Cine este Olguța Berbec, marea rivală a Vlăduței Lupău din Youtube-ul românesc

Autor: Raluca O.
Publicat: 09/03/2020 | 08:17
Cine este Olguța Berbec, marea rivală a Vlăduței Lupău din Youtube-ul românesc

Muzica populară românească a început să fie din ce în ce mai căutată pe Youtube, iar Vlăduţa Lupău şi Olguţa Berbec sunt cele mai la modă cântăreţe ale acestui gen la momentul actual.

Olguţa Berbec, naşa de cununie a Vlăduţei Lupău

Putem spune că între cele două rivalitatea se rezumă doar la capitolul vizualizărilor pe Youtube, pentru că în viaţa reală cele două sunt foarte apropiate.

Mai exact, Olguţa Berbec este nimeni alta decât naşa de cununie a Vlăduţei Lupău! Aşadar, la cununia civilă dintre Vlăduţa şi fotbalistul Adrian Rus, Olguţa şi soţul acesteia, Remus Novac, le-au fost părinţi spirituali.

Relaţia dintre cele două este una foarte bună, ambele cântăreţe fiind invitate în urmă cu ceva vreme în emisiunea lui Cătălin Măruţă, unde au susţinut şi un scurt recital.

Cine este, de fapt, cântăreaţa Olguţa Berbec

Olguţa Berbec s-a născut pe 16 aprilie 1984 la Mărăşeşti, judeţul Mehedinţi, o zonă în care se păstrează tradiţiile populare. În anul 2000, face primii paşi în muzica populară, în cadrul ansamblului folcloric „Liliacul” din oraşul Baia de Aramă, loc în care a terminat şi liceul.

Talentul său s-a văzut imediat, iar în 2003 avea să ajungă la secția de canto muzică populară a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, unde sub îndrumarea profesoarei Emilia Drăgotoiu-Nanu avea să se perfecţioneze în domeniul folcloric.

Din 2004 începe să ia parte la festivaluri folcorice, concursuri de muzică populară şi să plece în turnee alături de artişti consacraţi. Între 2005 şi 2007 face parte din ansamblul “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Tg.Jiu, iar din 2007, aceasta ajunge în „Doina Gorjului„, unul dintre cele mai importante grupuri de muzică populară din ţară.

În paralel, ea îşi continuă studiile şi îşi ia licenţa în 2007 la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” din Tg. Jiu, iar un an mai târziu devine masterandă în etnografie şi folclor, la Universitatea „Spiru Harer” din Bucureşti.

În anii următori va scoate mai multe albume şi înregistrări, ajungând una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară din ţară. Totodată, în 2010, prezintă şi emisiunea „Folclor, folclor” de la Antena 1.

În plan personal, aceasta a avut o relaţie de 4 ani cu Cătălin Tutilescu, comisar şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi, dar apoi s-a despărţit oarecum neaşteptat de el. În 2016, avea să se căsătorească cu saxofonistul Remus Novac, iar tot în acel an avea să o aducă pe lume pe Cezara Elena, primul copil al ei şi al lui Remus.

Citește și...