Cum a încercat Gigi Becali să îi înduplece pe judecători: “Am donat peste 60 de milioane € către biserici și bolnavi” + ”Am construit o…”

Publicat: 21/01/2020 | 23:41

Gigi Becali vrea să se bucure de toate drepturile cetățenești, inclusiv să participe la vot, printre altele, dar îl împiedică interdicția care i-a fost dată după ce a fost eliberat condiționat. Așa că finanțatorul FCSB a făcut cerere de ”albire”, după cum chiar el s-a exprimat la mijlocul lunii ianuarie, atunci când a ajuns la sediul instanței supreme. Omul de afaceri vrea să fie reabilitat penal. Motiv pentru care a enumerat argumente uluitoare, în tentativa de a-i convinge pe magistrați. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vi le prezintă, în exclusivitate. 

Gigi Becali crede că a plătit destul pentru faptele sale care, în fața legii, au sunat a condamnare. A făcut pușcărie un an și zece luni (condamnarea a fost de 3 ani și 6 luni) și a ieșit condiționat, în aprilie 2015. Doar că unele drepturi, între ele și cel de a vota, i-au fost interzise pentru o perioadă. Iar milionarul vrea să și le recupereze mai repede decât a decis instanța. Astfel, a ajuns la Tribunalul București, iar de aici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a deschis proces pentru reabilitarea judecătorească. (CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI A CERUT SĂ FIE REABILITAT PENAL! JUDECĂTORII AU DECIS SĂ… + PROCESELE DIN ULTIMII ANI)

„Vin aici fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum, nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează. Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată”, avea să declare Gigi Becali, înainte de a intra la ÎCCJ. A ieșit de acolo plin de speranță: ”Procurorul nu a fost așa de vehement!”

Gigi Becali cere reabilitarea judecătorească, iar ca argument aduce faptele bune pe care le-a făcut de când a fost eliberat

”Muncă cinstită, conduită bună!”

Cererea de reabilitare fusese trimisă de Tribunalul București către instanța supremă, acolo unde Gigi Becali își punea marile speranțe. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, a obținut argumentele fabuloase pe care le-a adus Gigi Becali în fața magistraților, pentru a dovedi că acum este curat ca lacrima. Doar că nu a reușit să-i înduplece! (VEZI AICI: MOMENTUL ÎN CARE GIGI BECALI DĂ 10.000 DE EURO LA COLINDĂTORI)

Iată fragmentele relevante din rechizitoriu: „Petentul arată că, de la data la care a terminat de executat pedeapsa principală și până în prezent, nu a suferit o nouă condamnare, în intervalul de timp prevăzut de art.166 lit. a Cod penal, respectiv 4 ani, iar în această perioadă a avut asigurată existența prin muncă cinstită, a avut o conduită bună si a achitat în întregime despăgubirile civile și cheltuielile judiciare la plata cărora a fost obligat, în acest sens depunând dovada”.

Gigi Becali, între călugării de la Muntele Athos, acolo unde a fost în pelerinaj de mai multe ori și unde a donat sume importante

”Donații de peste 60 de milioane de euro!”

Gigi Becali a ținut apoi să amintească faptul că a construit o clinică oncologică, pentreu a-i ajuta pe cei în suferință: ”Petentul menționează că în această perioadă a înființat o Clinică- __, persoană juridică cu sediul în București, înmatriculată în Registrul Comerțului București sub nr.J40/833/31.01.2017- al cărei obiect principal este asigurarea de servicii medicale de specialitate și nu numai în principal pentru bolnavii oncologici.”

Iar cireașa de pe tort a fost suma uriașă pe care finanțatorul FCSB spune că a ”virat-o” în conturile bisericii, centrelor sociale, oamenilor de rând mai amărâți: ”Totodată, din veniturile pe care le-a avut a donat cea mai mare parte către biserici, către bolnavi, către centre sociale. Menționează că a efectuat donații de peste 60 de milioane de euro”. (NU RATA: LOVITURĂ DEVASTATOARE PENTRU GIGI BECALI. E VORBA DE APROAPE 1 MILION €!)

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate în celebrele dosare care au vizat schimbul de terenuri cu MApN,  valiza cu bani destinată jucătorilor de la Universitatea Cluj  și sechestrarea celui care i-a furat mașina. A executat pedeapsa de un an și zece luni la penitenciarul Poarta Albă, de unde avea să fie trimis să lucreze la Academia Gheorghe Hagi, fiind apoi eliberat condiționat.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...