Acasă » Trending » LIVE UPDATE! A început războiul în Ucraina! Putin a atacat în această dimineaţă! Avion militar, interceptat la Bacău

LIVE UPDATE! A început războiul în Ucraina! Putin a atacat în această dimineaţă! Avion militar, interceptat la Bacău

De: Răzvan Scarlat 24/02/2022 | 11:22
LIVE UPDATE! A început războiul în Ucraina! Putin a atacat în această dimineaţă! Avion militar, interceptat la Bacău

Acum este oficial! Rusia atacă Ucraina cu avioane, tancuri, rachete și nave militare. Debarcarea trupelor lui Vladimir Putin a început în portul Odesa. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat stare de război.

 

UPDATE, ora 22:40 / Insula Șerpilor a fost ocupată de forțele rusești. Insula a fost bombardată de nave rusești, iar infrastructura a fost distrusă.

Mai multe site-uri guvernamentale rusești au rămas fără internet (Paginile web ale Kremlinului, Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Externe).

UPDATE, ora 22:20 / Cel puțin 57 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 169 au fost rănite în urma atacurilor din partea Rusiei, a anunțat Viktor Lyashko, Ministrul ucrainean al Sănătății.

De asemenea, până la această oră, conform Antena 3, peste 1500 de persoane au fost arestate în Rusia.

UPDATE, ora 21:40 / Sute de explozii în orașul-port Mariupol. Până în acest moment, 26 de persoane rănite au primit îngrijiri medicale la spital, după bombardamentele din estul orașului. Acesta se află la aproape 10 kilometri de zonele controlate de separatiștii proruși.

UPDATE, ora 21:00 / Până în acest moment, 167 de persoane au fost arestate în Rusia, conform Reuters. Numărul acestora ar putea să crească, în următoarele ore. Rețelele de socializare abundă în filmulețe în care apar cetățeni în timp ce sunt luați de oamenii legii.

De asemenea, Boris Johnson a făcut o serie de declarații: ”Astăzi, președintele Putin, a explicat, printr-un un motiv absurd, că vrea să demilitarizeze Ucraina și a declanșat invazia. Din aceste motive, Vladimir Putin va fi condamnat în ochii lumii și ai istoriei. Niciodată nu va putea să se spele de sângele victimelor de pe mâinile sale.

Putin este un agresor mânjit de sânge care crede în cuceriri imperiale. Această aventură a lui Vladimir Putin trebuie să se termine cu un eșec. Din punctul meu de vedere Marea Britanie anunță cel mai mare pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Înghețăm toate activele băncii VTB. Vom exclude băncile rusești din sistemul financiar din Europa.

Vom limita numărul de bani pe care cetățenii ruși îl vor putea depune în băncile din Marea Britanie. Vom îngheța activele a 100 de entități și indivizi în plus. Vorbim despre toți producătorii care susțin mașinăria lui Putin.

Interzicem Aeroflot în Marea Britanie. Vom crea legi noi pentru a interzice exporturi pentru obiecte cu uz dual în Rusia, inclusiv echipamente tehnologice.

Aceste sancțiuni vor limita capabilitățile tehnice și militare ale Rusiei pentru următorii ani”.

UPDATE, ora 19:30 / Forțele militare ale Rusiei au cucerit centrala nucleară de la Cernobîl.

“Rușii au capturat stația de la Cernobîl. Personalul stației este ținut ostatic. Acest lucru amenință securitatea nu numai a Ucrainei, ci și a Europei”, este mesajul transmis de consilierul Comandantului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Alyona Shevtsova

De asemenea, pe timpul nopții, în Kiev există în vigoare o interdicție de circulație.

UPDATE, ora 17:40 / Insula Șerpilor este atacată de ruși cu avioanele și navele.

În Rusia, în aceste momente, sunt revolte în stradă anti-Putin, iar zeci de persoane au fost arestate.

UPDATE, ora 15:20 / Aeroportul Ivano-Frankivsk, din Vestul Ucrainei, a fost distrus de rachetele rusești.

De asemenea, Mykhailo Podoliak, consilierul președintelui Zelenski, a declarat faptul că există posibilitatea ca trupele ruse să intre în cartierul guvernamental din centrul Kievului: ”Poate vom avea de a face cu o aterizare precisă. Acum există bătălii puternice în Hostomel (n.r. satul Hostomel, regiunea Kiev) și o încercare de a pătrunde în cartierul guvernamental este posibilă. Unul dintre obiective este înlăturarea conducerii țării”.

UPDATE, ora 14:20 / Zborurile către şi dinspre Chişinău ale companiei TAROM au fost suspendate. Pentru mai multe detalii, pasagerii afectați sunt invitați să contacteze compania aeriană.

“Vă informăm faptul că Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian începând de astăzi, 24 februarie 2022, ora 12:02, având în vedere situaţia de conflict din regiune.

Conform NOTAM-ului (Notice to Airmen) emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, suspendarea zborurilor este în vigoare până în data de 4 martie 2022, ora 23:59.

În acest sens, TAROM suspendă operarea zborurilor spre/dinspre Chişinău, începând de astăzi (zborurile RO201, RO202, RO207, RO208, RO209 şi RO210)”, a anunţat compania într-un comunicat de presă.

UPDATE, ora 13:30 / Clipe de teroare în Ucraina. Un jurnalist de la The Guardian a relatat un mesaj primit de la un ofiţer ucrainean de pe front: „Se trage în noi. Ăsta e sfârşitul”.

UPDATE, ora 12:30 / Ucraina a fost lovită de un nou val de rachete, după cum a anunţat fostul consilier al lui Volodimir Zelenski.

UPDATE, ora 11:30 / Republica Moldova a declarat stare de urgenţă, după ce Putin a invadat Ucraina.

UPDATE, ora 11:00 / Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îi cere lui Putin să înceteze atacul asupra Ucrainei.
„Franța condamnă ferm decizia Rusiei de a declara război Ucrainei. Rusia trebuie să își încheie imediat operațiunile militare”.

Citeşte şi:

Cât costă costumul în care Vladimir Putin a declarat război Ucrainei! Suma e fabuloasă
Mărturia românului prins în Ucraina, în plin război: „Sunt singur aici”

UPDATE, ora 10:00 / Ucrainienii au eliminat 50 de inamici, anunţă UNIAN.

UPDATE, ora 9:00 / Un avion militar ucrainean a fost interceptat la Bacău, conform unui comunicat emis de MApN:

„Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național”.

Cele două aeronave militare române au aplicat cu strictețe procedurile naționale și regulile internaționale aplicabile în astfel de situații, procedând la interceptarea și identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spațiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operațiune încheiată la ora 07.05.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situații. Vom reveni cu detalii pe acest subiect, pe măsură ce acestea vor fi disponibile”.

NU RATA:

Bilanţ terifiant după doar câteva ore de război în Ucraina! Sute de oameni au murit în această dimineaţă
Guvernul României, prima reacţie după ce Putin a invadat Ucraina. Ce se întâmplă acum, la noi în ţară + Mesajul lui Klaus Iohannis


Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o acțiune militară specială în Donabs. Ulterior, în Kiev, Harkov sau Odesa s-au auzit mai multe explozii. Operațiunea militară demarată de Rusia este complexă, în acțiune fiind implicate avioane, tancuri, rachete și nave militare.

(VEZI AICI: A ÎNCEPUT EVACUAREA CIVILILOR DIN DONEŢK! UCRAINA SE TEME DE INVAZIA RUSIEI, DUPĂ BOMBARDAMENTELE VIOLENTE)

Ministrul de Interne din Ucraina a precizat că, deja, ar fi sute de răniți în urma atacurilor. La rândul lui, Volodimir Zelenski a avut o primă reacție după atacul Rusiei, ocazie cu care a transmis populației să rămână în case.

Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră. S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre. Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden. SUA au început deja efortul internațional. Astăzi ar trebui să vă păstrați calmul. Stai acasă dacă puteți. Noi lucrăm. Armata lucrează. Întregul sector al apărării și securității funcționează. Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot. Vom câștiga pentru că suntem Ucraina”, a spus Volodimir Zelensky.

Putin a început războiul cu Ucraina. Joe Biden: “Totul e premeditat”

Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce o pierdere catastrofală de vieți și suferință umană. Numai Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite și Aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a anunțat Joe Biden.

(NU RATA: RUSIA A TRIMIS PROVIZII LA GRANIŢA CU UCRAINA! CUM SE PREGĂTEŞTE EUROPA DE UN EVENTUAL RĂZBOI? ÎNTÂRIRI ŞI ÎN ROMÂNIA)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
A reacționat BUNESA! Mesaj după ce Mititelu jr. a ajuns la spitalul de NEBUNI: Ce a transmis fosta lui iubită
A reacționat BUNESA! Mesaj după ce Mititelu jr. a ajuns la spitalul de NEBUNI: Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele