Celebrul crainic din perioada comunistă a rupt tăcerea: “Am fost retras… Mi-a fost luat microfonul în mod brutal”

Publicat: 20/07/2019 | 23:00

Cornelius Roşiianu a fost unul dintre prezentatorii TVR cu cea mai mare „priză” la public, înainte de Revoluţia din urmă cu 30 de ani. S-a angajat în televiziunea publică în acelaşi timp cu Paul Şoloc, Victor Ionescu şi Nicolae Melinescu, iar în momentul schimbării regimului a apărut pe post, devenind una dintre figurile emblematice ale acelor zile. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRA STAN, DOSAR PENAL DUPĂ CE A PROVOCAT UN ACCIDENT CU RĂNIȚI ÎN CENTRUL BUCUREȘTIULUI)

În 1997, Cornelius Roşiianu a plecat din TVR, dar a revenit în 2003 ca producător delegat, ajungând la un moment dat Director General adjunct. Cu toate că a iubit televiziunea mai mult decât orice, iar telespectatorii l-au apreciat, s-a retras din viaţa publică, lăsând ipostaza de prezentator undeva în trecut. (NU RATA: UDREA & IUBI ȘI-AU SCOS BEBELUȘA LA ”LIBANEZUL” DE 1 MILION €!)

În prezent, locuieşte în Pipera, fiind chiar… vecin cu Gigi Becali! Cu toate că anii și-au pus amprenta pe chipul bărbatului pe care românii îl știu ca prezentator al „Telejurnalului“ comunist al TVR, Cornelius Roşiianu se prezintă acum într-o formă de invidiat și afișează zâmbetul larg cu care publicul era obișnuit.

 ”Nimeni nu poate înfrânge viața”

”Există viață și după moarte… Nimeni nu poate înfrânge viața. Tu vrei să mă întrebi, probabil,  dacă m-a marcat faptul că m-am despărțit de Televiziunea Națională – de ecranul ei, mai bine zis – exact atunci când puteam să o servesc mai bine. Adică, în plină maturitate profesională.  Marina, mie mi-a fost luat microfonul, în mod brutal. Și nu am fost singurul. Mulți dintre profesioniștii micului ecran au pățit la fel, odată cu mine. Am fost «retras» în 1997. Atunci au venit «cei 15.000 de specialiști» care au destabilizat nu numai Televiziunea, ci o întreagă țară.

De ce am fost «retras»? Poate, pentru că nu răspundeam la anumite comenzi; eu și colegii mei. Mă gândesc că unul care avea notorietatea, audiența și priza mea la public ar fi trebuit să iasă de pe micul ecran atunci când pleca pe ultimul drum sau când nu mai corespundea exigențelor telespectatorilor, așa cum se întâmplă, normal, pe la casele civilizate. Dar, să nu crezi că port ranchiună cuiva. Eu i-am iertat pe toți cei care mi-au făcut rău și înainte de 1989 și după… Problema este că au făcut rău instituției pe care am slujit-o cu devotament și căreia m-am dedicat. Îi rog pe toți cei care mai nutresc un gând de revanșă pentru acea perioadă să ierte și ei. Important este să nu uite”, a declarat, zilele trecute, Cornelius Roșiianu, într-un interviu acordat Marinei Almășan.

Cornelius Roşiianu a fost unul dintre prezentatorii TVR cu cea mai mare „priză” la public

Prezentator al „Telejurnalului“

Cornelius Roşiianu a lucrat în televiziunea de stat mai bine de 30 de ani, iar românii îl ştiu mai ales ca prezentator al „Telejurnalului“ comunist al TVR. După 1989, a fost redactor-prezentator al emisiunii „Actualități” și a condus redacția de știri a Televiziunii Române timp de șase ani, până la începutul lui 1997. (NU RATA, AICI: SIMONA HALEP & NOUL IUBIT, TONI IURUC, FOTOGRAFIAȚI DE MÂNĂ ÎN PARCUL HERĂSTRĂU!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...