Dezastrul continuă la Blue Air! Pasageri sechestrați pe aeroport și…

Publicat: 13/05/2019 | 23:14

Încrengături tenebroase și mari interese financiare s-ar ascunde în spatele acționariatului Blue Air, au susținut mai multe surse media, de-a lungul timpului, după ce compania a fost preluată de la Nelu Iordache. În prezent, Blue Air este deținută în proporție de 99,9% de un fost pilot al companiei. Acesta a achiziționat inițial 33% din acțiunile Blue Air, cu 9,9 milioane de euro, în condițiile în care el nu avea venituri în trecut. Grav este însă că această companie aeriană low cost înregistrează tot mai des incidente care bagă pasagerii în sperieți, iar pentru unele dintre ele nu se oferă niciun fel de explicații! Un astfel de episod strigător la cer a fost relatat, nu mai departe de luni, chiar de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA

Compania BLUE AIR a bifat, luni, un nou incident lăsat fără explicații, dar care i-a făcut pe pasageri să trăiască clipe de groază. Timp de patru ore, călătorii s-au simțit, pur și simplu, sechestrați!

Vorbim de cursa BLUE AIR 0B 120, care era programată să decoleze din  Florența la 14:40 în direcția București. La ora 15:10, deci cu 30 de minute întârziere față de ora decolării, a început îmbarcarea, potrivit martorilor. Pasagerii au fost urcați în mai multe autocare, pe pistă. “Asta e, bine că totuși plecăm azi… că așa e la BLUE AIR… debandadă completă, bătaie de joc generalizată”, comenta, foarte iritat de situație, unul dintre pasageri. (VEZI ȘI: INCIDENT PE AEROPORTUL OTOPENI! AVION BLUE AIR ÎNTORS DUPĂ CE A LOVIT CU COADA PISTA)

Autocarul a ieșit de pe pistă și a intrat pe… autostradă

Au crezut pentru o clipă că sunt protagoniștii unui film de groază, pentru că autocarul care trebuia să-i transporte spre avion a ieșit efectiv de pe pistă și a intrat pe autostradă, fără să li se comunice ce urmează să se întâmple!

Autocarul iese de pe pistă, ca, în final, să iasă din aeroport! Și taie orașul și iese pe autostradă. Oamenii, neștiind ce se întâmplă, se întreabă unii pe alții ce se întâmplă. Cineva zice că e posibil să ne ducă la Pisa. Nu știm însă unde”, a povestit unul dintre pasageri pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA

Călătorii au sosit la aeroportul din Pisa după o oră de mers cu un autocar într-o direcție neștiută! ”La Pisa, niciun reprezentant BLUE AIR. Nimeni nu știe ce să facă. Bătaie de joc!”, ne-a ținut la curent același martor.

După patru ore de când trebuia, inițial, să decoleze aeronava, pasagerii au urcat în avion, iar comandantul a avut un moment de rătăcire când a fost nevoit să dea explicații. ”A făcut un anunț interesant, în sensul în care aeronava nu ar fi putut decola de pe aeroportul din Florența deoarece era prea greu… Comandantul a mai anunțat că vom decola după ce vor veni niște muncitori să care bagajele, mai târziu un pic?!?!”, am aflat tot de la martori.

Incidente pe bandă rulantă la Blue Air

Pe 31 octombrie 2018, un avion care aparținea companiei Blue Air și zbura pe ruta Cluj-Napoca – Dublin s-a depresurizat în aer! Măștile de oxigen au picat, iar oamenii s-au panicat foarte rău. Explicația pentru acest incident: decizia comandatului, care a venit ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei.

Pe 2 aprilie 2018, alți pasageri Blue Air au trăit momente de panică după ce au decolat din Cluj spre București, iar aeronava începuse să ”trepideze ca o mașină de spălat stricată”, potrivit martorilor. Aeronava de tip Boeing 737 suferise avarii majore la un motor! Compania a declarat apoi că de vină ar fi fost un animal de mari dimensiuni, care, în timpul manevrelor de la decolare, pur şi simplu a fost aspirat în turbina motorului. (CITEȘTE ȘI: UN AVION BLUE AIR BUCUREŞTI A ATERIZAT DE URGENŢĂ LA BUDAPESTA)

S-a auzit aşa ca o bubuitură şi a inceput să vibreze supertare avionul şi scotea sunete extra-ciudate, ca o maşină de spălat efectiv. Tot zborul a fost aşa. Am stat în aer cam 30 de minute sau mai bine, lumea era foarte panicată. Toţi se întrebau de ce sună aşa tare. Scaunele parcă aveau vibromasaj, dar totuşi am zis că poate aşa este aeronava respectivă şi am așteptat să zică pilotul ceva”, a declarat una dintre pasagere, citată de Stirileprotv.ro.

După câteva zeci de minute, pilotul a anunţat că avionul are o problemă şi că se vor întoarce la sol.

Acționariat-fantomă în spatele companiei Blue Air

Presa a relatat, de-a lungul timpului, despre ”modul ostil de preluare al Blue Air” (Detalii AICI). Mai interesant este însă cine sunt, în mod oficial, în acest moment, acționarii celui mai mare operator aerian privat din România.

Rada Teodor Cristian este acum acționar majoritar al companiei, potrivit boardingpass.ro. Acesta deține 99.9% din acțiuni (899 la număr) iar actualul director general, Marius Puiu, deține restul de 0.1%

Acționariatul companiei Blue Air Aviation SA era împărțit până de curând între Marius Puiu, Teodor Cristian Rada, Tudor Constantinescu și Luciana Păunescu. (VEZI AICI: Ce afaceri aveau acționarii Blue Air înainte de a prinde aripi)

Unul dintre acţionarii companiei este Marius Puiu, cel care mai deţine firma Ravenclaw Consult. Despre această companie a sa, de consultanţă, se ştie că are 14 angajaţi, încă de la înfiinţare, din 2004, fiind mereu pe pierderi şi doar în 2017 a înregistrat un profit de 3,13 milioane lei. Deţinătorul celor 33% din acţiunile BLUE AIR este cetăţean austriac din anul 2001, iar din 2016 a devenit şi consul onorific al Austriei la Constanţa. Zvonuri din mediul de afaceri vorbesc și despre posibile apropieri de serviciul de spionaj extern al României!

El susținea anul trecut, referindu-se la preluarea companiei de la omul de afaceri Nelu Iordache, că ”A fost o decizie care a trebuit luată foarte repede, în mai puțin de 24 de ore”.

Marian Vanghelie a vorbit în trecut despre “orchestrarea arestării lui Iordache pentru a-i lua Blue Air-ul”.

Întreaga poveste a fost relatată de jurnaliștii de la Național: ”...în data de 6 aprilie 2013, la patru luni de la arestarea preventivă a patronului Blue Air, Gheorghe Răcaru – fost director general al Tarom, pe atunci acționar minoritar al Blue Air, convoaca pe neașteptate Adunarea Generală a Asociaților, scopul acelei adunări fiind chipurile suspendarea lui Nelu Iordache din funcția de administrator, motivul declarat fiind «imposibilitatea desfășurării activităților societății datorită stării de arest a administratorului».

Scopul nedeclarat, dar dovedit ulterior de acțiunile întreprinse de Răcaru, dar și prin decizia instanței de anulare a acelei suspendări netemeinice, a fost acela al desemnării unui Consiliu de Administrație compus din: Ionașcu Adrian, Vizental Rudolf, Philips Elen, adică persoane care puteau și doreau să participe la planul pus la cale de Răcaru Gheorghe, respectiv vânzarea de îndată a prosperei afaceri Blue Air către societatea înființată de o colaboratoare a sa mai veche și extrem de apropiată – Luciana Păunescu -, împreună cu alți trei asociați aflați tot în sfera de influență socio-profesională a lui Răcaru (foști piloți la Tarom, unde Răcaru a tăiat și a «spânzurat» ani la rând)”, se arată în articol

Persoanele care au avut probleme pe zborurile companiei low-cost ne pot scrie la pont@cancan.ro pentru inițierea unui proces colectiv!

Citește și...