El este ”micuțul Clayderman” al României!

Publicat: 20/06/2019 | 23:09

Mihai Țigaret este unul dintre cei mai talentați tineri pianiști din țară. Elev în clasa a VII-a, instruit de profesoara Mihaela Manafu, „micuțul Clayderman” al României a câștigat Marele Premiu – o pianină Perzina în valoare de 4.500 de euro, la Concursul Musica Mundi, desfășurat la București în perioada 8-9 iunie 2019. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune, pe scurt, povestea lui impresionantă. (VEZI ȘI: POVESTEA VIOLONISTEI DIN BÂRLAD CARE VORBEŞTE PATRU LIMBI STRĂINE ŞI…)

Mihai are 13 ani și este, în prezent, elev al Școlii Gimnaziale WALDORF, structură a Liceului Tehnologic Forestier, Râmnicu Vâlcea.

Unul dintre cei mai talentați pianiști

Mihai Țigaret este un virtuoz al pianului

Tânărul pianist al Asociației Culturale PIANOFORTE este considerat noul copil-minune al muzicii simfonice instrumentale.

Mihai a confirmat că este unul dintre cei mai talentaţi tineri pianişti din România, având deja la activ numeroase premii câştigate la concursuri naţionale, regionale şi locale. (NU RATA: POVESTEA RĂVĂȘITOARE A SINGUREI TRUPE DE DANSATORI CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA)

Cel mai recent premiu: o pianină de 4.500 de euro

Cea mai recentă distincţie este Marele Premiu (o pianină Perzina în valoare de 4.500 euro) la Concursul Musica Mundi, desfăşurat la Bucureşti sâmbătă şi duminică (8-9 iunie 2019). De menționat că 100 de elevi din 20 de județe au participat la ediția a V-a a Concursului Național de Pian „Musica Mundi”, competiție unică în România prin anvergura și valoarea premiilor.

Concursul a reunit elevi din sistemul preuniversitar (învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal), pe secțiuni – pian amatori, pian complementar, pian principal, pian patru mâini și pe niveluri – începător, avansat (pe clase și ani de studiu), din aproape jumătate de țară și din Republica Moldova. Repertoriul a cuprins două piese diferite ca stil, epocă, gen, formă, caracter. (VEZI AICI: ELEVUL-MINUNE DE LA VASLUI S-A CALIFICAT LA… 4 OLIMPIADE NAȚIONALE)

Lista premiilor lui Mihai este impresionantă

Mihai este un pianist foarte talentat

Mihai se poate mândri cu o serie de premii obținute la concursuri regionale, naționale și internaționale:

Premiul I – Olimpiada de Interpretare instrumental, faza zonala 2017, Târgu Jiu
Premiul de EXCELENȚĂ și TROFEUL Festivalului – Festivalul Concurs Național ,,Pianul a doua Pasiune,, 2017- Râmnicu Vâlcea
Premiul III – Concurs regional ,”ŞANSA EGALĂ” 2017, Târgu Mureș
Mențiune – Concursul Internațional „MILLENIUM PIANO” 2017 – București
Premiul II – Festivalul Concurs „MICROCOSMOS MUZICAL” 2017 – Gheorgheni (CITEȘTE ȘI: UN OLIMPIC ”DĂ DE PĂMÂNT” CU ÎNVĂŢĂMÂNTUL DIN ROMÂNIA)
Mențiune – Concursul Internațional „TUDOR DUMITRESCU” 2017- București
Diplomă de participare, Festivalul Internațional „TINERE TALENTE” 2017- Rm. Vâlcea
Premiul III – Concurs Interjudețean de Teoria Muzicii Râmnicu Vâlcea mai, 2018
Premiul I , Premiul Special „COPIII MUZICII” și Trofeul Festivalului- Festivalul Concurs Național „PIANUL, A DOUA PASIUNE”, Râmnicu-Vâlcea, martie 2018
Premiul I – Festivalul Concurs „Pro Piano- PRIETENII MUZICII”, Sibiu 2018
Premiul I – Olimpiada de „Interpretare vocală, instrumentală și studii teoretice muzicale”, faza zonală – Pitești, martie 2018
Diploma de excelență la „Gala Liberală Centenar”, Rm. Vâlcea, decembrie 2018.
Premiul II și Premiul Special al Asociației „TINERI MUZICIENI” împreună cu o Bursă parțială pentru „HOREZU SUMMER MUSIC ACADEMY”, iulie 2019 – Concursul Internațional de pian „IRINA SATCHI” Râmnicu Vâlcea, mai 2019
Premiul I, Premiul Special și MARELE PREMIU (o pianină Perzina) la Concursul Național de Pian MUSICA MUNDI, București 8-9 iunie 2019
Premiul III – Concursul Internațional de Pian „Pro Piano”, București, 12-16 iunie 2019.

Drumul elevului de clasa a șaptea continuă…

În ceea ce privește proiectele viitoare, Mihai va susține un Recital de Pian la Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea și un altul în cadrul Seratei muzicale VORTRAGS ABEND der Schuller von Eveline Karoh, în data de 23 iunie 2019, la Viena.  (CITEȘTE AICI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)

Citește și...