Povestea cutremurătoare a lui Cosmin. La 16 ani, munceşte cu ziua prin sat pentru a-şi întreţine tatăl bolnav și frățiorul

Publicat: 27/08/2020 | 18:58

Munceşte de la 11 ani să îşi întreţină familia. Este povestea dramatică a unui adolescent din Dolj care acum are 16 ani şi este sprijinul sătenilor rămași fără ajutor la muncile agricole sau în gospodărie. După ce mama i-a murit, iar tatăl s-a îmbolnăvit, Cosmin a devenit stâlpul familiei. CANCAN.RO are toate detaliile tulburătoare.

Cosmin dă cu mătura, spală, gătește, merge cu animalele la câmp sau duce gunoiul, în schimbul unei sume care să-l ajute să-și întrețină familia. (CITEȘTE AICI: POVESTEA TULBURĂTOARE A BĂIEȚELULUI DE 4 ANI PE CARE L-A ”ÎNFIAT” UN TAXIMETRIST)

Cei doi frați și tatăl lor, bolnav

„Nea Ionuțeee, ieși la poartă, că am venit la muncă!” .  Așa începe o zi din viața lui Cosmin, un adolescent de 16 ani din satul doljean Sfârcea. A fost nevoit să se rupă de copilărie mult prea devreme și să devină adultul casei. La vârsta la care singura preocupare a altora este să învețe, băiatul muncește cu ziua prin sat.

Muncește din zori și până-n seară

Sapă pământul, merge cu animalele la câmp, cară lemne și udă grădinile vecinilor, doar ca să primească câțiva lei pe zi, cât să aibă ce pune pe masă.

Se trezește la 5 dimineața, iar seara, când vine acasă, spală, gătește și are grijă de frățiorul de 4 ani.

„ – Cât câștigi tu cel mai mult într-o zi de muncă?

–  50 lei, maximum, cu animalele prin sat”, povestește Cosmin.(NU RATA: MATERNITATEA DIN ARAD, RENOVATĂ DE… CAVALERII TEMPLIERI)

Mama le-a murit în urmă cu câteva luni, iar singurul lor sprijin a rămas tatăl, pe care însă cu greu îl mai țin puterile.

Un ajutor nesperat

Sătenii îi cunosc situația, iar, atunci când au nevoie de ajutor, îl cheamă să dea cu mătura, să sape grădina sau să dea de mâncare animalelor.

Cosmin și fratele lui de patru ani

Prin asociația sa, un tânăr din Dolj încearcă să-i ofere familiei lui Cosmin o a doua șansă. Cristi este cel care s-a oferit să-i construiască băiatului o casă, din banii obținuți din donații și cu ajutorul voluntarilor.

„ – Ne-am gândit să facem un grup sanitar. În momentul de față, deja l-am ridicat, urmează să-i punem acoperișul, dar încă n-a fost pus, pentru că trebuie să-l unim cu acoperișul casei unde vor locui. Ei mai au o anexă, care este din paie. Nu am vrea petreacă iarna acolo…

– Practic, casa va fi construită de la zero?

– Exact!”, spune Cristian Dumitrașcu, președintele Asociației „Povestea Mea” . (VEZI ȘI: POVESTEA PREOTULUI IALOMIŢEAN CARE HRĂNEŞTE SUFLETELE NECĂJITE)

Ziua lui Cosmin

Mâine este ziua lui Cosmin, iar, dacă vreți să-l ajutați, puteți dona în conturile de mai jos, deschise la Banca Transilvania.

RON: RO07BTRLRONCRT0536856701

EURO: RO54BTRLEURCRT0536856701

BIC/ SWIFT: BTRLRO22

cu specificația „COSMIN”