Cum se îmbrăca la plajă Elena Ceauşescu. Nu avea pic de ruşine

Publicat: 15/07/2020 | 14:15

Elena Ceaușescu adora să facă plajă. Soția dictatorului avea o colecție de costume de baie din două piese și nu ezita să-și arte formele, în ciuda faptului că trecuse de prima tinerețe.

Elena Ceaușescu nu era o femeie pudică. În ciuda regimului pe care-l patrona și a faptului că frumusețea îi pălise în cea de-a doua parte a vieții, ea adora să facă plajă.

Neptun a devenit stațiunea preferată a cuplului Ceaușescu încă din primii ani de la preluarea puterii. Elena și Nicolae Ceaușesc își făceau acolo concediile de vară, însă mergeau deseori și pe plajele din URSS sau Cuba.

Nicolae Ceaușescu era atât de tradiţionalist încât nu concepea să petreacă concediul departe de ţara pe care o conducea. Noua staţiune a fost concepută ca o reşedinţă de vară a puterii încă de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. La ordinele lui s-au proiectat vile pentru demnitari şi case de odihnă pentru activişti de partid, scriitori, oameni de cultură şi artă. (CITEȘTE ȘI: FOSTA DOAMNĂ NĂSTASE A FOST AGRESATĂ DE SOȚ ÎN SHAORMERIE. FLORIN PASTRAMĂ A BĂGAT-O LA COLȚ ȘI…)

Din iulie până în septembrie, soții Ceaușescu se relaxau la mare

Din iulie până în septembrie, vacanţa cuplului Ceauşescu la mare devenise o adevarată tradiţie. Dictatorul îşi invita mai toţi miniştrii împreună cu familiile să-l acompanieze.

Când tovarăşa ieşea din cameră în costum de baie, demnitarii întorceau capul, dar cu frica de anu fi surprinşi de Nicolae Ceaușescu. Costumul din două piese era preferatul Elenei Ceaușescu, în ciuda faptului că fizicul nu o ajuta deloc. (VEZI ȘI: EA ESTE MOTIVUL DIVORȚULUI LUI ALIN OPREA DE LA TALISMAN?!)

Elena Ceaușescu, în costum de baie