Sezonul rece aduce noi restricții anti-COVID! Mai multe țări europene au înăsprit deja măsurile

Autor:
Publicat: 12/09/2020 | 09:46
Sezonul rece aduce noi restricții anti-COVID! Mai multe țări europene au înăsprit deja măsurile

În sezonul rece se preconizează o creștere a numărului de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Potrivit specialiștilor lunile noiembrie și decembrie o să fie critice. Pentru a evita o creștere bruscă a noilor cazuri mai multe țări europene au început deja să înăsprească măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Astfel, în Portugalia adunările mai mari de zece persoane au fost interzise şi se impun limite de socializare. Este interzis consumul băuturilor alcoolice mai târziu de ora 20.00. Iar în cele mai mari oraşe, Lisabona şi Porto, vor fi implementate reguli speciale, potrivit Reuters. (CITEȘTE ȘI: IZOLARE GENERALĂ! ASTA SE VA ÎNTÂMPLA DIN CAUZA INFECTĂRILOR MASIVE CU NOUL CORONAVIRUS)

Mai mult, oamenii vor merge în ture la locul de muncă, transportul public va fi limitat, iar restaurantele şi cafenelele de lângă şcoli vor servi doar grupuri de maxim patru oameni la masă. În prezent, cazurile de COVID din Portugalia au ajuns la un număr de peste 600 de infectări într-o zi.

„Obiectivul e acela de a preveni carantina”

O situație asemănătoare ale loc și în Austria, acolo unde numărul de noi cazuri de infectare pe zi a ajuns la 500. Pentru a preveni creșterea acestei cifre, masca de protecție a devenit obligatorie în toate spaţiile interioare, iar numărul participanţilor la evenimente e limitat. Cancelarul Austriei spune că nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei. (VEZI ȘI: EXPERȚII ÎN SĂNĂTATE ANUNȚĂ DEZASTRU ÎN DECEMBRIE! CÂTE DECESE VOR FI DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

„Ne aşteptăm să avem nevoie de aceste măsuri cel puţin pe perioada iernii. Şi nu putem promite că nu vom impune şi altele. Obiectivul e acela de a preveni carantina”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Le fel se întâmplă și în Marea Britanie. Întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, au declarat vineri autorităţile locale, în condiţiile în care epidemia ia amploare în toată ţara