Vrei să îți impresionezi invitații de Paște cu un preparate delicios? Pasca pregătită după rețeta lui Sorin Bontea nu trebuie să lipsească de la masa festivă. Mesenii nu au cum să îi reziste. Are un secret care face diferența la gust.
Dacă îți dorești să îți impresionezi invitații de la masa de Paște cu mâncăruri rafinate, tradiționale, însă nu extraordinar de complicate, în acest an, rețeta de pască a lui Sorin Bontea este o opțiune excelentă.
Atunci când vine vorba de a găzdui oaspeți la masa de Paște, multe gospodine se simt copleșite de presiunea de a crea tot felul de preparate tradiționale complexe, care mai de care mai sofisticate și mai gustoase. În ajutorul celor care își doresc să vină cu ceva nou pe masa de Paște, rețeta de pască a lui Sorin Bontea, rapidă, fără aluat și extrem de gustoasă, este alegerea perfectă.
Pasca preparată după rețeta lui chef Sorin Bontea poate fi gătită indiferent de ocazie, fiind un desert aromat, ușor de gătit și savuros. Varianta propusă de juratul de la MasterChef România reprezintă o alternativă ceva mai diferită pentru desertul clasic tradițional de Paște.

Celebrul jurat de la MasterChef pune accent pe calitatea ingredientelor, astfel că le recomandă gospodinelor să aleagă brânza de vaci cu mare atenție și grijă. Alege o brânză proaspătă și cremoasă, fără prea mult apă, smântâna trebuie să fie una cu un conținut ridicat de grăsime, ouăle trebuie să fie de calitate și proaspete. Secretul acestui desert este vanilia, aroma sa adaugă un plus de savoare și un parfum minunat preparatului.
Începeți prin a bate ouăle împreună cu zahărul timp de aproximativ 2 minute, până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați brânza de vaci și continuați să amestecați până când ingredientele sunt bine încorporate.
Încorporați untul la temperatura camerei, esența de vanilie, smântâna și sucul de la jumătatea unei lămâi stoarse. Adăugați treptat făina și grișul pentru a evita formarea de cocoloașe în compoziție. Adăugați și coaja rasă de lămâie.
Hidratați stafidele în apă călduță și adăugați-le în compoziție. Turnați amestecul rezultat într-o tavă rotundă tapetată cu unt și făină. Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ o oră sau până când devine aurie și fermă la atingere.
După coacere, lăsați pasca să se răcească în tavă timp de cel puțin o oră. Tăiați pasca în felii și serviți simplă sau presărată cu zahăr pudră și fructe proaspete.
Te-ar putea interesa: Anunțul făcut de Sorin Bontea, după mai bine de 30 de ani de mariaj: ”Fără un motiv anume!”