Două persoane au murit în ultima săptămână după ce au căzut într-o fântână. Ultima tragedie s-a produs la Piatra Șoimului

Publicat: 27/05/2020 | 20:00
Două persoane au murit în ultima săptămână după ce au căzut într-o fântână. Ultima tragedie s-a produs la Piatra Șoimului

Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unei persoane căzute într-o fântână din localitatea Piatra Șoimului.

Pentru degajarea persoanei căzute în fântână au intervenit două echipaje cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD TIM. Pompierii au scos din fântână (aproximativ 14 m adâncime) o femeie de aproximativ 70 de ani. 4

Din păcate, medicul de pe ambulanța SMURD a declarat decesul persoanei, a doua din ultima săptămână care a sfârșit în aceste fel. La ora transmiterii acestei știri, autoritățile nu au făcut publice informații privind circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Circumstanțele primului accident

Pe 21 mai, un tânăr de doar 23 de ani s-a stins din viață după ce a căzut într-o fântână. Acesta a fost extras din puț de către un om din Detașamentul de pompieri Aiud, care se afla în apropiere și nu era în timpul serviciului.

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru acordare de prim ajutor și descarcerare, în localitatea Gârbova de Sus. Tânărul ce a căzut în fântână a fost găsit inconștient.

În ciuda eforturilor de resuscitarea victima extrasă din fântână a fost declarată decedată. La fața locului a mai fost solicitată o ambulanță SAJ pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a ajutat la extragerea victimei din fântână.

Salvatorul este un pompier din Detașamentul de pompieri Aiud care a sărit în ajutorul tânărului, chiar dacă nu se afla în timpul serviciului.