Cine îl ”acoperă” pe înaltul ofițer din Interne, acuzat că și-a hărțuit sexual și șantajat o subalternă polițistă?!

Publicat: 28/01/2020 | 23:36

Noi detalii uluitoare ies la iveală în cazul înaltului ofițer din Ministerul de Interne acuzat de una dintre subordonatele sale de hărţuire sexuală şi șantaj. Surse din interiorul instituției au dezvăluit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că polițistul ar fi „protejat” de… însuși cumnatul său, care i-ar fi șef direct. Și nu ar fi singura rudă pe care ofițerul o are în cadrul ministerului…

Ancheta penală privind plângerea făcută de angajata Ministerului Afacerilor Interne (MAI), legată de pretinse fapte de hărţuire sexuală şi şantaj, continuă, în timp ce înaltul ofițer acuzat de aceste fapte nu ar fi „deranjat” de colegii săi. Nici rudele sale, de altfel. Asta deși ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat public, în mai multe rânduri, că va lua la puricat „cumetriile” din aparatul central.

(VEZI AICI: CUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?!)

Marea familie din Ministerul de Interne

Marcel Vela a promis că va lua la puricat cumetriile din MAI (Foto: Inquam Photos)

Mergând pe firul anchetei, în paralel cu investigaţia penală, Departamentul de Anchete Speciale (D.A.S.) al CANCAN.RO a aflat care ar fi încrengătura relaţională din jurul ofițerului acuzat.

Astfel, potrivit surselor DAS, categoria A, se pare că înaltul ofițer – care lucrează în cadrul Biroului Hrănire din Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI) din MAI – l-ar avea ca şef direct chiar pe cumnatul său. Mai precis, este vorba despre soţul surorii sale.

O altă rudă aparent „strategic” plasată în structura aparatului MAI ar fi fratele superiorului poliţistei, ofiţer în cadrul Direcţiei de Audit Public Intern din Minister. Concret, afirmă sursele, acesta este împuternicit în cadrul unui serviciu care se ocupă cu verificarea cheltuirii fondurilor europene din MAI. (VEZI AICI: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

Iar a treia rudă care are contract cu MAI ar fi chiar soţia înaltului ofițer. Femeia ar lucra ca subofiţer în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

Cine „acoperă” pe cine?!

Potrivit susţinerilor polițistei care și-a reclamat superiorul, din plângerea transmisă anchetatorilor de la Sectorul 5, cei doi bărbaţi, fraţi, ar fi „protejaţi”, la rândul lor, de un alt șef din MAI.

„Cu referire la toate cele întâmplate, la locul de muncă în care atât subsemnata, cât şi (…) ne desfăşuram activitatea, s-au luat măsuri disciplinare doar împotriva subsemnatei; (…) susţine în continuare că nu are ce să păţească având în vedere funcţia sa de conducere şi, pe lângă aceste aspecte, ameninţă în continuare că îmi poate face rău”, se arată în documentul depus la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5. (NU RATA: SUPERIORUL ȘI-AR FI PĂCĂLIT SUBALTERNA CĂ O PROMOVEAZĂ, APOI AR FI AMENINȚAT-O CU…)

Promovat după ce a fost examinat de cumnat

Acuzații grave între angajați ai Ministerului de Interne

De remarcat că, în august 2019, înaltul ofiţer a susţinut concursul organizat pentru ocuparea postului de conducere din cadrul Serviciului Hrănire, aşa cum reiese dintr-un document oficial public.

Potrivit actelor consultate de CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, înaltul ofițer a fost singurul candidat care s-a prezentat la acest concurs, promovat cu nota 8,53. Surse judiciare au afirmat pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că din comisia de concurs ar fi făcut parte trei persoane, respectiv un angajat de la resurse umane, adjunctul DALI şi – mare surpriză! – cumnatul ofiţerului vizat de plângerea penală, respectiv şeful acestuia. Așa se face că ofiţerul ar fi fost examinat chiar de o rudă pentru a fi promovat. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...