Acasă » Știri » Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au adunat prima recoltă din grădina lor. Ce bunătăți au făcut din ea

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au adunat prima recoltă din grădina lor. Ce bunătăți au făcut din ea

De: Denisa Iordache 04/08/2025 | 18:04
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au adunat prima recoltă din grădina lor. Ce bunătăți au făcut din ea
Dana Nălbaru, Sursa foto: Instagram

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru trăiesc de ceva timp într-o lume complet diferită de cea în care îi știau majoritatea românilor. Departe de agitația orașului și de platourile de filmare, cei doi s-au mutat în urmă cu doi ani în satul Moșeni-Greci, unde și-au găsit liniștea și ritmul în mijlocul naturii. Pe lângă livada proprie, cuplul s-a apucat serios de grădinărit și, zilele trecute, s-a bucurat de prima recoltă serioasă din această vară.

Mutarea lor la țară nu a fost doar un experiment de weekend. Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au renunțat definitiv la viața din Capitală și și-au reconstruit existența pas cu pas, alegând un trai simplu, dar plin de satisfacții. Pe canalul lor de YouTube, Bucurii la țară, documentează întreg procesul, de la grădinărit și gătit, până la momentele de familie petrecute în natură.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru, viața la țară

În plin sezon al roșiilor, cei doi au decis să se apuce de conserve și a început cu un clasic: sucul de roșii de casă, făcut după o rețetă tradițională, fără conservanți. Procesul a fost documentat și postat pe Instagram, unde Dragoș Bucur și Dana Nălbaru le-au arătat fanilor cât de simplu și frumos poate fi traiul la țară.

„Pe răzătoare, ca să meargă mai repede! Din câteva roșii «pătate» și câteva bune am făcut cinci sticle de suc de roșii. Producție proprie! Asta pentru că se coc repede și sunt multe, mulțumim Lui Dumnezeu.”, au scris Dragoș și Dana într-o postare unde se vedeau câteva imagini cu roșiile proaspăt culese și puse la treabă.

Rețeta de suc de roșii pe care Dana o folosește e una moștenită din familie și păstrează gustul autentic de altădată. Iată, pe scurt, cum se prepară.

Ingrediente:

  • Roșii bine coapte
  • Sare
  • Zahăr (1 lingură la 3 litri de suc)
  • Frunze de dafin
  • Frunze de busuioc sau mentă (pentru aromă și conservare naturală)

Mod de preparare:

Roșiile se spală, se curăță de codițe și se dau pe răzătoare, exact cum a făcut Dana. Sucul obținut se pune la fiert cu sare, zahăr, dafin și frunze de busuioc sau mentă. Se fierbe până când scade cu aproximativ 15%. Între timp, sticlele sau borcanele se sterilizează, apoi se toarnă sucul fierbinte, se închid bine și se lasă la răcit învelite într-o pătură, pentru o conservare perfectă.

Într-o perioadă în care mulți vor mâncare cât mai naturală și fără chimicale, Dragoș Bucur și Dana Nălbaru arată că e simplu să faci lucrurile ca pe vremuri, acasă, din ce ai în grădină.

CITEȘTE ȘI:

Dragoș Bucur rupe tăcerea despre boala sa. Cum o ține sub control: „Nu mai fac…”

Copiii lui Dragoș Bucur și ai Danei Nălbaru nu au voie pe rețelele sociale! Motivul pentru care părinții nu le permit accesul: „Nu se grăbesc…”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×