Decizia incredibilă luată de proprietarul unei terase din Vama Veche: ”Nu dorim să încurajăm răspândirea virusului”

Publicat: 10/07/2020 | 10:56
Decizia incredibilă luată de proprietarul unei terase din Vama Veche: ”Nu dorim să încurajăm răspândirea virusului”

Proprietarul unei terase din Vama Veche a luat o decizie radicală. Bărbatul își va închide ușile pentru clienți, în weekend, deoarece nu vrea să încurajeze răspândirea coronavirusului.

Românii vor să se bucure de vacanță, iar majoritatea dau o fugă la mare în weekend. Din păcate, însă, distanțarea socială nu este respectată. Iar din acest motiv, proprietarul unei terase din Vama Veche a decis să-și închidă prăvălia.

”Ținând cont de evoluția cazurilor noi de infectări și asocierea evoluției cu Vama Veche și locația Vis-a-Vis, am decis ca acest weekend să ținem locația închisă.

Vama Veche este foarte aglomerată în #weekend și suntem convinși ca nici un club nu poate asigura distanțarea socială, mai ales locația noastră care este lângă strada principală, unde traficul este intens și imposibil de controlat.

Mulțumim publicului și clienților noștri care au apreciat pozitiv și într-un număr copleșitor de mare munca noastră, atmosfera și evenimentele pe care încercăm sa le oferim. Dorim însă siguranța și sănătate tuturor turiștilor ce ajung pe litoral și nu dorim sub nici o formă să încurajam răspândirea virusului.

Subliniem faptul că este strict decizia noastră și sperăm ca aceasta să fie un semnal către responsabilitate socială și pentru restul litoralului și ca acesta sa fie perceput corect!”, a scris pe Facebook Ninel Dănilă, proprietarul unei terase din Vamă.

Totodată, începând din acest weekend, barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, iar volumul va fi diminuat. (CITEȘTE ȘI: CAMERA DEPUTAȚILOR A ADOPTAT LEGEA PRIVIND CARANTINA! CONDIȚIILE ÎN CARE VOR FI INTERNAȚI PACIENȚII)

”Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării.

Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală.

Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, se arată în comunicatul Primăriei Limanu.

După lăsarea serii, se va auzi muzică în surdină

Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, a luat această măsură pentru a diminua răspândirea coronavirusului. Astfel, în fiecare sfârșit de săptămână, după lăsarea serii, în Vama Veche se va auzi muzică în surdină. (VEZI ȘI: SE REFACE CUPLUL LEO DE LA STREHAIA – DANA CRIMINALA. “MĂ IUBEȘTE ȘI NU POATE SĂ…”)

Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul weekend-ului.

Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde.

Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche şi nici să fim acuzaţi că îngrădim opţiunile oamenilor de a-şi petrece timpul liber. Dar, trăim o ameninţare reală, iar agenţii economici au înteles şi au fost extrem de receptivi.

Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020.

Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme, a afirmat primarul.