Diagnosticul pus de medici pentru Andreea Bălan în sala de naștere: “Este un accident dramatic, care antrenează perturbări fiziopatologice”

Publicat: 05/03/2019 | 22:36

Conf. dr. Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, a explicat în cadrul unui interviu mai multe despre ceea ce s-a întâmplat în sala de nașteri, unde cântăreața a suferit un stop cardio-respirator. El a vorbit și despre complicațiile diagnosticului pe care i l-au pus vedetei chiar în timp ce năștea prin cezariană a doua fetiță. Situația a fost gestionată cu maxim profesionalism de echipa excepțională de medici de la Sanador, cel mai performant spital privat din România.

Citește și: Cât timp a fost resuscitată Andreea Bălan, după ce a făcut stop cardio-respirator înainte să nască! ”De-abia…”

Diagnosticul pus de medici pentru Andreea Bălan în sala de naștere

Doctorul Doru Herghelegiu nu a putut să spună diagnosticul bolii Andreei Bălan care a dus la stop cardio-respirator, pentru că nu îl poate oferi făcă acordul vedetei sau al familiei acesteia, însă el a explicat ce se întâmplă, de fapt, în cazul acestei complicații.

„Este un accident dramatic, imprevizibil, care antrenează perturbări fiziopatologice extrem de severe: șocul cardiac, stop respirator, deci o insuficiență cardiacă dublată de una respiratorie care se instalează brusc – sunt devastatoare – și, în final, se adaugă o tulburare de coagulare care pune în pericol supraviețuirea. De-abia astăzi (n.r.:marți), în cursul zilei, am reușit să echilibrăm tulburarea de coagulare.

Problemele respiratorii au fost echilibrate în timp util în sala de operații și nu i-au produs niciun moment de deteriorare a funcțiilor cerebrale. Imediat s-a trecut de la anestezia combinată în momentul în care s-a instalat șocul cardio-respirator și s-au început în paralel cu intervenția chirurgicală toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina finalizarea dramatică ce apare într-o proporție covârșitoare în aceste cazuri”, a subliniat medicul Herghelegiu, la „Sinteza Zilei”.

Citește și: Andreea Antonescu, primele declarații după ce a vizitat-o pe Andreea Bălan la spital

„A fost o situație critică, într-adevăr. Din nefericire, în consimțământul de naștere este undeva un paragraf în care este specificat și acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Multe paciente, în special cele care nasc pe cale naturală sunt revoltate: ‘cum? eu pot să mor la o naștere naturală?’ Trebuie să menționez că această complicație care a apărut în cazul doamnei Bălan este mai frecventă la nașterile pe cale naturală și nu la nașterile prin cezariană. Este o complicație extrem de rară – survine la un număr mare de 80.000 de nașteri, dar cu o mortalitate extraordinar de mare. Nu sunt statistici foarte sigure, dar peste 90% din paciente mor”, a spus Doru Herghelegiu în cadrul aceluiași interviu.

Andreea Bălan și George Burcea sunt căsătoriți

Andreea Bălan (n.: 23 iunie 1984 în Ploiești) este o cântăreață de muzică pop. Vedeta a debutat în muzică în 1994 la emisiunea pentru copii “Ba da, ba nu”. Doi ani mai târziu, artista a lansat primul ei album solo, “Amețiți de fum”. Ea a cunoscut succesul împreună cu Andreea Antonescu, alături de care a format trupa Andrè. După ce formația s-a destrămat, fiecare și-a continuat pasiunea pentru muzică.

Andreea Bălan a devenit mamă pentru prima dată pe 9 octombrie 2016. Ea a adus pe lume o fetiţă sănătoasă de 3,270 kilograme şi 49 de centimetri, căreia i-a pus numele Ella Maya. La cinci luni de la nașterea fiicei sale, cântăreața s-a căsătorit cu George Burcea. Ceremonia a avut loc pe Sunset Beach, o superbă plajă din Malibu California. Visul de a se însura pe o plajă din America a fost al actorului, iar artista a făcut tot posibilul ca acesta să se împlinească. Biletele de avion către America au fost cadoul pe care Andreea Bălan i l-a făcut lui George Burcea la începutul lui 2017, de ziua lui de naştere. “George când era mic și se uita la acel serial, «Sunset Beach» își imagina că într-o zi, când o să crească, o să ajungă în America pe acea plajă… nu știa cum, în ce fel și cu cine, dar la 10 ani i s-a întipărit în minte acea plajă. Atunci când i-am spus că visul i s-a împlinit, a fost foarte foarte emoționat și i-am făcut cadou biletele de avion de ziua lui pe 15 ianuarie”, a mărturisit cântăreața într-un interviu mai vechi.

Andreea Bălan a adus-o pe lume pe a doua fetiță a cuplului pe 4 martie 2019. La naștere, Clara Maria cântărea 3.2 kg și a primit nota 10 din partea medicilor. Din nefericire, în sala de nașteri, cântăreața de 34 de ani a făcut stop cardio-respirator, chiar în timpul operației de cezariană. Echipa excepțională de medici de la Sanador, cel mai performant spital privat din România, a intervenit însă prompt și a salvat-o pe artistă.

Citește și...