Silvia Popescu și Zloti (ambele ex-”Bravo ai stil”), show despre viața și modă la Cancan!
Home » Trending » Ce pensie încasează lunar Nadia Comăneci! Gimnasta care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice din Montreal a fugit din țară în 1989

Ce pensie încasează lunar Nadia Comăneci! Gimnasta care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice din Montreal a fugit din țară în 1989

De: Eliza Popescu 28/10/2021 | 14:10
Ce pensie încasează lunar Nadia Comăneci! Gimnasta care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice din Montreal a fugit din țară în 1989
Nadia Comăneci. Sursă foto: Capturi video Youtube

Ce pensie încasează lunar Nadia Comăneci! Nadia Comăneci este un simbol pentru țara noastră. Aceasta este gimnasta care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice din Montreal în anul 1976, când avea doar 13 ani. Ulterior, în 1989, sportiva a fost nevoită să fugă din țară. Câți bani încasează lunar Nadia Comăneci de la Statul Român?

Nadia Comăneci reprezintă un simbol pentru România, dar și un model pentru cei care doresc să facă performanță în gimnastică. Când avea vârsta de 13 ani, gimnasta a reușit să atingă un succes răsunător în cariera sportivă: este prima gimnastă din lume care a fost notată cu 10 la un concurs olimpic de gimnastică, și anume la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976. Nadia Comăneci obţinea, la această ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol). În 1996, Nadia Comăneci a intrat în Galeria „Hall of Fame” a gimnasticii internaţionale.

Vezi și NADIA COMĂNECI A ÎMBRĂCAT DIN NOU COSTUMUL DE GIMNASTĂ, LA 45 DE ANI DUPĂ PRIMUL 10 DIN ISTORIE

Ce pensie încasează lunar Nadia Comăneci

Sportivii de performanță au dreptul, la cerere, dar și cu o confirmare din partea Ministerului Tineretului și Sportului, la o rentă viageră.

Renta viageră reprezintă, conform legeaz.net, un ”contract prin care o persoană se obligă să transmită, cu titlu oneros sau gratuit, unul sau mai multe bunuri sau o sumă de bani în proprietatea altei persoane, aceasta obligându-se, în schimb să plătească transmiţătorului, periodic, până la decesul lui, o sumă de bani (rentă viageră). Obligaţia de plată a sumei de bani poate fi stipulată şi în beneficiul unui terţ”.

Din partea Statului Român, Nadia Comăneci primește lunar o pensie specială pentru rezultatele obținute. Suma este de 13.149 de lei.

Deși a scris istorie în vara lui 1976 la Montreal, fosta gimnastă nu este cea care are cea mai mare rentă din sportul românesc. Pe primul loc se află canotoarea Veronica Cochelea, care are o pensie lunară de 15.080 de lei. A treia cea mai mare renta viageră este încasata de gimnasta Daniela Silivaș, tot suma de 13.149 de lei.

Nadia Comăneci făcând performanță în gimnastică! Sursă foto: captură video Youtube

Citește și CLIPE GRELE PENTRU NADIA COMĂNECI: ”AM ÎNȚELES CĂ ESTE MAI BINE AȘA”. ADEVĂRUL DESPRE DIVORȚ

Nadia Comăneci a fugit din țară în 1989

În anul 1989, Nadia Comăneci a ales să fugă din țară, iar detalii legate despre acest subiect se regăsesc și într-un volum dedicat vieții sale.

Gimnasta noastră a reușit să treacă granița în noaptea de 27 spre 28 noiembrie. După 30 de ani, în volumul ”Nadia și Securitatea”, publicat de istoricul Stejărel Olaru, se regăsesc detalii despre perioada când ea a plecat din România. La momentul respectiv, gimnasta era urmărită de operațiunile Securității, însă a reușit să pun cap la cap un plan de ”evadare”.

Cu câteva zile înainte să treacă granița, Nadia făcuse prima călătorie spre zona de frontieră. Apoi cu două zile înainte de trecerea frauduloasă, a mai mers o dată altărui de Adrian, fratele ei, dar și Liliana, soția. A rămas la câteva petreceri în Cenad și Sânnicolau Mare. Apoi, în ziua de 27 noiembrie, a ales să rămână la Cenad, iar fratele și cumnata s-au întors în București: ”Trecuse de miezul nopții, iar temperatura scăzuse atât de mult încât frigul devenise un pericol, dar nu era nici singurul, nici cel mai important. Era una dintre cele mai periculoase aventuri din viața lor: trecerea frauduloasă a frontierei dintre cele două state comuniste”.

Citește și MESAJUL RĂSCOLITOR AL NADIEI COMĂNECI, DE 1 DECEMBRIE: „ROMÂNIE DRAGĂ, MI-E DOR DE TINE ŞI DE AI MEI” 

Nadia Comăneci a avut o ”călăuză”. A reușit să fugă din țară – ”Lăsasem în urmă tot ce iubeam”

”Călăuza” Nadiei Comăneci în acest proces de fugă voluntară din țară a fost chiar un cioban pe nume Gheorghe Talpoș. Gimnasta se afla într-un grup de șapte persoane. În noaptea de 27 spre 28 noiembrie, Nadia a fugit din țară și a ajuns în Ungaria!

„Mi-amintesc că era o situație tâmpită, că eram pe punctul de a fi ucisă din cauza unui om fără niciun simț de orientare. Nu ziceam nimic, pentru că nimeni nu avea voie să vorbească și să spargă tăcerea. Mă străduiam să-mi țin dinții strânși, ca să nu clănțănească. Îmi părăsisem țara și lăsasem în urmă tot ce iubeam. Mă târâsem prin noroi și apă, peste câmpuri înghețate, traversasem garduri de sârmă ghimpată, tot timpul cu teama că voi fi împușcată în spate”, povestea ea.

Ciobanul rememora momentul: „Nadia a început să sară pe arătură, să facă figuri de gimnastică și să spună că ea este Nadia Comăneci. Un grănicer a plecat la telefon, la un stâlp de frontieră, iar celălalt a rămas să ne păzească. A venit un IMS, ne-am înghesuit în el, unii în brațele altora, și ne-au dus la pichet”, arată GSP.

Citește și LA 57 DE ANI, NADIA COMĂNECI ARATĂ SENZAȚIONAL ÎN COSTUM DE BAIE! GESTUL FĂCUT PE PLAJĂ A DEVENIT VIRAL

Ce reacție au avut oamenii legii în Ungaria

Nadia Comăneci ajunsese în acea dimineață în Ungaria, alături de grupul respectiv. Atunci, a fost legitimată de oamenii legii și, spre uimirea ei, i-au propus să rămână în țară: ”Când poliția mi-a văzut actele de identitate, mi s-a oferit imediat posibilitatea de a rămâne în Ungaria. Și acum stau să mă gândesc de ce le-am părut așa importantă. Cariera mea se terminase. Alți doi din grup primiseră azil, dar celorlalți li s-a spus că vor fi dați înapoi a doua zi. Le-am spus polițiștilor că rămân numai dacă i se permite întregului grup. Am venit împreună, rămânem împreună!”.

Vezi și NADIA COMĂNECI ȘI BART CONNER AU SĂRBĂTORIT NUNTA DE ARGINT! CE ȘI-AU TRANSMIS CEI DOI? „CEL MAI NOROCOS TIP DIN LUME”

Nadia Comăneci a fugit, apoi, în Austria

Fără să se mai uite înapoi, cel puțin pentru moment, gimnasta Nadia Comăneci a ales să fugă din Ungaria în Austria. După ce au ajuns la biroul de emigrări, au stat într-o cameră de hotel, însă autoritățile din România au aflat de vestea că Nadia părăsise țara. Atunci, toți cei din grup au fugit din camera de hotel și au lăsat în urmă actele și au mers timp de șase ore până la graniță.

Și, spre surprinderea tuturor, în data de 30 noiembrie, Nadia și grupul său se aflau la Viena, unde fiecare și-a ales calea. O parte din oameni au mers spre lagărul de refugiați de la Traiskirchen, situat la 26 de kilometri de locul în care se aflau, pe când gimnasta și Constantin Panait au mers spre Ambasada SUA: ”Mi-amintesc că, imediat ce am intrat pe poartă, i-am spus primei persoane că sunt Nadia Comăneci și că doresc azil politic. S-a pornit o adevărată nebunie. Am avut impresia că, la auzul numelui meu, le-au scăpat foile de hârtie din mână! Salariații ambasadei se uitau la mine ca la o stafie”.

Nadia Comăneci și-a întemeiat o familie

Nadia Comăneci a devenit doamna Bart Conner pe 27 aprilie 1996 când au făcut și nunta. Românca noastră și fostul gimnast american s-au logodit în 1994. Dupa ce și-a încheiat parcursul în gimnastică, Nadia Comăneci s-a retras în Statele Unite, unde trăiește cu soțul ei, Bart Conner, și fiul lor, Dylan.

Sursă foto: capturi video Youtube

Urmărește Cancan.ro pe Google News
  • A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București
  • Activează în presa online de mai bine de 5 ani
  • Din anul 2019 face parte din grupul de presă Gândul Media Network
Parteneri
Revolta oligarhilor! Cunoscutul lui Putin anunţă data la care va fi dat jos preşedintele Rusiei. Cât de aproape e momentul istoric
Revolta oligarhilor! Cunoscutul lui Putin anunţă data la care va fi dat jos preşedintele Rusiei....
„M-aș căsători din interes cu Simona Halep!” Dezvăluire neașteptat de sinceră a unui cunoscut artist din România
„M-aș căsători din interes cu Simona Halep!” Dezvăluire neașteptat de sinceră a unui cunoscut artist...
Noul Logan a primit cel mai frumos FACELIFT din toate timpurile – VIDEO
Noul Logan a primit cel mai frumos FACELIFT din toate timpurile – VIDEO
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Semne că ai lipsă de calciu. Ce se întâmplă cu dinții și pielea
Semne că ai lipsă de calciu. Ce se întâmplă cu dinții și pielea
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Alertă la granița cu România! Avertismentul venit chiar acum: Nu poate securiza...
Alertă la granița cu România! Avertismentul venit chiar acum: Nu poate securiza...
Este despărţirea anului în showbizul românesc. Nu au mai apucat sărutul sub vâsc!
Este despărţirea anului în showbizul românesc. Nu au mai apucat sărutul sub vâsc!
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
Cornel Galeș, uitat de apropiați, la trei ani de la deces: „La cimitir nu mai vine nimeni”
Cornel Galeș, uitat de apropiați, la trei ani de la deces: „La cimitir nu mai...
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a...
Tezaur vechi de 1300 ani, descoperit în Regatul Unit
Tezaur vechi de 1300 ani, descoperit în Regatul Unit
DOLIU în România! O ţară întreagă îl plânge CHIAR ACUM: O viață în slujba patriei
DOLIU în România! O ţară întreagă îl plânge CHIAR ACUM: O viață în slujba patriei
Vești proaste pentru proprietarii de locuințe. Va fi obligatoriu și costă bani!
Vești proaste pentru proprietarii de locuințe. Va fi obligatoriu și costă bani!
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600 de kg
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600...
Ce surpriză frumoasă i-a făcut Mario Fresh iubitei lui! Alexia Eram, emoționată până peste cap: „Te iubesc”
Ce surpriză frumoasă i-a făcut Mario Fresh iubitei lui! Alexia Eram, emoționată până peste cap:...
Culiță Sterp, primele declarații după ce s-a scris că a ucis un om: „M-ați făcut criminal. Asta nu o să rămână așa”
Culiță Sterp, primele declarații după ce s-a scris că a ucis un om: „M-ați făcut...
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără...
Vremea se schimbă radical! Temperaturi neobișnuite înainte de Crăciun
Vremea se schimbă radical! Temperaturi neobișnuite înainte de Crăciun
Vameșii au văzut o tânără „ciudată”. Au dezbrăcat-o și au încremenit!
Vameșii au văzut o tânără „ciudată”. Au dezbrăcat-o și au încremenit!