Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Vremea în zilele de Paște 2018

Publicat: 06/04/2018 | 13:57
Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Vremea în zilele de Paște 2018

Dacă mergi la Înviere trebuie să știi cum va fi vremea, pentru te pregăti dinainte pentru o eventuală ploaie. Pentru cei care se întreabă cum va fi vremea în noaptea de Înviere, dar și care este prognoza pentru zilele de Paște 2018, meteorologii au venit în întâmpinarea acestora. 

Reprezentanții INMH au anunțat deja, în mod special, cum va fi vremea în noaptea de Înviere și se pare că pentru credincioșii care vor merge să ia lumină, prognoza meteo nu este îngrijorătoare.

Meteorologii spun cum va fi vremea în noaptea de Înviere

“În cursul zilei de sâmbătă (7 aprilie – n.r.), vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie de scurtă durată, pe arii mai restrânse, în vestul, nordul şi centrul ţării. Temperaturile se vor situa în jurul celor caracteristice acestei date, cu valori între 12 şi 20 de grade, uşor mai ridicate în regiunile extra-carpatice. În partea de est şi de sud-est, vântul va avea temporar intensificări, însă în Noaptea de Înviere putem spune că intensificările se vor reduce, astfel că vremea va fi, în general, frumoasă şi precipitaţiile vor dispărea din peisaj. Noaptea de Înviere va avea un cer variabil în toate regiunile ţării, iar temperaturile vor oscila, în medie, între 2 şi 8 grade Celsius. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în estul Transilvaniei, în partea de sud a teritoriului, cu valori între 4 şi 8 grade”, a precizat joi, 5 aprilie, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Alina Şerban, potrivit Agerpres.

Vremea în Noaptea de Înviere, în București

Pentru București, veștile sunt destul de bune. Meteorologii prognozează, în general, o vreme frumoasă pentru noaptea de Înviere. Sâmbătă şi duminică, temperaturile vor fi uşor mai ridicate, urmând ca luni procesul de încălzire să continue şi să se înregistreze la orele prânzului valori de peste 20 de grade Celsius.

Vremea în zilele de Paște – prognoza meteo pentru toate cele 3 zile

În prima şi în a doua zi de Paşte, vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil în majoritatea regiunilor. Duminică, temperaturile din zonele extra-carpatice, în Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vor fi în jurul mediilor caracteristice acestei perioade, de la 12 la 19 grade, după cum anunță meteorologii.

În regiunile intra-carpatice vor fi valori mai ridicate, de peste 20 de grade, chiar până la 23-24 de grade Celsius la orele amiezii. În sud şi sud-est, vântul va mai avea uşoare intensificări.

În zona litoralului, temperaturile diurne vor fi mai scăzute decât în restul ţării, cu medii cuprinse între 12 şi 14 grade, în timp ce vântul va prezenta unele intensificări.

“Luni, în a doua zi de Paşte, vorbim despre cea mai bună zi din punct de vedere termic. Se va încălzi în toate regiunile ţării, iar temperaturile vor trece de 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în zonele intra-carpatice, în Banat, Crişana, chiar şi în Transilvania, cu valori de 23 – 24 de grade. Nu vor fi precipitaţii pe timpul zilei, cerul va fi variabil, chiar spre senin în sud şi în sud-est. În noaptea de luni spre marţi, un sistem frontal va aborda partea de vest, nord-vest a teritoriului, acolo unde va aduce ploi locale”, a mai spus meteorologul Alina Șerban.

Citește și...