Alin Gălățescu, prima reacție după moartea lui Răzvan Ciobanu: ”Ne-a părăsit!”

Publicat: 29/04/2019 | 11:54

Moartea lui Răzvan Ciobanu a cutremurat lumea showbizului autohton, iar unul dintre primii care și-au exprimat regretul pentru această dispariție a fost analistul de modă Alin Gălățescu. 

Criticul de modă Alin Gălățescu a scris pe Facebook că moartea lui Răzvan Ciobanu este o tragedie. ”O nouă pagină din Istoria Modei Româneşti a fost închisă”.

„Excelentul designer Răzvan Ciobanu a plecat dintre noi în urma unui tragic accident de maşină. Îl ştiam pe Răzvan de când avea 15-16 ani şi scria despre modă. Pt mine – întâi pt Radio Tinerama şi apoi la cotidianul Curentul. A fost printre primii jurnalişti de modă din România – şi asta la o vârstă atât de fragedă. Apoi şi-a asumat rolul de designer. A debutat magistral la Iaşi – Romanian Fashion Week. A fost revelaţia modei româneşti încă de la început, cu colecţii năucitoare. Apoi show-urile lui de la Sala de Sport (Floreasca) şi de la clădirea părăsită de lângă Observatorul astronomic – cel puţin ele – rămân unele dintre cele mai reuşite evenimente şi colecţii de modă românească din toate timpurile. Respect. Un pasionat, un designer cu har şi un om adevărat – cu toate ale lui – ne-a părăsit”, a mai scris Gălăţescu.

Citește și: Filmul complet al accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu

Celebru atât pentru colecțiile sale, cât și pentru viața personală

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit în urma unui accident rutier produs la ieșirea din Săcele spre Năvodari, pe DN 22 B, județul Constanța. Acesta era singur în mașină și, din cauza vitezei, a ieșit de pe carosabil, lovind mai mulți copaci. Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a fost un personaj controversat, fiind celebru atât pentru colecțiile sale, cât și pentru viața personală.

A debutat în modă la vârsta de 19 ani, iar, în 2007, participa alături de creatoarea de modă Irina Schrotter la expoziția internațională de design vestimentar The Train de la New York, SUA. Însă, în 2010, a intrat în faliment, iar apoi, o perioadă, a absentat din viața publică, fiind plecat din țară. În străinătate a colaborat cu mai multe branduri de modă, precum Armand Basi, Westwood și Zara.

Tot în 2010, creatorul de modă Răzvan Ciobanu a intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi cumpărat mai multe doze de cocaină de la dealeri, el fiind monitorizat de poliţişti sub acoperire care urmăreau o reţea de traficanţi de droguri în cluburile din Capitală şi în hoteluri de lux.

Citește și: Exclusiv | Primele fotografii cu cadavrul lui Răzvan Ciobanu. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional

Citește și...