Dan Negru, ”Regele audiențelor TV” din România, dezvăluiri-șoc: ”Mi-a spus că fie că ești curvă sau academician, ai șanse să prezinți o emisiune!”

Publicat: 13/12/2018 | 23:12

Dan Negru a acordat, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, un interviu fără perdea, în care a făcut dezvăluiri incredibile din culisele televiziunilor. Ce spectacol are în plan să prezinte pentru a fi împlinit din toate punctele de vedere, ce confesiuni șocante i-a făcut un director de post TV, care sunt personajele de la care se inspiră pentru programele de revelion și multe, multe alte subiecte interesante, în rândurile care urmează, în prima parte a interviului. Liniște, “Regele audiențelor” din România are cuvântul! (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

(VEZI AICI: DAN NEGRU, IMPLICAT ÎNTR-UN NOU PROIECT. “MĂ AȘTEAPTĂ ANI GREI”)

Urmează, pentru tine, al 19-lea revelion consecutiv la TV. Nu te-ai săturat?

Când mă satur sau când ma plictisesc, plec. Cred că, în jobul ăsta, cel mai important e când să știi să spui nu. Habar n-am prin ce tertipuri televiziunile de azi reușesc să strice imaginea unor actori, cântăreți care n-au ambiția să refuze și ajung din oameni respectabili niște personaje ieftine de televizor. Cunosc celebrități care într-un singur an au avut la TV roluri de jurat, prezentator și actor. Multialteral dezvoltați pe care publicul îi aruncă la gunoi tocmai pentru că n-au știut să spună “nu”. În televiziune rezistă doar cei care au puterea refuzurilor. Poate de asta au rămas în timp atât de puțini.

Dan Negru, ofertat să prezinte “Cerbul de Aur”!

Ce motivaţie mai ai să continui având în vedere că eşti numărul 1 de aproape două decenii?

– La noi longevitatea e o mirare. “Mai poți?”, “Mai vrei?”, “Mai ai ambiție?”, “De ce nu pleci din țară?“ astea sunt întrebarile pe care le aud. Mă mână în luptă pasiunea de a face televiziune pentru că am avut șansa să mă contaminez cu microbul ăsta de la oameni care au construit breasla asta în România. Valeriu Lazarov sau Titus Munteanu de exemplu.  Și încă mai am de câștigat niște bătălii. Uite, n-am spus-o nimănui până acu’ și sper să nu fac o impolitețe dezvăluind că în vară am avut onoarea să fiu ofertat ca să prezint “Cerbul de Aur”. Colegii mei de televiziune, fie din TVR, Antenă sau de oriunde altundeva știu că “Cerbul” îmi lipsește din prezentări și că mi-aș fi dori să-l prezint. O birocrație pe care n-am putut să o înving m-a oprit să fiu pe scena “Cerbului”, dar uite, e o performanță pe care mi-o doresc. (Angajează-te și câștiga 10.000$ lunar!) 

Te consideri un exemplu demn de urmat pentru “lupii tineri” în materie de show-uri de divertisment?

– Nu, deloc. Și Răduleasca, și Teo, și Esca și toate celelate branduri de TV vin din alte vremuri, cele în care se puteau construi aceste nume și branduri în breasla asta. Într-o zi, demult, am ieșit cu Lazarov la o masă în Centrul Vechi unde totul era gri, ponosit și întunecat. Mi-a spus că atunci când retaurantele se vor umple de oameni, când se vor deschide mall-uri și alte opțiuni de distracție, lumea nu va mai fi atât de atentă la TV și că sunt norocos că mi-am început cariera atunci, când singura distracție era TV-ul.

S-au deschis mall-uri, restaurante și, colac peste pupăză, a apărut și new media. Deci, nu sunt un exemplu, vin dintr-o perioadă în care televiziunea avea putere, atunci s-au construit icon-urile în TV. Azi e abundență de informație, de branduri, de nume, de cariere. Și abundența e cea mai bună cenzură. Suntem mulți și totuși puțini. Un director de TV mi-a spus că azi televiziunile nu mai au short list-uri de nume, că fie că ești curvă sau academician, ai șanse să prezinți o emisiune de televizune. Un soi de neomarxism, ha, ha. Deci, nu! Nu sunt un bun exemplu. Cred în short list-uri, în experiență, în har sau în valoare. Nu cred în neomarxism.

Dan Negru, pregătit de al 19-lea Revelion consecutiv la Antena 1

(CITEȘTE ȘI: DAN NEGRU A DAT TOT DIN CASĂ! CÂŢI BANI CÂŞTIGĂ UN PREZENTATOR TV DIN ROMÂNIA)

Paolo Bonolis și Carlo Conti, modelele sale!

În programele de revelion, te inspiri din străinătate sau aplici o reţetă tradiţională? Dacă te inspiri, de unde?

– Sunt o copie a moderatorilor celebri din Italia, Franța sau Spania. Îi imit pe Paolo Bonolis sau pe Carlo Conti și nu mă feresc să o spun. Noi nu avem o piață media, avem un chioșc. Dar e o limită în a copia. Brâncuși avea dreptate, cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți să zbori.   

Cum te împaci cu supranumele de “Regele audienţelor”?

– Mă măgulește. Dar cel mai mult m-a topit când fetița mea, mare deja, a venit într-o zi de la școală și mi-a spus “Tati, e adevărat ca tu ești regele audiențelor? Că așa mi-au spus colegii la școală și când am tastat pe google  «regele audiențelor» au părut pozele cu tine”. M-a blocat. Îi țin departe de lumea reflectoarelor pe ăștia mici, dar atunci m-am fâstâcit. (Cel mai bun studio de videochat din București face angajări) 

În partea a doua a interviului, Dan Negru oferă detalii despre Revelionul 2019 și le mărturisește telespectatorilor motivele pentru care trebuie să rămână și acum alături de el, în fața micilor ecrane.

Ținta numărul 1 pentru Prima TV

La începutul lunii decembrie, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, dezvăluia că Dan Negru este dorit cu insistență de Prima TV, post care, de puțină vreme, și-a schimbat proprietarul. Adrian Tomșa, boss-ul Look TV, a preluat controlul asupra stației deținute de Cristian Burci, iar actualul prezentator de la Antena 1 ar fi în capul listei cu achiziții pentru noua conducere de la Prima TV.

În prezent, există anumite discuții. I s-a propus să prezinte emisiuni de divertisment. Pentru moment, nimic nu este bătut în cuie. Cert este că Dan Negru este dorit de Prima TV, au început discuțiile. Sunt tratative, tatonări… De regulă, astfel de negocieri durează. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor. Postul va pune accent pe sport, în principal fotbal, filme și emisiuni de divertisment.

Primul pas este să cumpere producții HBO. Postul are foarte mulți bani. Va cumpăra niște formate internaționale mari și au nevoie de un «șofer» ca să le conducă. Iar Dan Negru este, în viziunea lor, persoana potrivită pentru acest lucru. Nu este singurul vizat, dar este în capul listei. Iar discuțiile au început”, precizau, la momentul respectiv, sursele noastre.

A venit la Antenă în 2000!

Născut pe 23 februarie 1971 la Timișoara, Dan Negru este un prezentator român, celebru pentru succesul show-urilor TV și pentru longevitatea carierei în televiziune. A fost inclus în „Top Host European Broadcast” datorită faptului că a prezentat simultan formate internaționale de succes în două țări diferite, România și Republica Moldova.

Dan Negru este singurul moderator european de televiziune care a prezentat 18 ani consecutiv Revelioane televizate, fiind lider de audiență, conform studiilor oficiale. Show-urile sale au avut un impact atât de mare asupra telespectatorilor încât „Fac revelionul cu Negru” a devenit o exprimare clasică pentru cei care petrec noaptea dintre ani acasă, la televizor.

Dacă va ajunge la un acord cu Prima TV, Dan Negru ar urma să prezinte, în acest an, ultimul Revelion în calitate de moderator la Antenă.

Și-a început activitatea la Radio Timișoara în 1991, apoi a activat la TVR din 1994 și din 2000 la Antenă. (Cel mai bun studio de videochat din București face angajări)

(NU RATA: MOTIVUL PENTRU CARE DAN NEGRU NU VREA SĂ ȘTIE NIMENI CUM ARATĂ SOȚIA LUI)

Dan Negru, “regele audiențelor”!

Este cunoscut pentru show-uri TV care au stabilit recorduri de audiență atât în România, cât și în Republica Moldova: Next Star, Ghicește vârsta (Guess my age), Te pui cu Blondele (Beat the Blondes), Vrei să fii milionar (Who wants to be a millionaire), Batem Palma (Let’s make a deal), Ciao Darwin, Fabrica de staruri (Star Factory), Da sau Nu (Deal or not Deal), Plasa de stele, Competiția, O seară de vis împreună cu Mihaela Rădulescu, Revelioane 1999-2018, Festivaluri Mamaia, Eurovison, Callatis, Academia Vedetelor, Ziua Judecății, Geniali împreună cu Simona Gherghe, Jocuri la Saint Tropez (Jeux sans Frontieres) sau Echipa Fantastică.

Din 2010 este moderator TV și în Republica Moldova la televizunea Prime, cu emisiunile: „Vrei să fii milionar?”, „Da sau Nu?”, „Fabrica de staruri”. (Studio de videochat București oferă salariu garantat!)

În 2010 a lansat, la editura Corint, cartea „Amintiri în alb-negru” cu o prefață semnată de Mihaela Rădulescu și ilustrată de caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Nu a acceptat să apară în reclame, refuzând orice asociere de produs. Dan Negru este, de asemenea, o persoană discretă, care apare rar în public. Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog, împreună cu care are doi copii, Dara și Bogdan.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...