Donald Trump anunță redeschiderea urgentă a bisericilor! „Sunt locuri esențiale care furnizează servicii esențiale”

Autor: A. D.
Publicat: 22/05/2020 | 23:40
Donald Trump anunță redeschiderea urgentă a bisericilor! „Sunt locuri esențiale care furnizează servicii esențiale”

Epidemia de coronavirus a făcut numeroase victime și a determinat închiderea tuturor spațiilor care pot facilitat adunări de oameni, cu scopul de a încetini și preveni răspândirea accelerată a virusului. Astfel, barurile, bisericile, restaurantele sălile de sport și multe astfel de locuri și-au închis porțile. Mai mult majoritatea activităților a fost sistată, iar oamenii au fost nevoiți să lucreze de acasă.

După o perioadă critică în care totul a fost amorțit, majoritatea statelor au început să relaxeze măsurile, iar omenii se întorc la activitățile normale. După ce multe dintre spații au fost redeschis, președintele Donald Trump a cerut ca lăcașurile de cult, moscheele și sinagogile din Statele Unite să fie redeschise din acest weekend, anunță CNBC.

Astfel, în cadrul unui eveniment dedicat veteranilor ce a avut loc vineri, 22 mai, Donald Trump a făcut anunțul. (CITEȘTE ȘI: DONALD TRUMP A DECIS RETRAGEREA SUA DIN ACORDUL MILITAR CU RUSIA! CE CONSECINȚE LA NIVEL GLOBAL ATRAGE ACEST LUCRU)

„Sunt locuri esențiale care furnizează servicii esențiale. Voi corecta această nedreptate. Unii guvernatori au considerat esențiale magazinele de băuturi alcoolice și clinicile pentru avorturi, dar au omis bisericile și alte lăcașuri de cult. Nu e normal. Așa că voi corecta această nedreptate și voi numi casele de cult esențiale”, a transmis Trump, citat de NBC News.

Se pare că decizia președintelui Trump vine după ce Chicago a început să amendeze bisericile pentru că organizează slujbe religioase și nu se supun ordinelor de izolare la domiciliu emise de guvernatorul J.B. Pritzker. (VEZI ȘI: ANUNȚ-ȘOC ÎN PLINĂ PANDEMIE. DONALD TRUMP IA PREVENTIV HIDROXICLOROCHINĂ, DEȘI NU ESTE BOLNAV: ”EU CRED CĂ E BUN…”)

Așadar, Donald Trump a decis să ia atitudine. „Guvernanții trebuie să permită deschiderea acestor locuri esențiale foarte importante ale credinței chiar acum, în acest weekend. Dacă nu o fac, îi voi înlocui”, a conchis Trump.

În SUA, până în prezent au fost confirmate peste 1.58 milioane de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și peste 95.050 de decese.