Cu lacrimi în ochi, Ilinca Vandici își dezvăluie secretele dureroase după ani de tăcere: “Au fost 8 ore al dracului de grele. Am rămas cu traume”

Publicat: 11/10/2019 | 15:23

După ani de tăcere, Ilinca Vandici a decis să ridice cortina cu ajutorul căreia și-a ascuns foarte bine secretele dureroase. Într-o înregistrare făcută publică în urmă cu câteva ore, fosta prezentatoare  de la Kanal D a vorbit despre depresia postnatală și a făcut dezvăluiri înfiorătoare pe care doar apropiații le știau. Frumoasa vedetă a subliniat că este conștientă că nu a trecut în totalitate peste acel episod din viața ei și a rămas cu traume.

Citește și: Ilinca Vandici a dezvăluit cum i s-a schimbat viața de când a devenit mămică. “Îmi dă o…”

Cu lacrimi în ochi, Ilinca Vandici, noi mărturisiri cutremurătoare despre depresia postnatală

În vârstă de 33 de ani, Ilinca Vandici și-a lansat ieri canalul de YouTube, iar în primul episod de vlog a ales să vorbească despre depresia postnatală. La scurt timp după ce dai play la filmare, o poți auzi pe vedetă mărturisind că prima noapte petrecută acasă cu fiul ei a fost una de coșmar: Zian a plâns timp de opt ore încontinuu. Fosta prezentatoare de la Kanal D a oferit cu sinceritate amănunte despre această experiență, de pe urma căreia este conștientă că “nu s-a vindecat” complet. Mai mult, ea speră că… povestind ceea ce a trăit va oferi răspunsuri altor femei care se confruntă cu depresia postnatală sau celor care au căzut pradă acestei maladii și nu au știut cum să gestioneze situația, pentru că nu au avut cu cine să vorbească.

“În prima seară când am venit acasă cu Zian de la spital, copilul meu a plâns opt ore… Și îmi aduc aminte și acum de asta, pentru că au fost opt ore al dracului de grele. Cumva simțisem înainte… atacurile de panică din spital, însă, v-am zis, o să vorbesc într-un episod ulterior despre asta. Și cred că cel mai tare m-a durut… momentul în care am conștientizat că eu, ca mamă, nu pot să fac nimic pentru copilul meu… ca el să se liniștească. Am încercat, evident, toate soluțiile, după opt ore, în sfârșit, s-a potolit. Însă, ce am simțit eu în acele opt ore este foarte greu de exprimat în cuvinte. E frustrant pentru o mamă să nu reușească să își liniștească copilul.

Știu că tot ceea ce tu simți îi transmiți copilului, știu că în momentul în care eu reușeam să mă liniștesc, trebuia să reușească și el să se liniștească… știu că singurul lucru pe care trebuia să îl fac era: să-l țin în brațe și să respirăm amândoi. Dar în acel moment n- am fost capabilă de asta, am uitat tot ce am citit, am uitat tot ce am învățat, am uitat tot ce am prins din zbor de la specialiști pe toată durata sarcinii… și asta s-a întâmplat! Cred că noaptea aceea a fost noaptea în care am simțit concret cum s-a instalat depresia postnatală. Îmi era frică, îmi era teamă, eram obosită, pentru că nu dormisem și știm cu toți că oboseala, în condiții de stres, este cel mai mare dușman al unui om. Eram stresată, aveam atacuri de panică, nu puteam să respir, nu reușeam să respir, iar toate astea i le transmiteam copilului meu.

În fiecare seară… după apusul soarelui, câteva ore… copilul meu plângea încontinuu. Iar momentul în care el plângea era… cumplit! Inclusiv acum am rămas cu… hai să le numim traume. Hai să lăsăm măștile deoparte și hai să spunem adevărul pe față. Nu pot să îmi aud copilul că plânge. Tocmai de aceea petrec foarte mult timp cu el, tocmai de aceea ne jucăm extrem de mult și încerc să găsesc tot felul de variante astfel încât el să zâmbească în permanență și să fie fericit, pentru că nu pot să-l aud că plânge. E clar că nu am trecut peste asta total, însă am reușit să depășesc episodul respectiv. E clar că undeva, în subconștient, încă mai sunt lucruri care mă afectează și probabil că acum este și momentul în care, spunând lucrurilor pe nume, reușesc să descarc… și poate că da, și un ajutor de specialitate mi-ar fi de mare folos. (…)”, a povestit frumoasa în primul episod de vlog postat pe canalul ei de YouTube.

Ilinca Vandici l-a născut pe băiețelul ei și al soțului său, Andrei Neacșu, pe 23 iulie 2017.

Citește și: TOP 10 – Cele mai extravagante mirese din showbiz-ul românesc. Cum au apărut Andreea Esca și Teo Trandafir la nunțile lor

Ilinca Vandici își dezvăluie secretele dureroase după ani de tăcere pe canalul ei de YouTube

Ilinca Vandici va posta în fiecare joi, la ora 18:00, video-uri care reprezintă o poartă către sufletul ei.

“Un nou capitol al vieții mele se deschide o dată cu exercițiul pe care l-am început pe canalul meu de YouTube. Subiecte uimitoare, mărturii șocante, secrete din spatele imaginii construite până acum vor fi dezvăluite celor care vor avea curiozitatea de a pătrunde în micul meu univers. Momentul pe care l-am ales pentru a deschide această ușă nu este unul întâmplător, acum am ajuns în punctul în care sunt suficient de puternică pentru a-mi înfrunta demonii trecutului și pentru a împărtăsi lecțiile pe care le-am învătat din întâlnirile cu ei. Am speranța că tot conținutul acestui canal de comunicare va ajuta, va motiva, va determina oameni să devină mai puternici, să ia decizii importante și să-și trăiască viață la adevăratul ei potențial!”, a declarat fosta prezentatoare de la Kanal D, relatează wowbiz.ro.

Ilina Vandici, aproape 20 de ani de carieră în televiziune

Ilina Vandici are o experiență de peste 15 ani în lumea televiziunii, fiind una dintre cele mai cunoscute gazde de emisiuni TV. Ea este câștigătoare a concursului “Model of the Universe 2004” și, odată cu obținerea acestui titlu, ea și-a început cariera în televiziune. De-a lungul timpului, vedeta a moderat unele dintre cele mai iubite emisiuni printre care se numără: “D-Paparazzi” și “Bravo, ai stil!”. Ea a cochetat și cu actoria, făcând parte din distribuția filmului Jocul, dar și a telenovelei “Narcisa Sălbatică”. Ilinca a făcut primii păși și în lumea antreprenorilor de curând și a lansat o colecție de produse de beauty cruelty free, vegane, care sunt 100% non-toxice.
Citește și...