Ea este Chira, cățelușa-eroină care a salvat o familie de la moarte

Autor: Maya Radu
Publicat: 25/01/2020 | 23:40

Ea este Chira și pentru familia care o creștea a devenit o eroină. Cățelușa a salvat din flăcări bunicii și nepotul de doar doi ani care dormeau în casă. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă întreaga poveste emoționantă. (VEZI ȘI: POVESTEA CÂINILOR-EROI DE LA CRAIOVA)

Peste noapte le-a devenit înger păzitor și doar o minune și devotamentul animalului au făcut ca oamenii să fie azi în viață. Chira i-a impresionat până și pe pompierii teleormăneni care au intervenit pentru a stinge incendiul.

Salvați de lătrat și urlete

Chira i-a salvat pe bunici și nepot de la o moarte sigură

Focul a cuprins casa din localitatea Plosca, unde locuiau o bunică și doi străbunici, împreună cu un copil de numai 2 ani. Incendiul care ar fi pornit de la o instalație a unui aparat instant s-a extins rapid. Oamenii dormeau în acel moment și au fost treziți în miez de noapte de lătratul și urletele animalului speriat, care încerca să-i avertizeze asupra pericolului.  (NU RATA: Viaţa lor pare desprinsă din filmele de acţiune. Ei sunt „vânătorii” de bombe)

Intervenție dificilă

Bunicii au luat repede copilul în brațe și au ieșit afară. La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de stingere. Intervenția a fost una dificilă, din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile, a fumului gros degajat prin aderea acestora și de faptul că, din interior, a fost nevoie de scoaterea a trei butelii, ce prezentau risc de explozie, una dintre ele fiind deja fisurată. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA POMPIERULUI-EROU CARE SCOATE OAMENII DIN GHEARELE MORȚII)

Toată agoniseala bunicilor s-a făcut scrum

Casa familiei Mitran este de nelocuit

În incendiu ars bunurile materiale din două camere de locuit, mai multe aparate electrocasnice, cele trei butelii și acoperișul casei. Străbunicii și-au văzut toată agoniseala făcută scrum. Oamenii au privit neputincioși casa mistuită de flăcări, dar spun că mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în viață.

Apel către oamenii cu suflet mare

Impresionați de drama familiei, dar și de modul în care au reușit să scape cu viață, pompierii din Teleorman au făcut un apel la oamenii cu suflet mare care le pot sări în ajutor. Cei care vor să ajute această familie, cu locuința distrusă aproape în totalitate de foc o pot face contactându-i la nr. 0763 076 556, familia Mihai Mitran.  (VEZI ȘI: POVESTEA LUI ”TARZAN” DE LA VÂLCEA: ”TOATĂ DRAGOSTEA O OFER ANIMALELOR! ELE SUNT FAMILIA MEA…”)

Citește și...