA CONSTANȚA: AU FOST OAMENI CARE AU GĂSIT PACHETE PE MARE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin gând nu-ți trece asta:
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Klaus Iohannis a dat lovitura pe scena politică! Adevărul din spatele mega scandalului din Guvern:
Klaus Iohannis a dat lovitura pe scena politică! Adevărul din spatele mega scandalului din Guvern:...
Eliminare surpriză la Survivor România. Cine a ieșit din competiție: scandal după eliminare
Eliminare surpriză la Survivor România. Cine a ieșit din competiție: scandal după eliminare
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când tatăl lui a plecat de acasă: „Era iarnă, era frig..”
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Horoscop SPECIAL. Care sunt, de fapt, cele mai norocoase zodii
Horoscop SPECIAL. Care sunt, de fapt, cele mai norocoase zodii
Cine era băiatul de 13 ani care a participat la înmormântarea Prinţului Philip
Cine era băiatul de 13 ani care a participat la înmormântarea Prinţului Philip
Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip
Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip
Scopul tău în viață în funcție de zodie
Scopul tău în viață în funcție de zodie
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Ce decizie radicală a luat soția lui Schumacher după ce a rămas fără bani de tratament! Anunțul făcut
Ce decizie radicală a luat soția lui Schumacher după ce a rămas fără bani de...
Se ridică restricțiile în România! Ministerul Sănătății a dat cea mai bună veste a momentului. Când se va întâmpla
Se ridică restricțiile în România! Ministerul Sănătății a dat cea mai bună veste a momentului....
Boala secolului care te ”arde” pe interior. Cei care ajung în acest punct abandonează lupta
Boala secolului care te ”arde” pe interior. Cei care ajung în acest punct abandonează lupta
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este...
Culiță Sterp, momente șocante la Survivor România. Poliția a venit în junglă după el
Culiță Sterp, momente șocante la Survivor România. Poliția a venit în junglă după el
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
Blestemul nucului. Ce se întâmplă dacă plantezi un nuc. Este mai rău decât vă imaginaţi
Blestemul nucului. Ce se întâmplă dacă plantezi un nuc. Este mai rău decât vă imaginaţi
Valentina Pelinel, din nou însărcinată?! Cristi Borcea aruncă bomba: ”Al zecelea și gata”
Valentina Pelinel, din nou însărcinată?! Cristi Borcea aruncă bomba: ”Al zecelea și gata”
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea mic pentru formele ei generoase
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Becali nu se uită la bani! Cadoul de 300 000 de euro pe care i l-a luat fetei sale
Becali nu se uită la bani! Cadoul de 300 000 de euro pe care i...
Alexandra Stan a făcut-o din nou: A ales o ținută transparentă pe sub care nu purta nimic! Imaginea interzisă minorilor a apărut pe net
Alexandra Stan a făcut-o din nou: A ales o ținută transparentă pe sub care nu...
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor...
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat în colaborare cu o companie foarte cunoscută
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Cătălin Măruță, adevărata părere despre Jador! „L-am avut invitat la emisiune, mă enerva, a avut o atitudine...”
Cătălin Măruță, adevărata părere despre Jador! „L-am avut invitat la emisiune, mă enerva, a avut...
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
Vaccinul cu eficiență zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinați cu el!
Vaccinul cu eficiență zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinați cu el!
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil