Cutremur în Vrancea, în final de weekend! Unde s-a mai resimțit

Publicat: 31/08/2020 | 08:24
Cutremur în Vrancea, în final de weekend! Unde s-a mai resimțit

Un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea, în ultima zi a weekend-ului. Seismul cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter a avut o adâncime de 122 de kilometric, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

CITEȘTE ȘI: POVESTEA CUTREMURĂTOARE A LUI KARYM, ARTISTUL CARE-ȘI CREȘTE SINGUR BĂIATUL: ”AM ȚINUT CU DINȚII SĂ TRĂIASCĂ!”

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 91 km sud de Bacău, 93 km est de Brașov, 102 km vest de Galați, 106 km nord-vest de Brăila, 108 km nord-est de Ploiești și 156 km nord de Bucureşti, informează Mediafax.

Cutremur în Vrancea și la început de weekend!

Weekend-ul care tocmai a trecut începuse cu un cutremur. La scurt timp după înregistrarea seismului, oficialii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au făcut un anunț privind magnitudinea, adâncimea la care s-a produs, dar și zonele în care s-au resimțit undele seismice. Astfel, seismul din Vrancea a avut 3,7 pe scara Richter. Seismologii au mai menționat că acesta a fost unul de suprafaţă.

De la începutul lunii august, în România au avut loc 27 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter. Cel mai mare seism din acest an s-a produs pe 31 ianuarie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri; acesta a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter și a fost resimţit şi la Bucureşti.