Acasă » Exclusiv » Cum a încercat Mihai Theodor Mincu să-i înduplece pe judecători după ce l-au găsit cu 2 la mie alcoolemie. Ginerele lui Gigi Becali a ”negociat” cu instanța: muncă în folosul comunității

Cum a încercat Mihai Theodor Mincu să-i înduplece pe judecători după ce l-au găsit cu 2 la mie alcoolemie. Ginerele lui Gigi Becali a ”negociat” cu instanța: muncă în folosul comunității

De: Răzvan Scarlat 19/11/2023 | 23:40

Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali, rămâne cu amenda de 9.000 de euro, probabil, cea mai mare primită vreodată în România, după ce magistrații i-au respins apelul. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, cele mai importante fragmente din motivarea instanței. Aflați, în continuare, ce l-a împins pe cel cunoscut drept „Prințișorul din Dobroiești”, care și-a dat și acordul pentru prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, să se urce cu o alcoolemie imensă la volan.

Mihai Theodor Mincu a fost prins conducând un vehicul „sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. S-a procopsit cu un dosar penal și risca până la cinci ani de închisoare. Ginerele lui Gigi Becali i-a convins, însă, pe magistrați că nu reprezintă un pericol social, astfel că nu va sta nici măcar o zi după gratii. Instanța l-a „ars”, însă, fără milă la buzunar, după cum CANCAN.RO vă informa în exclusivitate AICI. A făcut apel, dar judecătorii i l-au respins. În continuare, vă arătăm motivele pentru care soțul Teodorei a rămas bun de plată.

Muncă neremunerată în folosul comunității

La termenul din data de 15 mai 2023, Mihai Theodor Mincu a recunoscut săvârșirea faptei și a solicitat judecarea cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, cerere admisă de instanță. Tot atunci, potrivit motivării magistraților, „inculpatul și-a dat acordul pentru prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității„.

(VEZI AICI: MIHAI MINCU, ZIS “PRINȚIȘORUL DE DOBROIEȘTI”, ESTE DE NECLINTIT. GINERELE LUI GIGI BECALI A “ÎNVINS”, DIN NOU, POLIȚIA!)

Alcoolemie de 2,01 g ‰ alcool pur în sânge

Mihai Theodor Mincu a ajuns în această situație după ce pe 23 mai 2021 a fost oprit în trafic, pentru control, de către organele de poliţie. I-au solicitat testarea alcoolscopică, dar a refuzat, relatând că „are probleme cu respiraţia”. Ginerele lui Gigi Becali a fost condus la INML unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit Buletinului de analiză toxicologică nr. 888 din 28.05.2021 emis de Institutul Naţional de Medicină Legală, inculpatul avea o alcoolemie de 1,95 g‰ alcool pur în sânge la ora 01:25 şi de 1,85 g‰ alcool pur în sânge la ora 02:25, la data de 23.05.2021. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale având ca obiect calculul retroactiv al alcoolemiei inculpatului la ora depistării sale, raportat la datele de consum declarate de acesta cu ocazia prelevării de probe biologice, respectiv 150 ml vin alb, la ora 00:00 a zilei de 23.05.2021, cu aport alimentar.

Potrivit Raportului de expertiză medico-legală nr. 314 din 30.03.2022, privind estimarea retroactivă a alcoolemiei, emis de Institutul Naţional de Medicină Legală pentru interpretarea alcoolemiei, s-a concluzionat că, din aplicarea formulei de calcul retroactiv, precum şi din graficul de lucru, la ora 00:50, rezultă o alcoolemie de 2,01 g ‰ alcool pur în sânge„, se arată în motivarea magistraților.

Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali (SURSA FOTO: FACEBOOK)
Mihai Theodor Mincu, ginerele lui Gigi Becali (SURSA FOTO: FACEBOOK)

Apelul de la soție care l-a „îngropat”

După ce a fost oprit de poliție, Mihai Theodor Mincu a confirmat că a consumat alcool împreună cu alte două persoane la un local din Herăstrău. Povestea nu se oprește, însă, aici. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, ce l-a determinat pe ginerele lui Gigi Becali să conducă în condițiile în care era băut.

A recunoscut că a consumat, împreună cu martorii (…) aproximativ un litru de vin, cu aport alimentar concomitent şi, fiind sunat de către soţie cu privire la faptul că fiica sa nu se simţea bine, a solicitat sprijinul unui şofer de la restaurant. Deoarece aceştia urmau să fie disponibili după 30-40 de minute şi având în vedere că soţia a revenit cu un apel, insistând să se deplaseze către o farmacie, nu a mai conştientizat consumul de alcool şi s-a urcat la volanul autoturismului, capacitatea sa de a conduce nefiind afectată„, au notat judecătorii.

Mihai Theodor Mincu și Teodora, nuntă de cinci stele (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(VEZI AICI: GINERELE LUI GIGI BECALI E COPIA FIDELĂ A LATIFUNDIARULUI! CUM ÎL IMITĂ SOȚUL TEODOREI PE SOCRUL MILIARDAR)

Analizând cazul, instanța a reținut că fapta pentru care Mihai Theodor Mincu a fost trimis în judecată e prevăzută de legea penală. Totodată, a stabilit că nu există vreo cauză justificativă sau de neimputabilitate.

Cum a încercat ginerele lui Gigi Becali să impresioneze instanța

Totuși, magistrații au ținut cont că ginerele lui Gigi Becali a fost sincer pe durata procesului, că este ancorat în societate, deține diverse societăți și are o situație materială foarte bună. A contat, de asemenea, și faptul că soțul Teodorei desfășoară și activități de binefacere pentru persoanele aflate în nevoie.

În speranța că va găsi înțelegere în fața judecătorilor, Mihai Theodor Mincu „a arătat că, nu a pus în pericol circulația pe drumurile publice și nici nu a produs vătămări ori alte prejudicii, deplasarea cu mașina având loc pe timp de noapte când traficul era redus, astfel a apreciat că gravitatea faptei este diminuată. Mai mult decât atât, motivul pentru care a fost nevoi să conducă mașina, deși consumase anterior băuturi alcoolice este faptul că fiica sa se simțea rău, scopul acestuia fiind de a ajunge la farmacie„.

Totodată, Mihai Theodor Mincu a arătat că se află la primul conflict cu legea penală sub aspectul săvârșirii acestui tip de infracțiune, că este bine integrat din punct de vedere socio-familial și prezintă suficiente garanții pentru atingerea scopului legii și fără aplicarea unei pedepse cu amenda.

Apel respins! Mihai Theodor Mincu e bun de plată

Instanța nu s-a lăsat, însă, impresionată și a respins apelul lui Mihai Theodor Mincu, menținând decizia inițială. „Prințișorul din Dobroiești” trebuie să achite, astfel, 9.000 de euro!

Curtea apreciază că pedeapsă cu amenda în cuantum de 45.000 de lei, stabilită de instanţa fondului, este o sancţiune proporţională în raport de gravitatea faptei săvârşite şi persoana inculpatului, în conformitate cu scopul executării pedepsei amenzii ce urmăreşte formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială. #### de 300 de lei/zi amendă a fost în mod corect stabilită, în conformitate cu dispoziţiile art. 61 alin. 3 teza a II-a C.pen., inculpatul având o situaţie materială mai mult decât bună. Amânarea aplicării pedepsei amenzii nu se justifică, fapta precum şi antecedentele penale reclamând o pedeapsă care să fie executată efectiv, pentru ca inculpatul să conştientizeze gravitatea comportamentului său şi să nu rămână cu un sentiment de impunitate„, au stabilit magistrații de la Curtea de Apel București.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
O femeie de 62 de ani a DISPĂRUT de acasă, în cartierul Militari din Capitală. Familia o caută și prin intermediul rețelelor de socializare
O femeie de 62 de ani a DISPĂRUT de acasă, în cartierul Militari din Capitală....
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
A făcut pulsurile s-o ia razna! IREAL: cum a apărut Corina Caragea în fața fanilor români la Euro
A făcut pulsurile s-o ia razna! IREAL: cum a apărut Corina Caragea în fața fanilor...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Rică Răducanu a redeschis localul din Neptun: „S-a lăsat cu șucăr!”. Cât costă micii, ciorba de burtă și o porție de pomana porcului?
Rică Răducanu a redeschis localul din Neptun: „S-a lăsat cu șucăr!”. Cât costă micii, ciorba...
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
VIDEO „Doamne, ce mare este gheața!” Furtunile au făcut ravagii în jumătate de țară
VIDEO „Doamne, ce mare este gheața!” Furtunile au făcut ravagii în jumătate de țară
Nouă declarație controversată a lui Teodosie. Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
Nouă declarație controversată a lui Teodosie. Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii...
RCA-ul acoperă DAUNE dacă la volanul mașinii s-a aflat altă persoană în accident?
RCA-ul acoperă DAUNE dacă la volanul mașinii s-a aflat altă persoană în accident?
Ce intervenții estetice are Carmen de la Sălciua! Cântăreața a dezvăluit secretul frumuseții ei: „Am mici ajustări”
Ce intervenții estetice are Carmen de la Sălciua! Cântăreața a dezvăluit secretul frumuseții ei: „Am...
Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024: Cum afli online subiectele și la ce oră se publică baremul pentru clasa a 8-a?
Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024: Cum afli online subiectele și la ce oră se...
Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”
Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan...
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție...
Subiecte la Evaluarea Națională 2024 - română. Elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele
Subiecte la Evaluarea Națională 2024 - română. Elevii au la dispoziție două ore pentru a...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau mănânci „rahat”? Tu alegi!
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Top 5 aplicații de navigație utilizate de șoferi. 3 RIVALE pentru Google Maps și Waze
Top 5 aplicații de navigație utilizate de șoferi. 3 RIVALE pentru Google Maps și Waze
Țara în care 99% din populație este INCINERATĂ
Țara în care 99% din populație este INCINERATĂ
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
LIVE /  Evaluare Națională 2024 la limba română. Ce le-a picat elevilor de clasa a VIII-a. Update
LIVE / Evaluare Națională 2024 la limba română. Ce le-a picat elevilor de clasa a...
Evaluarea Națională 2024. Barem limba română. Cum se rezolvau subiectele și ce notă ai putea obține
Evaluarea Națională 2024. Barem limba română. Cum se rezolvau subiectele și ce notă ai putea...
Marele actor român a plecat prea devreme dintre noi. România a pierdut o mare stea
Marele actor român a plecat prea devreme dintre noi. România a pierdut o mare stea
Anunţ BOMBĂ după vizita în România. Irina Columbeanu părăseşte America. Cum va reacţiona Monica Gabor
Anunţ BOMBĂ după vizita în România. Irina Columbeanu părăseşte America. Cum va reacţiona Monica Gabor
Vine va ridica trofeul UEFA EURO 2024! Descoperă pronosticul!
Vine va ridica trofeul UEFA EURO 2024! Descoperă pronosticul!
Coloana oficială care îl trasporta pe Viktor Orban, implicată într-un accident rutier în Germania. Un poliţist a murit
Coloana oficială care îl trasporta pe Viktor Orban, implicată într-un accident rutier în Germania. Un...
Românii cu mașini pe benzină și motorină sunt obligați. Vor fi TAXAȚI în plus din 1 iulie
Românii cu mașini pe benzină și motorină sunt obligați. Vor fi TAXAȚI în plus din...
Ciorbă de fasole, acrită cu corcodușe. Un festin culinar, pe timp de caniculă
Ciorbă de fasole, acrită cu corcodușe. Un festin culinar, pe timp de caniculă
ȘOCUL pe care l-a avut un cuplu de turiști români când a primit nota de plată la un restaurant în Turcia. Cât au costat două șaorme cu cartofi prăjiți
ȘOCUL pe care l-a avut un cuplu de turiști români când a primit nota de...
Arăţi ca la 18 ani! Marea iubire a lui Ion Ţiriac, apariţie încântătoare! Şi-a luat prin surprindere fanii
Arăţi ca la 18 ani! Marea iubire a lui Ion Ţiriac, apariţie încântătoare! Şi-a luat...
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au...
Huiduielile de la concertul Coldplay au dus la o creștere semnificativă a tarifelor. Câți bani cere acum Babasha ca să cânte la concerte
Huiduielile de la concertul Coldplay au dus la o creștere semnificativă a tarifelor. Câți bani...
Îți mai amintești de Kitty Cepraga? Care mai este viața actriței. Are 44 de ani în prezent
Îți mai amintești de Kitty Cepraga? Care mai este viața actriței. Are 44 de ani...
Cum a ajuns un fermier din România să arunce fasolea pe marginea drumului. ”Să produc cu 5 lei și să vând cu 3? Mai bine o arunc!”
Cum a ajuns un fermier din România să arunce fasolea pe marginea drumului. ”Să produc...
Insula din Grecia care vrea să limiteze numărul turiștilor. Mulți români merg în vacanță aici
Insula din Grecia care vrea să limiteze numărul turiștilor. Mulți români merg în vacanță aici
×