Povestea cutremurătoare a lui Karym, artistul care-și crește singur băiatul: ”Am ținut cu dinții să trăiască!”

Publicat: 27/08/2020 | 11:33

Karym are o viață demnă de fun scenariu de la Hollywood. Artistul a suferit enorm încă de când era doar un puști, iar apoi a trecut prin foc și furtună după ce a devenit tată, la o vârstă fragedă. S-a zbătuit pentru băiețelul lui, pentru a-l ține în viață. I-a fost teribil de greu după divorț, a făcut eforturi supraomenești pentru a supraviețui.

CITEȘTE ȘI: HIT-UL VERII VINE DIN ÎNTÂMPLARE! KARYM, ”PRINȚESA” ȘI ”REGELE” ÎȘI ȘOCHEAZĂ FANII: ”NEBUNIE!”

Karym a încercat să își facă un rost în viață plecând afară, așa cum au făcut-o mulți tineri. Nu i-a fost ușor, iar toate peripețiile prin care a trecut au format omul de azi: mai puternic și mai iubitor. ”Provin dintr-o familie cu 5 copii care locuiau într-o casă cu chirie dată de stat pe vremea lui Ceaușescu. Neajunsurile de toate felurile m-au urmărit toată copilăria. Hainele împrumutate, pomana, mila celor din jur, rușinea pe care o simțeam pe la 13-14 ani când mama venea de la cantină cu sacoșele de mâncare”, spune Karym, potrivit wowbiz.ro.

”Învățatul la lumina lumânării pentru că aveam curentul tăiat regulat, iar părinții nu și permiteau să țină pasul cu datoriile și facturile, mâncare luată pe datorie, pe caiet cum se zice… Eram umiliți că nu suntem la fel ca ceilalți copii, că nu avem la fel ca ei etc… Aceste lucruri ne-au marcat pe toți, dar pe mine în special pentru că eram băiatul cel mai mare și înțelegeam foarte bine cum stau lucrurile. Iernile în care dormeam toți șapte într-o cameră pentru a ne încălzi la o singură sobă. După ce am făcut armata, am plecat în străinătate unde am muncit ani de zile și lună de lună trimiteam aproape toți banii acasă. Am renunțat la liceu tocmai pentru că ceilalți să continue școala, era imposibil pentru părinți să ne țină pe toți”, povestește Karym.

Povestea cutremurătoare a lui Karym, artistul care-și crește singur băiețelul

Karym avea să se însoare, dar nu a fost alegerea potrivită. Venise copilul pe lume, iar acesta a fost motivul pentru care a făcut-o. „După câțiva ani în străinatate m-am însurat, dar nu a fost nici dragoste la prima vedere nici altceva, m-am însurat pentru că a venit copilul și pentru că nu am vrut să renunț la el, altfel lucrurile se puteau rezolva foarte ușor… Pur și simplu, am ținut cu dinții ca primul copil să trăiască. Știam că va fi o căsnicie eșuată, ea avea doar 17 ani. Pentru o viață mai bună, acum că aveam familie, am reușit să-mi deschid un business care din păcate nu a mers, poate pentru că toți banii pe care îi făceam îi împărțeam și ajutam pe cei cu probleme”, continuă povestea emoționantă Karym.

Divorța la scurt timp. „Fosta soție s-a dovedit că nu prea are instincte materne și am luat decizia de comun acord ca ea să plece în străinătate, mai ales că și dorea foarte mult să scape de creșterea copilului, lucru care i se părea o povară”, zice artistul. Greul abea începea. I-a fost și mamă și tată lui Angel, micuțul căruia Karym își propusese să-i ofere o viață cel puțin normală. „Cred că în perioada aia am îmbătrânit cel mai mult, oboseală a fost cruntă, ajunsesem să cântăresc 55 de kg. M-a ajutat și familia și le sunt recunoscător, însă tot nu era suficient, dar era ca o mâna cerească atunci când venea ajutorul. Depresii… nici nu mai știu câte au fost, îmi venea să-mi iau lumea în cap, dar mă uităm la el, îmi spunea ”tati” și în momentul ăla nu știu de unde parcă mă umplea de putere și mă făcea să merg mai departe.

Când s-a făcut mai mare, lucrurile s-au îmbunătățit. Au început să se lege, reușeam să fac ceva, puteam pleca de acasă, grădinița o făcea la program prelungit. Îl luăm la ora 16:00 și așa am putut să-mi fac planuri, să sper la un viitor mai bun. La 7 ani mi-am luat copilul m-am urcat în avion și am plecat în Franța, la muncă. Aceleași lucruri, muncă de dimineață până seară, copilul la școală… trezește-l la 5 dimineața, du-l la babysitter pentru 2 ore pentru că el începea școală la 8, iar eu la 7 trebuia să fiu la muncă, la fel de greu ne era, însă nu mai aveam lipsuri.”

Povestea cutremurătoare a lui Karym, artistul care-și crește singur băiețelul

”După o perioada stată în Franța, am revenit acasă… Angel era mai mare, puteam face ceva. Mi-am început cariera muzicală și am reușit să îmi îmbunătățesc viața până în ziua de azi. Azi, viață pe care o trăiesc, chiar dacă nu e una luxoasă, este vis pe lângă toate câte am trecut. Mie, în ziua de azi, mi se pare de domeniul fantasticului ca băiatul meu să nu aibă șosete, un caiet sau un pix cu care să scrie la școală… M-am învinovățit mult timp, până să înțeleg că de fapt nu a fost vina mea și că în condițiile date nu știu câți bărbați s-ar fi descurcat mai bine. Știu că acolo, undeva, sunt părinți care se luptă să supraviețuiască la fel cum am făcut-o eu”, a mai dezvăluit artistul.

„Nu am nevoie de milă și nu caut să stârnesc compasiunea oamenilor, vreau că oamenii care trec prin aceste momente să nu și piardă speranța, să înțeleagă că nu sunt singuri, că nu sunt blestemați, așa cum credeam și eu în momentele când eram la pământ și simțeam că nu mai pot.  Să înțeleagă că nu toți oamenii se pot naște bogați, unii dintre noi trebuie să luptăm și asta nu este o rușine. Să te naști sărac nu este o alegere, alegerea o facem fiecare dintre noi… să luptăm sau să renunțăm!”, a încheiat Karym.