Cunoscuta „confidentă” a președintelui ne-a mărturisit de ce s-a retras de la Cotroceni: „Am înțeles că nu am voie să cad în depresie!” + Cum a „învins” cancerul

Autor: I.D.
Publicat: 18/05/2019 | 22:56

Înainte de a fi om politic și europarlamentar, Renate Weber și-a dorit „dărâmarea unor bariere culturale”. Militând permanent pentru drepturile omului, Renate Weber a ales ”munca de a învăța și a șlefui”. Ca europarlamentar, a devenit și… actriță, jucând în trei celebre piese de teatru de care își reamintește cu mare plăcere, de fiecare dată. Recunoaște că nu s-ar fi așteptat să aibă un asemenea talent. Spune că ”nu e suficient să fii pasionat de ceea ce faci, trebuie să fii responsabil față de cei care au așteptări de la tine”. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă alte informații neștiute – în exclusivitate – despre Renate Weber, europarlamentar cu state vechi de serviciu. (CITEȘTE ȘI: CE LEGĂTURĂ SPECIALĂ A EXISTAT ÎNTRE RENATE WEBER ȘI TATĂL SOFIEI VICOVEANCA)

”Nu a fost cel mai fericit an din viața mea”, spune Renate Weber atunci când rememorează anul pe care l-a petrecut la Cotroceni în postura de ”confidentă” a președintelui Traian Băsescu. A fost aproape de depresie, dar a reușit să depășească momentele dificile. Da, recunoaște că nu a fost ușor. A luptat cu sine, a învins depresia, deși nemulțumirile se adunaseră ”în coloană”.

”Au fost câteva momente când am căzut pur și simplu de durere”

Totul a pornit de la un telefon. A fost un telefon neașteptat, dar vocea era – așa cum își amintește Renate Weber  – inconfundabilă. Sunase președintele Traian Băsescu, abia ales, iar acesta a invitat-o să se alăture echipei de consilieri prezidențiali. Renate Weber a acceptat, dar experiența nu a fost una dintre cele mai fericite.

”În timp ce eram în societatea civilă, într-o seară am primit un telefon și o voce inconfundabilă s-a prezentat ca fiind Traian Băsescu. Tocmai fusese ales președinte al României și mi-a adresat invitația de a mă alătura echipei lui de consilieri prezidențiali. Am stat un an la Cotroceni, nu a fost cel mai fericit din viața mea, dar a fost interesant. Însă toate nemulțumirile mele s-au adunat în coloană, mai avusesem probleme și anterior, dar nu așa serioase. Au fost câteva momente când am căzut pur și simplu de durere.

Am stat acasă aproape trei luni, înțelegând că nu aveam voie să cad în depresie. N-a fost ușor, fiind și foarte îngrijorată în privința viitorului, pentru că aveam atunci 50 de ani și nu știam dacă voi mai putea funcționa vreodată. Cred că cel mai important în astfel de momente este să lupți cu tine însăți și să nu lași depresia să se instaleze”, își amintește Renate Weber. (NU RATA: CELEBRA EUROPARLAMENTARĂ RENATE WEBER, MĂRTURII EMOȚIONANTE DESPRE FAMILIA SA)

Renate Weber: ”Au fost câteva momente când am căzut pur și simplu de durere”

”Mie sau altor femei ni se întâmplă și astfel de lucruri”

Renate Weber a avut satisfacția de a vedea cum foarte multe femei au decis să își facă testul Papanicolau, bucurându-se pentru rezultatele convingătoare care au transmis că femeile din România au înțeles un mesaj extraordinar pe care îl trimisese și pentru care luptase. Numai că destinul i-a rezervat o surpriză uriașă. A fost diagnosticată cu cancer de col uterin.

”Am reușit să evit operația și am luat-o ușor, cu gimnastică de recuperare. Și a fost extraordinar. Câteva luni mai târziu, aflându-mă cu treabă în Grecia, am urcat pe Acropolis. Mărturisesc că mi-au dat lacrimile de bucurie și, de acolo de sus, l-am sunat pe doctorul meu de recuperare să-i mulțumesc din tot sufletul. Peste câțiva ani am fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Da, exact eu, care făcusem campania aceea reușită, am neglijat să fac un test care ajută enorm la depistarea timpurie și la tratare.

Am făcut o operație invazivă și totul a fost bine. Nu m-am gândit nici o clipă «de ce mi se întâmplă mie?» Mie sau altor femei ni se întâmplă și astfel de lucruri și trebuie să avem tăria să facem ce trebuie. Operația am făcut-o în România, în spital de stat, au trecut de atunci opt ani, deci sper să fie totul bine. De altfel, când a mai fost cazul unei operații, tot în România am făcut-o. Pentru mine, ideea de a trece cu bine prin astfel de încercări e strâns legată de «a fi acasă»”.

CANCAN.RO. site-ul nr. 1 din România, vă va prezenta în zilele următoare și alte dezvăluiri tulburătoare făcute de Renate Weber.

”Mie, sau altor femei, ni se întâmplă și astfel de lucruri și trebuie să avem tăria să facem ce trebuie”
Citește și...