Cum a ”evadat” Nuțu Cămataru din închisoare: ”A participat la activități socio-educative și…”

Autor: I.D.
Publicat: 15/03/2019 | 22:47

Din a treia încercare i-a ieșit! Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, a fost eliberat condiționat, la începutul acestei săptămâni. Magistrații au reanalizat cererea interlopului și au considerat că întrunește condițiile pentru a părăsi închisoarea. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, documente din dosar.

Marți a fost ziua norocoasă a lui Nuțu Cămătaru. Temutul interlop a avut parte de o decizie favorabilă în privința cererii de eliberare condiționată, astfel că a părăsit Penitenciarul Găești, acolo unde fusese transferat de la cel din Ploiești. Nuțu Cămătaru fusese condamnat la ani grei de închisoare pentru șantaj.

“Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală şi a Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Judecătoriei Sector 4 Bucureşti şi emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii pentru pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 11 luni închisoare, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, se arăta în sentinţa dată la începutul lunii octombrie, de magistrații Curții de Apel Ploiești.

(CITEȘTE ȘI: NUȚU CĂMĂTARU A PARTICIPAT ÎN ÎNCHISOARE LA SPECTACOLE, SLUJBE ȘI… CONCURSURI TEMATICE)

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă motivele pentru care interlopului i s-a admis cererea de eliberare, după ce fusese respinsă de două ori, anul trecut. Nuțu Cămătaru a solicitat, prin avocatul său, ”admiterea contestației, desființarea sentinței atacate și pe fond liberarea condiționată a condamnatului, criticând sentința instanței de fond pentru nelegalitate și netemeinicie. Arată că în mod greșit instanța de fond a reținut că persoana condamnată nu îndeplinește condițiile cumulative prevăzute de art. 100 C pen., întrucât nu a făcut dovezi temeinice de îndreptare.

Nuțu Cămătaru a fost eliberat din închisoare la începutul acestei săptămâni

Or, în interpretarea dispozițiile art. 100 C pen., instanța trebuie să analizeze dacă persoana a executat fracția prevăzută de lege, dacă a executat pedeapsa în regimul deschis, dacă a dat dovezi temeinice de îndreptare și dacă a făcut dovada despăgubirilor civile și a cheltuielilor judiciare la care a fost obligat prin sentința de condamnare, toate aceste cerințe fiind îndeplinite de contestator, conform dovezilor  de la dosar.”

Avocatul lui Nuțu: ”Probleme cu locurile de muncă!”

Același avocat al interlopului a mai prezizat că ”instanța de fond în mod greșit a reținut că persoana condamnată a mai beneficiat de liberare condiționată. Potrivit sentinței penale nr. 1255/25.05.2018 pronunțată de Judecătoria Ploiești, depusă la instanța de fond, persoana condamnată a fost condamnată anterior la pedeapsa de patru ani închisoare, fiind liberat la termen.”

(VEZI AICI: TEMUTUL TRAFICANT DE DROGURI A CERUT PROTECȚIE ÎN ÎNCHISOARE DE TEAMA LUI NUȚU CĂMĂTARU)

În demersul său de a-i obține lui Nuțu Cămătaru eliberarea condiționată, avocatul a mai adus un argument: ”De asemenea, instanța de fond în mod greșit a reținut că persoana condamnată a mai beneficiat de liberare condiționată”.

Nu în ultimul rând, apărătorul lui Nuțu Cămătaru a ținut să precizeze că ”membrii comisiei au propus, în unanimitate, liberarea condiționată a lui Ion Balint. Aceștia au reținut că persoana condamnată a avut un comportament pozitiv, a fost recompensat o dată, a participat la activități socio-educative și a făcut dovada prin înscrisuri că efectuează plata eșalonată a obligațiilor civile și nu figurează cu venituri. În ce privește prestarea de muncă, aceasta este o problemă ce ține de inexistența locurilor de muncă alocate deținuților.”

Nuțu Cămătaru  a părăsit pușcăria călare, în urmă cu nouă ani

În anul 2010, Nuțu Cămătaru își făcea o ieșire triumfală din pușcărie. A fost așteptat de oamenii lui cu un cal în valoare de 125.000 de euro, pe care interlopul l-a încălecat și a plecat spre casă, printre porumbeii eliberați chiar de fiul lui. A urmat petrecerea, unde mai mulți maneliști, printre care Sorinel Puștiu și Florin Salam, au cântat în cinstea lui. Nuțu Cămătaru avea să fie amendat cu 120 de lei, pentru că a părăsit Penitenciarul Jilava călare.

(CITEȘTE ȘI: NUȚU CĂMĂTARU, ÎN LIBERTATE! PRIMA IMAGINE CU INTERLOPUL ȘI CE MESAJ I-A SCRIS SOȚIA)

Nuţu Cămătaru fusese condamnat, în 2004, pentru tâlhărie, proxenetism, şantaj şi alte infracţiuni violente, primind şase ani de închisoare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...