Dezvăluirile uluitoare ale unor epidemiologi. Oamenii riscă să se îmbolnăvească de COVID-19 mai mult acasă decât în exteriorul locuinței

Publicat: 24/07/2020 | 12:32
Dezvăluirile uluitoare ale unor epidemiologi. Oamenii riscă să se îmbolnăvească de COVID-19 mai mult acasă decât în exteriorul locuinței

Epidemiologii din S.U.A au făcut dezvăluiri uluitoare. Oamenii riscă să se îmbolnăvească de COVID-19 mai mult acasă decât în exteriorul locuinței.

Un studiu publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe data de 16 iulie a analizat în detaliu 5.706 de „pacienți index”, care au fost testați pozitiv pentru coronavirus, și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele au arătat că mai puțin de 2%  au luat virusul din afara locuinței, în timp ce aproape 12% au contractat boala acasă. rata infecției din locuință a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70, potrivit Digi24. (CITEȘTE ȘI: ARE CURAJ! CUM ARATĂ MIRELA VAIDA FĂRĂ NICIUN STROP DE MACHIAJ: ”VAI, CÂT EȘTI DE…”)

„Aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, explică Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) și unul dintre autorii studiului.

Copiii au probabilități scăzute să fie pacienți index

Copiii cu vârsta de nouă ani sau mai mici au probabilități scăzute să fie pacienți index, a declarat dr. Choe Young-june, cel care a condus studiul, dar a menționat că eșantionul de 29 de copii sub 9 ani avut în vedere a fost considerabil mai mic decât cel de 1.695 de tineri cu vârste între 20 și 29 de ani. (VEZI ȘI: MARGHERITA DE LA CLEJANI, PLINĂ DE TATUAJE ÎN PLATOUL UNEI EMISIUNI TV. CARE ESTE SEMNIFICAȚIA LOR)

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, a mai spus Choe.