Cutremur puternic în sud-vestul Greciei! Seismul a avut 6,8 grade pe scara Richter: Alertă de tsunami

Publicat: 26/10/2018 | 07:52
Cutremur puternic în sud-vestul Greciei! Seismul a avut 6,8 grade pe scara Richter: Alertă de tsunami

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri în Marea Ionică, în largul coastelor de sud-vest ale Greciei, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul a avut loc vineri (26 octombrie), la ora locală 01.54 la adâncimea de 14 kilometri.  Epicentrul seismului a fost în Marea Ionică, la 33 de kilometri de satul Lithakia, la 42 de kilometri de orașul Zakynthos, la 80 de kilometri de Pyrgos și la 131 kilometri de Patra, cel mai mare oraș din regiunea Peloponez.  Seismul  s-a resimțit în sud-vestul Greciei, dar și în țările vecine, Albania și sudul Italiei.  La ora scrierii acestei știri, nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase. (Citește și Cutremur în România! Vezi unde s-a produs și ce magnitudine a avut)

Alertă de tsunami în Marea Ionică

Potrivit USGS, în urma seismului este posibil să se producă un tsunami local și oamenii din zonă au fost sfătuiți să părăsească zonele de litoral.  Alimentarea cu electricitate în orașul Zakynthos s-a întrerupt în urmă cutremurului, iar o parte din zidul unei biserici din orașul Pyrgos s-a prăbușit, relatează cotidianul Kathimerini.
Seismul  a fost precedat de o serie de cutremure cu magnitudini cuprinse între 4 și 5 grade și a fost rumat de replici. (Vezi și Cutremur cu magnitudinea de 6 grade, în Taiwan)