De-a râsul-plânsul! Un elev a fost prins la BAC cu copiuță, doar că pe foi era trecută materia de clasa a VIII-a

Publicat: 01/07/2020 | 11:07
De-a râsul-plânsul! Un elev a fost prins la BAC cu copiuță, doar că pe foi era trecută materia de clasa a VIII-a

Este anchetă la un liceu tehnologic din Bihor, după ce la proba scrisă de la examenul de Bacalaureat la limba și literatura româna un elev a fost prins cu copiuță. Ironia sorții face ca materia găsită în foile tânărului să fie greșită, mai exact de clasa a VIII-a.

S-au petrecut lucruri stranii la Liceul Tehnologic din Bihor la proba scrisă la limba și literatura română. Întreaga unitate școlară a rămas fără energie electrică în timpul examenului și fără apă curentă. Apoi un elev a fost dat afară de la examen pentru că a fost prin cu copiuță, care, de altfel, era pentru clasa a VIII-a.

CITEȘTE ȘI: Cutremur în România! Unde s-a simțit și câte grade a avut

Candidații la Bacalaureat și supraveghetorii lor nu s-au putut spăla pe mâini în liceul din Ștei în ziua examenului la Limba română. În toată clădirea nu a curs apa.

„Cu toate că știau prevederile ordinului comun, al celor două ministere, nu au avut apă și s-a pus în pericol sănătatea lor”,  a spuss Virgil Blage, inspector școlar general al ISJ Bihor.

Liceul nu avea nici generator electric. Un aparat a fost adus după ce șeful comisiei de Bacalaureat a reclamat situația, dar s-a dovedit că nu a fost suficient în timpul unei pene de curent.

 „S-a creat un incident. Acel transformator a avut o problemă majoră, iar curentul a fost luat undeva între trei și cinci minute”, a declarat Marius Cioară, viceprimarul orașului Ștei.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în Cluj. Trei oameni au murit pe centura Vâlcele-Apahida. VIDEO

Nu au lipsit nici incidentele create de candidați. Unul dintre aceștia a a cerut de mai multe ori să meargă la toaletă, până când s-a întors șchiopătând și cu șiretul desfăcut la un pantof.

„L-am rugat să își dea jos pantoful și am găsit în interiorul pantofului un iPhone8. S-a descoperit acea crestomație de clasa V-VIII, dar el era la examenul de clasa a XII-a”, a mai spus Virgil Blage, inspector școlar generalal al ISJ Bihor.

„E un elev dintr-o serie anterioară, nu l-am învățat noi să facă asta„, a declarat Lucian Cerna, directorul Liceului Tehnologic.

ISJ Bihor îl cercetează disciplinar pe directorul liceului tehnologic Ștei, pentru că nu a pregătit corespunzător centrul de examinare.

Citește și...