Epidemia de coronavirus ia amploare în unele țări! Marea Britanie reintroduce restricții dure. Întâlnirile între prieteni sau familii sunt interzise în Birmingham

Autor:
Publicat: 12/09/2020 | 11:33
Epidemia de coronavirus ia amploare în unele țări! Marea Britanie reintroduce restricții dure. Întâlnirile între prieteni sau familii sunt interzise în Birmingham

Epidemia de coronavirus a început să ia amploare în Marea Britanie. A crescut considerabil numărului de noi cazuri de infectare zilnică, iar în urma acestei creșteri au fost luate măsuri. Astfel, s-au impus noi restricții pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Potrivit ultimelor cifre, cel puţin 41.600 de persoane au murit în Marea Britanie ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Rata de replicare virală („R”) se situează în prezent între 1 şi 1,2, adică peste nivelul care duce la o accelerare a contaminărilor. (CITEȘTE ȘI: SEZONUL RECE ADUCE NOI RESTRICȚII ANTI-COVID! MAI MULTE ȚĂRI EUROPENE AU ÎNĂSPRIT DEJA MĂSURILE)

Vineri, Marea Britanie a atins un record negativ, au fost înregistrate 3.539 de cazuri noi de COVID-19, conform cifrelor guvernamentale, cel mai mare bilanţ zilnic după 17 mai. Situația cea mai gravă pare să fie în Birmingham, un oraş cu 1,1 milioane de locuitori din centrul Angliei, unde  rata contaminării cu COVID-19 a crescut de la 30,1 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În urma acestei creșteri s-au impus anumite restricții. Întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, au declarat vineri autorităţile locale, relatează AFP.

Pot ieși la cafenea, dar nu se pot întâlni cu familia

Întâlnirile între prieteni sau familii devin interzise din data de 15 septembrie. Deși nu au voie să se întâlnească, oamenii pot merge în continuare la cafenele și magazine. (VEZI ȘI: EXPERȚII ÎN SĂNĂTATE ANUNȚĂ DEZASTRU ÎN DECEMBRIE! CÂTE DECESE VOR FI DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

„Începând de marţi, 15 septembrie, locuitorii din Birmingham nu se vor mai putea întâlni cu alte familii, în interior sau în grădini private.

Ştiu că este dificil, mai ales când ne-am obişnuit să ne vedem prietenii şi familia, dar este esenţial să respectăm aceste reguli şi să ne protejăm reciproc în faţa creşterii bruşte a ratei de infecţie.

Ştiu că este frustrant că puteţi merge la pub dar nu să vă vedeţi familia, însă dovezile pe care le avem arată că rata infecţiei a crescut în principal din cauza interacţiunilor sociale, în special a adunărilor private”, a explicat Ian Ward, liderul Consiliul municipal din Birmingham.

În faţa creşterii rapide a epidemiei de COVID-19 din ţară, premierul britanic Boris Johnson a anunţat săptămâna aceasta interzicerea adunărilor la care participă mai mult de şase persoane provenite din gospodării diferite în Anglia.