Ei sunt Bobby și Mura, eroii de la ISU Gorj!

Autor: A.N.
Publicat: 10/10/2019 | 23:29

Cea mai bună echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență Gorj este formată dintr-un pompier şi… un câine. Ei sunt Boby Unguru și cățelușa Mura, pe care pompierul o antrenează pentru a fi cel mai bun câine specializat în căutare-salvare din zonele urbane. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA vă prezintă povestea lor. (VEZI ȘI: POVESTEA CÂINILOR-EROI DE LA CRAIOVA)

Faptele demonstrează că amândoi sunt la înălțime. Zilele trecute, cățelușa Mura a participat, în municipiul Sibiu, la Ediția a 15-a a Concursului de dresaj pentru câini de serviciu, unde s-au întrecut cele mai bune exemplare din dotarea Ministerul Afacerilor Interne.

Un câine premiat

Mura a demonstrat că este unul dintre cei mai buni câini din țară și că avut parte de o pregătire exemplară. La finalul concursului, ea a ocupat locul II în clasamentul celor mai pregătiți câini din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și locul III în clasamentul câinilor de serviciu din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA POMPIERULUI-EROU CARE SCOATE OAMENII DIN GHEARELE MORȚII)

O zi din viața unui salvator

Cât despre antrenorul Murei, el a fost un altfel de erou, în ziua respectivă…

„Neprevăzutul l-a pus în situația de a-și demonstra pregătirea în salvarea unei vieți. O să începem cu începutul… Scena începe cam așa: Toți instructorii câinilor se aflau pe platoul unde s-au desfășurat probele. Într-o ordine aleatorie, fiecare concurent intra în concurs alături de câinele pe care l-a antrenat.

Unii ieșeau din concurs, iar alții așteptau plini de emoție și entuziasm să intre și să dovedească pregătirea și implicarea care i-a adus la startul acestei competiții. Colegul nostru Boby și cățelușa Mura așteptau pe platou să intre în concurs și să dea tot ce au mai bun.

În același timp, un domn în vârstă de 58 ani se deplasa către comisia de concurs pentru a afla rezultatele pe care le-a obținut. Se ținea cu mâna de piept și era vădit jenat de o durere apăsătoare. Se prăbușește la pământ și intră în stop cardio-respirator. Lumea începe să se agite”, au povestit reprezentanţii ISU Gorj.  (NU RATA: Viaţa lor pare desprinsă din filmele de acţiune. Ei sunt „vânătorii” de bombe)

Diferența dintre viață și moarte

Boby are o vastă experiență și știe cum trebuie gestionată o astfel de situație. A fugit către bărbatul căzut, l-a evaluat rapid, le-a spus celorlalți să sune la 112 și să cheme o ambulanță, a rupt hainele de pe bărbat pentru a ajunge în zona pieptului și a început resuscitarea.

O liniște totală se instalase. Se mai auzea doar numărătoarea pe care Boby o rostea cu voce tare pentru a impune un ritm corect al masajului cardiac: și 1, și 2, și 3 și 4, și 5, și 6 etc…și din când în când vocea lui care parcă încerca să încurajeze pe toată lumea: „Hai, omule!” „Revino-ți!” „Stai cu noi!” „Nu ne lăsa!”

Toată lumea urmărea cu sufletul la gură această intervenție și toți își puneau speranța în priceperea lui Boby. Dintr-o dată, bărbatul și-a revenit și a început să respire singur. Parcă trecuse o veșnicie, dar de fapt toată această scenă durase 2-3 minute. Aceste minute au făcut diferența între viață și moarte. După câteva minute, a ajuns la fața locului și echipajul SMURD care l-a preluat pe bărbat. Acum era în afara pericolului. (CITEȘTE AICI: EL ESTE SUPER-POLIȚISTUL DE LA SLATINA!)

“Ai fost campionul nostru!“

„Toate fețele înmărmurite ale celor care au asistat la scenă se luminează. Toți îl bat pe umăr pe Boby ca și cum ar fi fost un mare campion care a trecut primul linia de sosire a celui mai important concurs. Boby, de această dată tu ai fost campionul nostru! Datorită ție un om trăiește astăzi!

Suntem mândri de tine, suntem mândri că ești un profesionist, dovadă stând faptele tale și rezultatele pe care le obține un câine antrenat de tine!”, l-au lăudat colegii. (VEZI ȘI: POVESTEA LUI ”TARZAN” DE LA VÂLCEA: ”TOATĂ DRAGOSTEA O OFER ANIMALELOR! ELE SUNT FAMILIA MEA…”

Citește și...