Cultivatorii din Dăbuleni au ajuns să vândă celebrii pepeni la prețuri de nimic. „Pentru noi, ţăranii, munca e de ocnaş…”

Publicat: 16/07/2020 | 19:07

Tone de pepeni stau de mai multe zile în remorci, căruţe sau maşini în piaţa angro din oraşul Dăbuleni, localitate renumită de altfel pentru cei mai mulţi producători de pepeni din ţară. Nimeni nu se înghesuie să îi cumpere, deşi preţul a scăzut foarte mult şi a ajuns şi la 40 de bani pentru un kilogram. CANCAN.RO are detalii și declarații exclusive.

Producătorii sunt disperaţi, spun că nu îşi vor amortiza nici măcar investiţia, iar de profit nici nu s-ar pune problema. (VEZI AICI: VEȘTI PROASTE DE LA CULTIVATORII DIN DOLJ! CE S-A ÎNTÂMPLAT CU CELEBRII PEPENI DE DĂBULENI)

Eugenia Letcu este unul dintre cei peste 2000 de producători de pepeni din Dăbuleni care, de mai bine de trei zile, nu s-a clintit din piaţa angro.

În piața angro din Dăbuleni, pepenii se vând la prețuri de nimic

Are două tone de pepeni verzi şi ….niciun cumpărător. Femeia a investit în pepeni tot ce a câştigat anul trecut din vânzarea roşiilor, iar acum se teme că nu va reuşi nici măcar să recupereze cheltuielile.

„Ce am luat pe roşii am băgat în pepeni”

„- Cât să ajungă doamnă, am dat aseară cu 45 de bani, foarte mic la investiţia pe care am făcut-o.

– Cât a fost? (NU RATA: CE DESCOPERIRE AU FĂCUT ”CERCETĂTORII” DIN DĂBULENI! OLTENII VOR CULTIVA KIWI ȘI… BANANE)

– Foarte mare şi noi nu mai vindem nimic. Ce am luat pe roşii am băgat în pepeni”, spune femeia.

În situaţia ei mai sunt şi alţi producători, care ridică din umeri atunci când îi întrebăm dacă au vreo explicaţie în legătură cu lipsa clienţilor.

„A mers foarte greu, ultimul preţ 40 de bani”

„Azi nu vândurăm. Nu am vândut nimic. A mers foarte greu, ultimul preţ 40 de bani. Nu am scos nici investiţia. Pentru noi, ţăranii, munca e de ocnaş, investim mult şi câştigăm puţin”, spune un alt producător.

Cultivatorii sunt disperați că nu își recuperează investiția

În oraş sunt în jur de două mii de producători de pepeni, care au avut anul trecut o producţie de 50 de tone la hectar. Anul trecut, preţul unei lubeniţe de Dăbuleni a ajuns şi la 20 de bani. Sezonul se va încheia în august. (CITEȘTE ȘI: PEPENII DIN DĂBULENI SUNT ÎN PERICOL. BURSUCII ȘI IEPURII AU DAT ATACUL, OAMENII S-AU ÎNARMAT CU…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.