Celebrul văr al lui Gigi Becali a câștigat procesul cu Fiscul! E vorba despre…

Autor: I.D.
Publicat: 08/04/2019 | 22:48

Eliberat condiționat la sfârșitul anului trecut, Victor Becali a mai primit o veste bună. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat că celebrul văr al lui Gigi Becali a reușit să câștige un proces cu ANAF, care ceruse executarea lui silită, pentru o datorie de aproape 50.000 de euro!  (Cel mai profesionist studio de videochat din Bucuresti angajeaza modele) 

În luna martie a lui 2014, magistraţii instanţei supreme au decis condamnarea unui lot întreg de oameni foarte importanți din fotbal, în frunte cu Victor Becali (4 ani și 8 luni), urmat de fratele său, Ioan (6 ani și 4 luni), George Copos (3 ani și 8 luni), Mihai Stoica (3 ani și 6 luni), Cristi Borcea (6 ani și 4 luni), Jean Pădureanu (3 ani și 4 luni), Gică Popescu (3 ani și 10 zile) și Gigi Nețoiu ( 3 ani și 4 luni). Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti)

A reușit să înfrângă Fiscul

Frații Becali au fost eliberați condiționat, pe rând, la distanță de câteva luni, anul trecut. Ioan Becali nu ar fi rămas departe de fotbal, deși are această interdicție, așa că s-ar fi apucat de impresariat folosindu-se de un presupus ”paravan”, anunța gsp.ro la sfârșitul lunii martie.

(Citește și: VICTOR BECALI, DIN NOU PE MÂNA MEDICILOR. A FOST INTERNAT DE URGENȚĂ LA SPITALUL FLOREASCA!)

Fratele său, Victor, a avut altă prioritate atunci când a ieșit din închisoare. Și-anume să-și construiască o apărare bună care să-l scape de o executare silită care-i dădea o mare gaură în buget. Este vorba despre un proces intentat de ANAF pentru o datorie de peste 200.000 de lei, bani care reprezentau contribuția lui la sănătate. Și a reușit să-l câștige!

”Admiterea contestaţiei la executare formulată de contestatorul Becali Victor, în contradictoriu cu intimata Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov. Anulează executarea silită în dosarul de executare nr. 1610903400323, respectiv titlul executoriu nr. 234020036324996 din data de 18.04.2018, somaţia de plată nr. 234020047189711 din data de 18.04.2018, adresa de înştiinţare privind înfiinţarea popririi nr. 3663199 emisă la data de 02.08.2018, precum şi actele subsecvente acestora, emise în dosarul de executare nr. 1610903400323 al intimatei, în ceea ce priveşte obligaţia plăţii sumei de 206232 lei, reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de persoane fizice – regularizări.

Ia act de faptul că nu au fost solicitate cheltuielile de judecată. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se poate depune la Judecătoria Buftea”, se arată în decizia instanței.

(VEZI AICI: IOAN BECALI, DEZVĂLUIRI DIN ÎNCHISOARE: “AM REFUZAT SĂ STAU CU VIOLATORI, HOMOSEXUALI ȘI PEDOFILI!” CUM I SE ADRESAU DEȚINUȚII)

Cum a trecut prin anii de detenţie?

Fratele lui Victor, Ioan Becali, a povestit despre perioada în care au stat închiși, fără menajamente: “Mă trezeam la ora 07:00, venea apelul. Aveam abonament la ziare, la televiziune, pe astea le plăteam noi printr-o firmă de afară. Puşcăria nu avea bani, dar era o firmă care sponsoriza şi băgau televiziuni. Urma micul dejun, puteam cumpăra de 1.000 de lei pe săptămână. Era o mie de euro pe lună, cumpăram ce voiam. Fasole, conserve, salate, salam… Nu e o nenorocire, nu-i încurajez pe alţii să facă infracţiuni că e bine acolo, e bine afară! Mai găseai un poliţist mândru de steaua lui, dar, îţi dai seama, nu avea nicio şansă, nici nu-l băgam în seamă. Mai erau gândaci, da, dar problema e când eşti în carantină primele 21 de zile. La Slobozia, fiind o puşcărie veche, mai sunt şobolani. Ştiţi de ce circulă? Pentru că puşcăriaşii aruncă resturile de mâncare la WC-ul turcesc”.

Giovanni susține că cel mai speriat de condițiile din închisoare era Cristi Borcea, mai ales după ce a dat peste un şobolan.

“Borcea, într-o seară, când s-a dus la toaletă, l-a chemat pe Victor. I-a zis «Victoraş, vino că l-am văzut!». Nu mai intra la toaletă de frică, îl chema pe Victor, până când am găsit o sticlă de un litru de apă plată şi am pus-o acolo. Eram şapte-opt în cameră. La Jilava, eram eu, Borcea şi fratele meu într-o cameră la regim deschis. Ei ieşeau afară, lucrau”, a povestit Ioan Becali într-un interviu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...