Acasă » Exclusiv » Ce scrie în dosarul de deținut al șefului Cordunenilor. “Trebuia să execute un…”

Ce scrie în dosarul de deținut al șefului Cordunenilor. “Trebuia să execute un…”

De: Cristian Blanuta 12/05/2020 | 23:41

Celebrul interlop Costel Corduneanu, care a revenit de curând la numele care l-a consacrat – după ce, o perioadă s-a numit Bogdan Constantin – va rămâne după gratii! Aceasta este decizia pe care magistrații de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin au luat-o, după ce liderul clanului Cordunenilor a făcut cerere de eliberare condiționată. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile, pe care vi le prezintă, în exclusivitate.

(NU RATA: PRIMA DOVADĂ A CELEBRULUI AMANTLÂC DIN LUMEA INTERLOPĂ! SOȚIA TEMUTULUI CORDUNEANU, FOTOGRAFIATĂ GOALĂ CU ”INCULPATUL” ÎN DORMITOR)

Costel Corduneanu, celebrul interlop din clanul care a semănat teroare în Iași, nu i-a înduplecat pe magistrați cu motivele inserate în cererea de eliberare condiționată, el executând acum o condamnare de trei ani pentru că a instalat în telefonul soției un program de urmărire de tip keylogger. Astfel, rămâne să-și ducă sentința mai departe, în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. (CITEȘTE ȘI: STRIGĂTOR LA CER! 24 DINTRE CEI 27 DE MEMBRI AI CLANULUI CORDUNEANU AU SCĂPAT DE ÎNCHISOARE ÎNTR-UN DOSAR DE CRIMĂ ORGANIZATĂ. MOTIVUL ESTE HALUCINANT)

Cum a motivat Corduneanu cererea, ce răspuns a primit de la magistrați

În motivarea cererii, Corduneanu a arătat că îndeplinește toate condițiile prevăzute în Codul penal, că a executat până în prezent doi ani și 15 zile din totalul de trei la care a fost condamnat și că se află în regim semideschis. De asemenea, el a specificat că a achitat integral toate obligațiile civile constând în cheltuieli judiciare în cunatum de 10.000 lei, că s-a îndreptat și, deci, se poate reintegra în societate.

Costel Corduneanu rămâne după gratii! Cererea de eliberare condiționată i-a fost refuzată

Iată soluția pe scurt a Judecătoriei Turnu Severin: ”Respinge ca prematur introdusă cererea de eliberare condiţionată formulată de persoana condamnată Constantin Corduneanu, deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Fixează termen după împlinirea fracţiei obligatorii când poate fi reînnoită cererea sau poate fi formulată propunere de liberare condiţionată”.

VEZI AICI: ADRIAN CORDUNEANU, MESAJ TRANȘANT PENTRU DUȘMANI: ”CÂND MĂ ÎNTORC, TOȚI TAC!”

Motivul respingerii cererii? ”Pentru a fi discutat în comisia de individualizare a pedepselor privind eliberarea condiționată, petentul trebuia să execute un număr de 730 de zile. Or, din actele dosarului rezultă că petentul, până la data de 03.04.2020, a executat efectiv un număr de 493 de zile și 0 zile sunt considerate executate ca urmare a muncii prestate, executând astfel un număr total de 493 de zile.”

Ce condiții avea de îndeplinit Costel Corduneanu pentru a fi eliberat

Pentru ca magistrații să-i accepte eliberarea condiționată, Costel Corduneanu, fost Bogdan, ca orice deținut, de altfel, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: (AFLĂ ȘI: ADRIAN ”BELEAUA” CORDUNEANU SE ANTRENEAZĂ INTENS PENTRU PUTEREA DRAGOSTEI! DEMONSTRAȚIE ÎN DIRECT)

– executarea unei fracții din pedeapsă, care se va stabili în funcție de durata pedepsei și de vârsta condamnatului

– petentul se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis, condiție care vizează exclusiv regimul de executare a pedepsei în care se află persoana privată de libertate la momentul analizării cererii sau a propunerii de liberare condiționată, după caz

Costel Corduneanu (în mijloc) a fost condamnat la 3 ani de închisoare

– petentul a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească. Această condiție privește comportamentul persoanei condamnate în timpul ulterior pronunțării hotărârii de condamnare sub aspectul reparării prejudiciului, respectiv a efectelor prejudiciabile ale faptei penale

(CITEȘTE AICI: ADRIAN “BELEAUA” CORDUNEANU, CONCURENT LA “PUTEREA DRAGOSTEI”?!)

– instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate. Această condiție privește felul de a se comporta al condamnatului în îndeplinirea obligației de a îndeplini o muncă utilă și dovedește că el are aptitudinea de a-si asigura existența în mod cinstit, prin muncă, și poate deci, din acest punct de vedere, beneficia de liberare condiționată. Buna purtare manifestată de condamnat în mod statornic la locul de deținere, îndeplinirea exactă a diferitelor sarcini – altele decât cele de muncă – ce i-au fost încredințate, participarea la activitatea cultural educativă desfășurată în rândurile condamnaților, rezultatele arătate în obținerea calificării, respectarea întocmai a regulamentului locului de deținere, obținerea de recompense și absența sancțiunilor disciplinare – toate acestea constituie dovezi temeinice de îndreptare a celui condamnat.

Cu privire la această condiție, instanța reține că noile dispoziții penale nu mai prevăd în mod expres cerința prestării unei munci de către persoana condamnată, însă conduita petentului trebuie analizată cu precădere din această perspectivă pentru a se observa atitudinea condamnatului față de muncă, față de respectarea normelor sociale în general și la locul de muncă în particular, astfel că prestarea unei munci în perioada executării pedepsei este un criteriu esențial în constatarea redresării sociale a persoanei private de libertate.

Costel Corduneanu rămâne în închisoare. Judecătorii nu i-au aprobat cererea de eliberare condiționată

Dosarul stufos al clanului Corduneanu

Costel Corduneanu a fost condamnat la trei ani de închisoare de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj. Procesul membrilor vestitului clan din Iași a durat nu mai puțin de zece ani, aceștia fiind acuzați de DIICOT de infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, lipsire de libertate, șantaj, constituire de grup infracțional.

Costel Corduneanu, liderul clanului, avea să fie achitat de toate aceste infracțiuni, dar a „picat” la una informatică. Judecătorii au decis că liderul clanului trebuie să meargă la închisoare după ce a fost dovedit că i-a instalat soției, în telefon, un program de urmărire de tip keylogger.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Trei ZODII sunt vizate de abundență, în august 2024. Vor avea parte de succes profesional, bani și mult noroc pe toate planurile
Trei ZODII sunt vizate de abundență, în august 2024. Vor avea parte de succes profesional,...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur:...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Dosarul Biancăi Drăgușanu. Două persoane au fost reținute, 700 de haine au fost ridicate după percheziții
Dosarul Biancăi Drăgușanu. Două persoane au fost reținute, 700 de haine au fost ridicate după...
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune legea din România?
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”
Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
Misterul se adânceşte în cazul morţii stomatologului Marina Gavril. Anchetatorii caută singurul lucru care lipseşte din cabinet
Misterul se adânceşte în cazul morţii stomatologului Marina Gavril. Anchetatorii caută singurul lucru care lipseşte...
BANCUL ZILEI. Profa: – Bulă, te-am rugat să desenezi o vacă și iarbă. Văd doar vaca, unde este iarba?
BANCUL ZILEI. Profa: – Bulă, te-am rugat să desenezi o vacă și iarbă. Văd doar...
IKEA retrage de piață o baterie externă care poate provoca incendii. Utilizatorii sunt sfătuiți să le returneze
IKEA retrage de piață o baterie externă care poate provoca incendii. Utilizatorii sunt sfătuiți să...
De ce poartă ALB jucătorii de la Wimbledon? Mulți știu GREȘIT!
De ce poartă ALB jucătorii de la Wimbledon? Mulți știu GREȘIT!
De necrezut! Oana Roman i-a deschis proces penal lui Marius Elisei: „Este un demers făcut după numeroase încercări...” / Ce pedeapsă riscă fostul ei soț
De necrezut! Oana Roman i-a deschis proces penal lui Marius Elisei: „Este un demers făcut...
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Doliu uriaș pentru Niculina Stoican! Să te HODINI, măicuța mea a bună, ÎN LUMINǍ! Pe PǍMÂNT ne-ai purtat de grijă, din CER să ne ocrotești
Doliu uriaș pentru Niculina Stoican! Să te HODINI, măicuța mea a bună, ÎN LUMINǍ! Pe...
Cele mai bune jocuri video create în România vor fi premiate. Care sunt categoriile?
Cele mai bune jocuri video create în România vor fi premiate. Care sunt categoriile?
Ciucă: Televiziunea rusă de stat ameninţă în mod deschis cu atacarea capitalei României
Ciucă: Televiziunea rusă de stat ameninţă în mod deschis cu atacarea capitalei României
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Bancul de joi | „Iubire, fusta asta este prea scurtă”
Bancul de joi | „Iubire, fusta asta este prea scurtă”
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac...
Insula Iubirii, sezonul 8. Cum arăta ispita Marcel Andrei fără tatuaje și barbă. Bărbatul era de nerecunoscut în urmă cu 6 ani
Insula Iubirii, sezonul 8. Cum arăta ispita Marcel Andrei fără tatuaje și barbă. Bărbatul era...
Delia, look total neașteptat la Electric Castle 2024. Cântăreața a făcut show pe scena festivalului
Delia, look total neașteptat la Electric Castle 2024. Cântăreața a făcut show pe scena festivalului
Diana Dumitrescu vrea să renunțe la ortodoxie. Actrița își dorește să se convertească la altă religie. Ce a determinat-o
Diana Dumitrescu vrea să renunțe la ortodoxie. Actrița își dorește să se convertească la altă...
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la...
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit...
×